|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Armagan,Açılış Tarihi: 13 Mayıs 2010 (23:46), Konuya Son Cevap : Dün (22:19). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 5753 Üyelik T.:
20 Aralık 2008 | ![]()
İki namaz birleştirilir mi ?
İki namaz birleştirilir mi ? Eeee bi soruda benden birazda bunun hakkında bilgi verın.... İki namaz birleştirilir mi?Hangi durumlarda cem etmek dogrudur |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Resim/Karikatür | su damlası | 4 | 2097 | 14 Mayıs 2010 17:38 |
![]() | Şiirler ve Şairler | Armagan | 0 | 2503 | 14 Mayıs 2010 11:02 |
![]() | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Kara Kartal | 6 | 2151 | 13 Mayıs 2010 23:46 |
![]() | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Armagan | 0 | 1964 | 08 Mayıs 2010 00:43 |
![]() | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Armagan | 0 | 1743 | 07 Mayıs 2010 02:04 |
![]() | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | ![]()
cem-i takdim;iki namazı ileri çekmek,beraber kılmak. cem-i tehir; iki namazı erteleyıp beraber kılmak. tüm alimlerin ortak görüşü ; BU BİR RUHSATTIR ,ZORUNLULUK DEĞİLDİR. islamda 4 e kadar evlilik örneğine benzer. nasıl ki 4 e kadar evlilik,zorunlu hallerde bir ruhsat olup,tavsiye olan bir evlilik önerilmiş ise, aynı şekilde namazların birleştirilmesi zorunlu hallerde kolaylıktır,ruhsattır ama tavsiye edilen vaktinde kılmaktır. 1-hanefi mezhebinde hacc dışında cem etmek caiz değildir. 2-diğer üç mezhep,şartlar oluştuğunda,bu kolaylıktan faydalanabilinir demişlerdir.
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 | |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]()
Alıntı:
Yani iki namaz birleştirmek örnek olarak verebilirsek Vakit namazını eda ettiktenten sonra, aynı namazın arkasından vaktinde eda edemediğimin kazaya kalmış en son sabah vs, farzını kılmaya diyerek eda edip birleştirmek.. Yanlışım varsa düzeltin hocam ![]()
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 | ||
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Alıntı:
Hocamın bahsettiği kavramları detaylandırmadan açalım daha iyi oturacaktır: Alıntı:
Senin kafana takılan; vktin namazını kılıp, arkasından kilamadiğın başka vaktin namazını kılmak kaza namazına örnek. Bir vaktin ardından kilamadiğın başka bir vaktin namazını kılmak fıkhî anlamda namazı cem etme değil. Ayet şöyle der; Namaz müminlere vakitli olarak farz kılındı.” (Nisa, 4/103) Namazın cem'i yani birleştirilmesi konusunda vaktin ertelenmesi yada henüz girmemiş olmasından " sebep Hanefi mezhebi Hac hariç caiz görmez. Arafat ve Müzdelife'de hacılar birinde tehir ederek, diğeri takdim etmek suretiyle namazları cem yani birleştirerek kılarlar. Namazı cem etmek bir ruhsattır. Ruhsat her zaman başvurulan bir kolaylık olarak algılanmamalı, her zorlukta ruhsata sığınmamalı. Ruhsat adı üstünde istisnaidir. ![]()
__________________ ![]() ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ Konu Hâdimul İslam tarafından (Dün Saat 20:33 ) değiştirilmiştir. | ||
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
Durumu: ![]() Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | ![]()
Peki sabah namazı olurmu ? Bazen vakti kaçırıyorum ikisini bir kiliuorum yanlış mı yapıyorum ![]()
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Sabah namazı için böyle bir ruhsat yoktur. Yani herhangi bir vaktin namazıyla birleştirerek cem edilemez. Namazları birleştirerek kılacak kişi, bu namazları peş peşe ve sırasına göre kılar; iki farz arasındaki sünnetleri kılmaz, başka bir şeyle meşgul olmaz.(Diyanet) Gerek cem’-i tehir yaparken, gerekse cem’-i takdim ederken birtakım şartlara riayet etmek gerektir. Ruhsat denilen istisnai durumlar, zaruret hali ve şartlar oluştuğunda uygulanabilecek kolaylıktır. Alıntı:
Hanefiler, bir meşakkat sıkıntı halinde diğer mezhepleri taklid ederek namazı cem ederler.
__________________ ![]() ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ Konu Hâdimul İslam tarafından (Dün Saat 20:34 ) değiştirilmiştir. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
Durumu: ![]() Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | ![]()
Saol aplm. Kolaylık diye yapiyodm dikkat edcem inş ![]()
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Uşşak Makâmında Kâmet ve Namaz Örneği (Kâmet: Necip Demirel - Namaz: Kerim Öztürk) | alperkara | Ezan-Kamet-Camii | 1 | 03 Ekim 2023 13:20 |
haftanın konusu;Namaz namaz ibadetini ne kadar sağlam yerinde yapıyoruz. | Allahın kulu_ | Hafta'nın Konusu | 4 | 30Haziran 2015 14:07 |
Namaz kılarken diğer vaktin ezanı okunursa namaz bozulur mu? | MERVE DEMİR | Namaz-Abdest-Teyemmüm | 0 | 10 Nisan 2009 09:09 |
Namaz dışında başımı örtmemem namaz kılmama engelmidir? | Belgin | Soru Cevap Arşivi | 0 | 08 Nisan 2009 10:12 |
Neden namaz beş vakittir? Namaz üç vakit olabilir mi? | SONSUZNUR | Namaz-Abdest-Teyemmüm | 1 | 13 Ekim 2008 15:49 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|