|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EcelBekcisi,Açılış Tarihi: 10 Kasım 2008 (17:51), Konuya Son Cevap : 10 Kasım 2008 (17:51). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Kasım 2008, 17:51 | Mesaj No:1 |
Abdulkadir Geylani Hz. k.s Duası Abdulkadir Geylani Hz. k.s Duası ِلٰهِي غَلَّقَتِ الْمُلُوكُ أَبْوَابَهَا، وَبَابُكَ مَفْتُوحٌ لِلسَّائِلِينَ * إِلٰهِي غَارَتِ النُّجُومُ، وَنَامَتِ الْعُيُونُ، وَأَنْتَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ، اَلَّذِي ﴿لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ﴾ إِلٰهِي فُرِشَتِ الْفُرُشُ وَخَلَا كُلُّ حَبِيبٍ بِحَبِيبِهِ، وَأَنْتَ حَبِيبُ الْمُجْتَهِدِينَ، وَأَنِيسُ الْمُسْتَوْحِشِينَ * إِلٰهِي إِنْ طَرَدْتَنِي عَنْ بَابِكَ فَإِلَى بَابِ مَنْ أَلْتَجِي * إِلٰهِي إِنْ قَطَعْتَنِي عَنْ جَنَابِكَ فَجَنَابُ مَنْ أَرتَجِي * إِلٰهِي إِنْ عَذَّبْتَنِي فَإِنِّي مُسْتَحِقٌّ لِلْعَذَابِ وَالنِّقَمِ، وَإِنْ عَفَوْتَنِي فَأَنْتَ أَهْلُ الْجُودِ وَالْكَرَمِ * يَا سَيِّدِي لَكَ أَخْلَصَ الْعَارِفُونَ، وَبِفَضْلِكَ نَجَا الصَّالِحُونَ، وَبِغُفْرَانِكَ أَنَابَ الْمُقَصِّرُونَ، يَا جَمِيلَ الْعَفْوِ أَذِقْنِي بَرْدَ عَفْوِكَ وَحَلَاوَةَ مَعْرِفَتِكَ، وَإِنْ لَمْ أَكُنْ لِذٰلِكَ أَهْلًا، فَإِنَّكَ أَهْلُ التَّقْوَى وَأَهْلُ الْمَغْفِرَةِ. Ey Yücelerden Yüce Rabbim! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen in yüce dergahının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır. Ya Rabbî, Ya İlahî! Yıldızlar gaybûbet âlemine, gözler de uykuya daldılar. Sen ise, ey Rabbim, Hayy sın, Kayyûm sun uykudan, uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve müberrâsın. Ya Rab! Gece, karanlığıyla mevcûdâtın üzerini örtünce döşekler de seriliverdi ve sevenler sevdikleriyle başbaşa kaldılar. Sen, Sen in yolunda, Sana ulaşma istikametinde cehd ü gayret içinde bulunanların biricik sevgilisi, benim gibi yalnızlık gurbetine maruz kalanların da yegane enîsisin! Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki! İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni, o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki! İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki, cezalandırılmaya fazlasıyla müstehakım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan, o da Sen in lütfun ve keremindir. Ya Seyyidî, ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen i bulduklarında Sen den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen in fazlınla necâta ermişlerdir. Taksîratı pek çok günahkarlar da Tevbe, ya Rabbi! deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir. Ey affı güzel Rabbim! Ne olur, affının serinliğini ve marifetinin halâvetini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haşyetle önünde iki büklüm olup ikâbından sakınılmaya lâyık olan da, mücrimlerin günahlarını bağışlama şanına yaraşan da yalnız Sen sin! amin amin amin Malikü l-mülk öyle bir meliktir ki O na kölelik sultanlıktır. | |
Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
100 Sünnet | Hadis-i Şerif | dua dilencisi | 2 | 2093 | 11 Temmuz 2009 01:07 |
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti | Hz.Muhammed(s.a.v) | EcelBekcisi | 0 | 2180 | 29 Aralık 2008 20:44 |
Ben Kim,Dünya Kim | Peygamberler(a.s) | su damlası | 2 | 2237 | 05 Aralık 2008 19:53 |
ZİNET BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 1999 | 03 Aralık 2008 13:33 |
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2013 | 03 Aralık 2008 13:29 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |