|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 15 Ağustos 2024 (14:21). Konuya 1438 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Kasım 2014, 09:46 | Mesaj No:1271 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allâhümmekfinî bi-halâlike ‘an harâmike ve eğninî bi fadlike ‘ammen sivâke. “Allah’ım! Helâl olan nimetlerinle yetinmemi,haramlardan müstağni olmamı ihsan eyle, fazlı kereminle beni Sen'den başkasına muhtaç eyleme. Hz Muhammed (a.s.m) ”Hâkim, De’avât, No: 1973 | |
13 Kasım 2014, 09:48 | Mesaj No:1272 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Sakın kararsız oLup da: ‘Ben de herkes gibiyim. Eğer insanLar iyiLik yaparsa ben de iyiLik yaparım, kötüLük yaparsa ben de kötüLük yaparım’ demeyin. Aksine, nefsinizi kararLı tutun, haLk iyiLik yaptı mı siz de iyilik yapın, haLk kötüLük yaparsa siz kötüLükten sakının.” . ALemLere Rahmet Efendimiz-saLLaLahu aLeyhi ve seLLem- Tirmizî, Birr 63, (2008). | |
14 Kasım 2014, 09:27 | Mesaj No:1273 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Ömer (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: İki kişi kendi aralarında gizlice konuşuyorlarsa, aralarına girme. Camiüssağir-813 | |
15 Kasım 2014, 19:36 | Mesaj No:1274 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resûlullah S.a.v: “Hiçbir baba, çocuğa, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz.” (Tirmizî, Birr, 33, IV, 338)
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
18 Kasım 2014, 12:27 | Mesaj No:1275 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Kıyamet günü en kötü yerde olan insan dilinden veya şerrinden korkulan insandır. Camiüssağir-4879 | |
19 Kasım 2014, 09:12 | Mesaj No:1276 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Çocuklarınıza ikram (ve ihsan) ediniz. Onları güzel terbiye ediniz." (İbn Mâce, "Edeb", 3) | |
19 Kasım 2014, 11:23 | Mesaj No:1277 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allâh’ım, Beni bağışla, Bana merhamet et, Rızânı kazandıracak işler yaptır, Bana âfiyet ve hayırlı rızık ver... - Müslim, Zikir, 35
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
19 Kasım 2014, 12:27 | Mesaj No:1278 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bir gün Hazreti Osman abdest alıyor. Abdest bitiyor, kurulanıyor, gülmeye başlıyor. Yanındakiler, hayırdır inşallah diyorlar. Hazreti Osman onlara soruyor: - Ne için güldüğümü niye sormuyorsunuz? Yanındakiler de soruyorlar: - Efendim affedersiniz, niye gülüyorsunuz? Hazreti Osman anlatıyor: - Bir gün, benim şu abdest aldığım yerde Resulullah efendimiz (s.a.v) abdest alıyordu. Biz de oradaydık. Resulullah abdestini aldı, gülmeye başladı. Sonra, 'Neden güldüğümü, niye sormuyorsunuz?' buyurduğu hatırıma geldi. - Peki efendim, ne oldu? - Biz de, Ya Resulallah niye güldünüz? diye sorduk. Cevaben buyurdu ki: "Bir müminin abdestte, yüzünü yıkarken, bütün (küçük) günahlarının, suyla beraber aktığını görüyorum. Elini yıkarken, başına mesh ederken, ayaklarını yıkarken, bütün günahlarının döküldüğünü görüyorum. Ümmetim kurtuluyor diye sevinip, ben gülmeyeyim de, kim gülsün?" "Güzelce abdest alan günahlarından sıyrılmış olur." (Hadis-i Şerif - Kaynak: Buhari)
19 Kasım 2014, 19:08 | Mesaj No:1279 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Re: Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 24 Kişi okuyor. (0 Üye ve 24 Misafir) | |