|
Konu Kimliği: Konu Sahibi z-eynep,Açılış Tarihi: 04 Temmuz 2007 (16:47), Konuya Son Cevap : 14 Ocak 2012 (04:12). Konuya 184 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Kasım 2009, 07:25 | Mesaj No:91 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Hakkı Helal Etmemek Günah mı
Yine islamı elinden geldiğince yaşamaya çalışıp haramdan sakınan insan Allah'ın izniyle cennete girer. Her ne kadar cennete girecek olsada çetin bir hesap söz konusudur. Kişi haklarını helal etmemişse, hakkını alacağı kişiler tek tek huzuruna gelir onlarla hesaplaşma başlar, buda hesabı ve hesabın çetinliğini arttırır. Zaten mahşer yeri çok sıkıntılıdır, dahada sıkıntılı olur.. Allah c.c. razı olsun çok güzel bir konuya deginilmiş .. |
10 Şubat 2010, 22:22 | Mesaj No:92 |
RE: Tevekkülü Nasıl Anlamalıyız ve Tevekkül Nasıl Olmalıdır?
Kur'ân lisanında tevekkül ise; Allah'ı vekil etme, Allah'a dayanıp güvenme anlamında kullanılmaktadır. Tevekkül yani Allah'ı vekil etme; verilmiş olan bir kararın, başlanmış olan bir işin sonucunun tayini ve hayırlı olması için Allah'ın korumasına sığınması demektir. Âli İmrân 3/159 da şöyle buyrulmuştur: '... Kararını veriğin zaman da Allah'a dayanıp güven... ' Alıncak kararlarda ve yapılması plânlanan işlerde, hiçbir iş yapmadan, gayret sarfetmeden insanların Allah'ı vekil etme istekleri; yalnızca ataleti, tembelliği ve miskinliği doğurur. Tarih boyunca İslâmiyetten kısmetini almamışların yaptıkları bu tür bilgisizlikler, ancak müslüman ülkelerin gerilemesine neden olmuştur. Allahü Teâlâ iman edenlerden; önce İlâhî Yasalar'a uygun bir şekilde karar verip işe girişmelerini ve sonra da yalnız Kendi'sine dayanıp güvenilmesini istemektedir.
| |
26 Mart 2010, 23:28 | Mesaj No:93 | |
RE: Cvp: Ezan Türkçe okunsa olmaz mı? Ben Türküm, bana ne Arapça'dan? Alıntı:
| ||
03 Mart 2011, 17:27 | Mesaj No:94 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Cvp: Cennette Kadınlar tesettürlü mü olacak yoksa tesettürsüz mü ??? Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
25 Nisan 2011, 03:27 | Mesaj No:95 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar" "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar" Dini konular hakkında ilk soru sorana bir adet şeker benden
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
25 Nisan 2011, 10:02 | Mesaj No:96 |
Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar" Sorlusa ne olur ki ? Hem soruluyor hem kabullenilmiyor tartışma haline hatta insanların birbirini kırmasına kadar uzanıyor. Keşke sizin niyetinizdeki gibi devam etse...
__________________ Hafız olmak mesele değil Hafız ölmek mesele... | |
25 Nisan 2011, 16:41 | Mesaj No:97 |
14 Aralık 2010 | Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar" Numan hocam bu bölüm gerçekten dini öğrenmek isteyen ve polemik yaratmak için değil bilgilerin paylaşıldığı bir bölüm olsun istedim. Sorulan sorulara ilim ehli arkadaşlarımızın deliller ışığında cevaplaması ve bilgi paylaşımı amaç bu inşallah. Rabbim herkese niyetine ve ameline göre muamele edecektir.
25 Nisan 2011, 17:15 | Mesaj No:98 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar" Soru sormak kolay ama cevaplar hangi kıstasa göre olacak? Hele fıkhi sorularda cevaplarda çok farklılıklar olabilir Cevaplar Hanefi fıkhına göre mi? Cevaplar Şafii fıkhına göre mi? Cevaplar Hanbeli,Selefi veya Maliki fıkhına göre mi? Cevaplar sadece Kur'an ayetlerine göre mi? Cevaplar sadece hadis rivayetlerine göre mi? Cevaplar Şia fıkhına göre mi? Cevaplar Ehli Sünnetin diğer franksiyonlarına göre mi? Cevaplar Haniflere/Mealcilere göre mi? Cevaplar diyanetin fetvalarına göre mi? Cevaplar gelenek/anane/törelere göre mi? Cevaplar Mütezile,Mürcie,Harici'ye veya diğer fırka/mezheplere göre mi? Cevaplar önce akla sonra nakle göre mi? Cevaplar önce nakle sonra akla göre mi olacak? vs.vs. Soru tek olabilir ama cevap tek olmayabilir.Hatta cevaplar bazen kişiden kişiye,toplumdan topluma değişkenlik de ifade edebilir.İmam Şafii,aynı konuda Irak'ta farklı fetva vermiş,Mısır'da farklı fetva vermiş.Bunun sebebi sorulunca da:Irak'ın örfü farklı,Mısır'ın örfü farklı demiş. Allah Rasuluna da değişik zamanlarda,farklı kişilerin sorduğu "İslam nedir?" sorusuna farklı farklı cevaplar vermiştir: Kimisine "Allah yolunca cihad" Kimisine "Anne ve babana iyilik etmen" Kimisine "Namaz kılmak" Kimisine "Oruç tutmak" Kimisine "infak etmek" vs cevaplar vermiştir. Kimisi, bilmediğini öğrenmek için sorar Kimisi, bildiğini tasdik ettirmek için sorar Kimisi, ortalığı karıştırmak için sorar,kırk akıllı bu karışıklığı çözmek için uğraşır Kimisi, muhal,imkansız olan şeyleri sorar Kimisi, gaybi konuları sorar Kimisi, sorduğu kişiyi zor durumda bırakmak için sorar Kimisi, amelini/pratiğini ilgilendirmeyen şeyleri sorar Kimisi, karşısındaki kişilerin hangi zihniyette olduğunu öğrenmek için tuzak sorular sorar Kimisi, insanlar arasında nifak oluşturmak için sorar Kimisi, insanların inançlarında(Allah-Tevhid-İman vs) şüphe oluşturmak için sorar Soru sormak kolay ama cevap o kadar kolay olmaz
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
25 Nisan 2011, 17:59 | Mesaj No:99 |
14 Aralık 2010 | Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar" İirfan hocam şüphesiz bir konuda herkes beyninin algıladığı kadar soru sorar. Cevaba gelince müslüman cevabı alır ama o cevabı Kur’an-dan sünnetten imamlarımzın fetvalarında araştırır. Amaç insanları düşünmeğe araştırmaya taklidi bir imanı terke yöneliktir. Bizler ne zaman okuyan araştıran okuduklarını tam anlayarak hayatına aktaran bir toplum olduğumuzda ancak “yeryüzünde fitne kalkıp din Allah’a has kılınmış olur” yoksa hep Allah ile birlikte başka ilahlarda edinmiş oluruzki buda bizim iman iddiamızı boşa çıkarmış olur. Bugün hangimize sorarsanız sorun muhakkak bir mezhebe tabi olduğumuzu söyleriz. Fakat mezhep imamlarımızın görüşlerine gelince o görüşler hakkında malesef pekte bilgi sahibi olmadığımız ortaya çıkmaktadır. Bu analayışımız Kur’an ve peygamber hususunda da böyledir. Bizler peygamber efendimize toz kondurmayız Kur’an-a saygınlığımız uç noktadaır bunlar hepsi güzel. Fakat Kur’an-ın ve peygamberin bizden istediği saygınlık şekli bumudur acaba bunu düşünmek lazım. Müslümanın gayesi insanları araştırmaya ve aklını vahiyi doğru şekilde analiz etmeğe sefketmektir. Bizler düşüncelerimizi yaşam kriterlerimizi peygamberin sünnetine uygun hale getirmedikçe bırakın müslüman olmayı adam bile olabilmemiz çok zordur. İşte bizim gayemiz en azından tevhidi noktada günümüzde yanlış olan bazı düşünceleri bir nebzede olsa düzelmesine vesile olmaktır. Bunun mükafatınıda rabbimizden bekliyoruz inşallah. 6:90 "..De ki:"Ben ona karşılık sizden bir ücret istemiyorum. O, sadece bütün âlemlere bir öğüttür." 11:51"Ey kavmim! Bu iş için sizden bir ücret istemiyorum. Benim ecrim ancak beni yaratana aittir. Artık akıllanmayacak mısınız?" 12:104"Buna karşılık onlardan herhangi bir ücret de istemiyorsun. O Kur'ân, âlemlere ancak bir öğüttür." 25:57"De ki: "Ben, buna karşı sizden bir ücret değil, ancak Rabbine doğru bir yol tutmayı dileyen kimseler (olmanızı) istiyorum."
25 Nisan 2011, 19:26 | Mesaj No:100 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar"
ilk soru benden olsun o zaman birden fazla adak toplanıp tek bi adak kesile bilirmi? yani bir kişi bir işim olusa kurbankesecem der ama kesmeden bir adak daha adar..bu iki adağı ayrı ayrı kesmek yerine büyük baş hayvan kesebilirmi? |
Konuyu Toplam 17 Kişi okuyor. (0 Üye ve 17 Misafir) | |