|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Dimaze,Açılış Tarihi: 11 Ocak 2014 (18:16), Konuya Son Cevap : 12 Ocak 2014 (19:30). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Ocak 2014, 18:16 | Mesaj No:1 |
Esselamu Aleykum Esselamu Aleykum Hayirli aksamlar.. sitenizde yarar gorecegimi umut ediyorum.. Umreye gidecegim..bana bu konuda manevi desteklerinizi bekliyorum.. ilk umrem. nefsim ile mucadeleyim.. acik bir bayanim namazlarimi zaman zaman kaciriyorum.. napmam gerekir? | |
Konu Sahibi Dimaze 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
cemaatler!!! bos soz dersi.... | İslam/Dinler/Mezhepler | Dimaze | 0 | 1636 | 18 Ocak 2014 02:39 |
Kuran hayat kitabidir!! sevap makinasi degil... | Kur'ân-ı Kerim Genel | Dimaze | 0 | 1851 | 18 Ocak 2014 02:25 |
Esselamu Aleykum | Duyurular/Öneriler/Şikayetler | Medineweb | 9 | 2094 | 11 Ocak 2014 18:16 |
11 Ocak 2014, 19:57 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Esselamu Aleykum
aleykum selam hayırlı olsun üyeliğiniz hoş geldiniz umre heyecanı ahh ahh Allah hayırlısıyla kazasız belasız gidip umrenizi yapmayı nasip etsin.gitmeden oranın maneviyatını kim ne kadar anlatırsa anlatsın bilemezsiniz.o kadar farklı bir maneviyatı varki hem mekke nin hem medine nin daha uçaktan iner inmez hissedeceksiniz o duyguyu..kılamadığınız vakit namazlarınızı haremde ve mescidi nebevide kaza edin diğer vakit aralarındada alışverişle değilde Kur'an okuyarak geçirin..bayansınız bayanların medinde de ravza ya gitmeleri biraz sıkıntıdır..günde 3 defa açarlar bayanlara ravza nın kapısını biri sabah namazından sonra biri öğlen namazından sonra biride akşam namazından sonra mümkün olursa sabah namazından sonra gidin.orda çok şiddetli bir maneviyat hissedeceksiniz emin olun bir daha saçınızın tek telini namahreminize göstermeyecek kadar huzur ve maneviyat bularak tevbe edersiniz..ama inş. tevbenizi dönüncede uygularsınız..kabe yi ilk görünceki heyecan hiçbirşeye değiştirilmez o an bol bol dua edin kendinize aklınıza gelirse tabi gitmeden önce ali şeriati nin hacc adlı kitabını okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum orda uygularken çok yardımcı olacak o kitap size..bu arada giderken grip ilacı,kas gevşetici,öksürük şurubuda alın yanınıza tuzlu bisküvi kraker ne bulursnız alın kaç gün kalacaksınız ona göre çok iyi hesaplayıp ziyaretlerinizi ona göre ayarlayın mesela nur ve sevr dağlarına çıkmayı istiyorsanız ona göre bir plan hazırlayın..sizi gideceğiniz kurum ordaki gezilecek yerlere götürecektir ama bildiğim kadarıyla dağlara çıkartmıyorlar ora isteye bağlı..Kur'an okuya biliyorsanız hatim başlayın gittiğiniz günden dönünceye kadar bitirmeye çalışın..nafile tavaflarda mümkün oldukça geceleri tercih edin gündüz çok sıcak ve izdihamda eklenince çok rahatlıkla hastalanabilirsiniz..size şunuda söyleyeyim içinizde hiçbirşey bırakmayın orda.ne yapmak istiyorsanız yapın yoksa dönünce çok pişman olursunuz keşke bunuda yapsaydım diye.ve mümkün oldukça orda bulunduğunuz tüm vakit namazlarınızı haremlerde kılmaya özen gösterin..Allah yardımcınız olsun görmeyenlere gitmeyi nasip etsin mevlam..gitmiş olanlarada tekrarını naip etsin inş..sizden rica ediyorum benim için orda tekrar gitmemi nasip etmesi için mevlama dua edin lütfen..kabeye bakarak dua edin bunun için lütfen :( |
11 Ocak 2014, 20:04 | Mesaj No:3 |
04 Şubat 2011 | Cevap: Esselamu Aleykum
ayrıca gidinceye kadar aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz.elimden geldikçe yardımcı olurum
|
11 Ocak 2014, 21:35 | Mesaj No:4 |
Cevap: Esselamu Aleykum
Allah razi olsun.. tabiki size soracagim cok sey var..ve cok guzel bir sekilde anlattiniz...duamda olaaksiniz | |
12 Ocak 2014, 04:22 | Mesaj No:5 | |
Durumu: Medine No : 31551 Üyelik T.:
29 Eylül 2013 | Cevap: Esselamu Aleykum Alıntı:
RABBİM namazlarımızı daim ve vakitlice eylesin O müberak yerlerde dualarında dualarımızda olalım RABBİM bizlerede UMRE'yi HAC'ı nasip eder inş Ve sen, Üzülüp kederlendiğinde, gönül dolusu "Rabbim" de... Sabret ki, her şey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun... Sabret ki, her şey gönlünce olsun... Hz. Mevlana
__________________ Ayetlerin kalbine; Alemlerin Rabbine, sığınmak gerek... “Gerçekten zorluklarla beraber, bir kolaylık vardır.” | İnşirâh, 6 | |
12 Ocak 2014, 13:41 | Mesaj No:7 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Esselamu Aleykum ve aleyküm selam...üyeliğinizde yolculuğunuzda hayırlı olsun...inşallah hayırlısıyla gider dönersiniz..bizimlede o güzel duygularınızı tekrar paylaşırsınız..dua ile...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
12 Ocak 2014, 13:42 | Mesaj No:8 |
Cevap: Esselamu Aleykum
Allah razi olsun sagolun..insallah Rabbim gidip donmeyi nasip ederse butun hissiyatimi paylasmak isterim...
| |
12 Ocak 2014, 13:44 | Mesaj No:9 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Esselamu Aleykum Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
12 Ocak 2014, 19:30 | Mesaj No:10 | ||
04 Şubat 2011 | Cevap: Esselamu Aleykum Alıntı:
Alıntı:
abla ben akrabalarımızla beraber gitmiştim babam ve akrabalar.4 yaşlı teyze 1 yaşlı amca ve babama baktım orda..kaç defa kayıp aranıyor ekibi gibi koşturdum ne siz sorun ne ben söyleyeyim türkçe bilmiyordular teyzelerimiz okuma yazmada yoktu girip çıktıkları kapılara dikkat etmiyordular sanki her kapı bizim otele gidecekmiş gibi düşünüyordular haliyle kayboluyordular 2 saat aralıksız yürüyerek bi teyzeyi aradım sabah namazından sonra hiç unutmam o günü onları hareme götür otele getir yemekhanede yemeklerini al çaylarını al ilaçlarını ver asansörle odalarına çıkar derken orda birçok şeyi yapamadım ben.çok şey içimde kaldı :( onun için içinizde bırakmayın dedim.sonra büyük bir ukte oluyor çünkü.eğer Rabbim tekrar nasip ederse hiçbir akrabayla gitmem tek başıma gider gelirim inş. Rabbim sanada nasip etsin inş. abla ali şeriati nin kitabını söylemişimde mustafa islamoğlu nun hac risalesi adlı kitabınıda okumanızı tavsiye ederim.ben gitmeden önce ikisinide okumuştum | ||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |