|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 14 Nisan 2009 (01:10), Konuya Son Cevap : 06 Temmuz 2014 (02:32). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Nisan 2009, 01:10 | Mesaj No:1 |
"MUTLULUĞU" arıyordum demek için çok geç olmasın Bir araba sahibi olmak mı? Ya da bir ev ? Yoksa evlenince mi mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz? İyi bir işe ne dersiniz? Mutluluk yolculuğunun değerli yolcuları; Düşünün o çok istediğiniz, uğruna gecenizi gündüzünüze katarak elde ettiğiniz ve "o benim olursa en mutlu ben olurum" dediğiniz hedeflerinizi O çok istediğimiz elbiseyi aldınız sırtınızdan düşmedi Bir gün, iki gün , üç gün Ya sonra? Bitti! Artık vitrinde gördüğümüz o deri ayakkabı var aklımızda Bir alabilsek başka ne isteriz ki? Ama onun da sonu aynı son, o bitecek Bu sefer bir başkası Nefsimiz arsız bir çocuk gibi önce bir şey istiyor, ona istediğini verene kadar onun için çıldırıyor ama elde edince tüm arzusu hevesi bir süre sonra sönüveriyor Artık yeni bir şey istiyor "Onunla mutlu olacakmış!???" Hayat böyle değil mi "Mutluluk Yolculuğu"nun değerli yolcuları? Önce bir liseyi bitireyim diplomayı alayım diyoruz, sonra bir de üniversite sınavını kazanayım, 4 yıllık bölüme kapağı atayım istiyoruz Uğraşıyoruz didiniyoruz Güç bela giriyoruz üniversiteye Şu vizeler bir bitse rahatlayacağız Vizeler biter Bu sefer de finaller Vizeydi finaldi derken bir mezun olsak Mezun da olduk; Ah bir işe girsem benden mutlusu yok! İşe girdik ; "Bi terfi edemedik yahu şu patron bir zam verse daha ne isterim ki?" O da oldu Güzel, hayat tıkırında gidiyor Evlenince mutlu olacağım; Evlendik Bir çocuğum olursa mutlu olacağım; kızımız oldu (Allah bağışlasın) Ama, bir oğlum olsun bak! Dünyalar benim olacak Var ya! Şu bizim oğlan bir Anadolu lisesi sınavlarını kazansın, çok MUTLU olacağım Varımızla yoğumuzla gece gündüz demeden daha rahat, daha lüks bir hayat için çırpındık Evladımız üniversiteyi hayırlısıyla bir bitirsin, eli ekmek tutsun gayri rahatım sonrası Tamam o da oldu Ah! Evladımın bir mürrüvetini görsem; Allah'tan başka ne isterim ki? "torun" ? seneler geçer Hayat, kadın için çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, iş çemberinde dönerken adam sabah 8:00 akşam 5:00 mesaisinde Gelince yemek, biraz televizyon ve uyku Bu kısır döngüde, mutluluk seraplarının peşinde koşarken zaman avuçlarımızdan apansızca kayıp gitmiş Ve bir de bakmışız ki son istasyondayız Ne gençliğimizden ne dinçliğimizden eser kalmamış Arkamıza dönüp baktığımızda, geride kalmış 70 yıl Ama elde avuçta, ulaşılamamış bir "mutluluk" adresi Hayatınızın gidişatı böyleyse, son istasyona vardığınızda ben aslında "MUTLULUĞU" arıyordum demek için çok geç olmadan, mutluluk seraplarının peşinden koşmayı bırakıp mutluluğu gerçekten olduğu yerde aramanın ve bu koşuşturmada içerisinde her gün bizim için doğan güneşin ışıltılarının artık farkına varmanın zamanı gelmedi mi sizce de? Ne dersiniz? | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2898 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3640 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3281 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7794 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7259 | 02 Ekim 2012 21:16 |
06 Temmuz 2014, 02:32 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: "MUTLULUĞU" arıyordum demek için çok geç olmasın Ne gençliğimizden ne dinçliğimizden eser kalmamış Arkamıza dönüp baktığımızda, geride kalmış 70 yıl Ama elde avuçta, ulaşılamamış bir "mutluluk" adresi Hayatınızın gidişatı böyleyse, son istasyona vardığınızda ben aslında "MUTLULUĞU" arıyordum demek için çok geç olmadan, mutluluk seraplarının peşinden koşmayı bırakıp mutluluğu gerçekten olduğu yerde aramanın ve bu koşuşturmada içerisinde her gün bizim için doğan güneşin ışıltılarının artık farkına varmanın zamanı gelmedi mi sizce de? Ne dersiniz? |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |