|
Konu Kimliği: Konu Sahibi seb-i aruz,Açılış Tarihi: 06 Mayıs 2014 (12:55), Konuya Son Cevap : 07 Mayıs 2014 (17:16). Konuya 24 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Mayıs 2014, 12:22 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 42248 Üyelik T.:
28 Nisan 2014 | Cevap: bosuna mı okuttuk! Müslüman kişi her güzel şeyin en iyisini yapmalıdır. İlim öğrenme konusunda da böyle tabi ki çok okuyan, çok araştıran ve bilinçli bir ümmet olmalıyız vesselam
__________________ بير كون موتلاكا |
07 Mayıs 2014, 14:34 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: bosuna mı okuttuk!
Ben öncelikle bayanların üniversite okuma konusunda niyetlerinin ne olduğunun önemli olduğunu düşünüyorum evladının verdiği kararda anne ve babanın etkisi büyük ne için okumasını istiyoruz ''falancanın kızı eczacı oldu'' gibi sözlerle kendi kızının da o konumda olmasını isteyerek kendi nefsimizi mi okşamak mı? kendimizi kandırmayalım bi defa Allah için ilim öğrenmek için bir hanımın işletme iktisat okuması biraz garip duruyor gerçekten Aslında bulunduğumuz sistemde hangi bölüm olursa olsun kız erkek karşık örgün sistemde okumak zaten uygun değil... tıp okuyan arkadaşlarımdan çalışma konusunda ne kadar zorlandıklarını aile kavramını bi türlü tam olarak oluşturamadıklarını biliyorum ki zaten okurkenki yaşadıkları erkek hasta kısımlarını hiç açmıyorum günümüz şartlarında tesettürlü bayanlar için belki en zor meslek bu olsa gerekuzgn ayrıca benim inandığım ve biçok örnekle de kendi kendime tasdik ettiğim bir gerçek var ki;
Oysaki sırf O nun rızasını seçenlere Rabbim hem dünya hem ahiret mutluluğu vad ediyor Üstad Bediüzzaman ın bu konu da anneler ile ilgili sözleri de çok güzel: Neden fedakâr, yüksek bir şefkati taşıyan valide, bu zamanda, veledinin malından irsiyet almasından mahrum edildi, kader müsaade eyledi? Gelen cevap şu: Valideler bu asırda, bir aşılama suretinde şefkatlerini yanlış bir tarzda sarf etmeleridir ki, “Evlâdım şan ü şeref rütbesinde memuriyet kazansın” diye, bütün kuvvetleriyle, evlâtlarını dünyaya, mekteplere sevk ediyorlar. Hattâ, mütedeyyin de olsa, Kur’ânî ilimlerin okunmasından çekip dünyayla bağlarlar. İşte bu şefkatin bu yanlışından, kader bu mahrumiyete mahkûm etti. (kastamonu lahikası) daha bikaç yer vardı ama çok uzun oldu bu konuda daha çook yazılacak şey var Rabbim ne için yaratıldığımız gerçeğini bize unutturmasın
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
07 Mayıs 2014, 15:16 | Mesaj No:23 |
28 Nisan 2014 | Cevap: bosuna mı okuttuk! Sayın Editörüm NİSAREYYAN paylaşımınız için çok teşekkürler gerçekten çok anlamlı bir yazı size mi ait yoksa alıntı mı? Eğer alıntı ise kaynağını söyleyebilir misiniz tamamını okumak için.. saygı ve sevgilerimle
07 Mayıs 2014, 15:21 | Mesaj No:24 | |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: bosuna mı okuttuk! Alıntı:
Kastamonu lahikasından alıntı olan kısmı belirtmiştim diğerleri şahsi fikirlerimdi eğer vakit bulursam üstadın bi kaç yazısını daha paylaşmak isterim okudukca fikirleri doğruya yönelttiğinden şüphem yok zira Allah a emanet olun
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
07 Mayıs 2014, 17:16 | Mesaj No:25 |
28 Nisan 2014 | Cevap: bosuna mı okuttuk! Çok teşekkür ederim ilginiz için sayın editörüm Yukarıda okuduğum yazıyı görünce, okudukça fikirleri doğruya yönelteceğine eminim paylaşımlarınızı merakla bekliyorum Saygı ve Sevgilerimle
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|