|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 27 Temmuz 2007 (02:06), Konuya Son Cevap : 08 Ocak 2010 (15:38). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Temmuz 2007, 02:06 | Mesaj No:1 |
evlilik evlilik evlilik ... Elif H. ile Mehmed S. ülkemizin saygıdeğer ilahiyat fakültelerinin birinin kapısının önünde, isimsiz kardeşlerinin "başörtüsü eylemi"ne gönüllü destek vermek üzere gittiklerinde tanışmışlar. Orada uygarlık tarihinin belki de en abes yasaklamalarından biri yüzünden sıkıntı çeken , en tabi hakları ellerinden alınan nice isimsiz kız kardeşlerinin yanında , yağmur demeden, soğuk demeden beklemişler günlerce. Termoslarında sıcak çay, umut ve teselli sunmuşlar onlara, yüreklerini, vicdanlarını ve imanlarını katık ederek. Elif H. ile Mehmed S.'yi orada buluşturan Alemlerin Rabbi Yüce Allah (cc) , gönüllerini de buluşturmuş. Tanışmışlar, görüşmüşler sonra da hayat yoluna bundan böyle birlikte devam etmeye karar vermişler. Sonra... Sonra her şey olması gereken şekilde cereyan etmiş. Aileler tanışmış, Allah emri, Peygamber kavliyle kız istenmiş, söz kesilmiş, aile arasında nişan takılmış, nihayet düğün tarihinde karar kırılmış ve her ailede olduğu gibi hummalı-heyecanlı bir düğün hazırlığı dönemi başlamış. Elif H. ile Mehmed S.'nin halleri-vakitleri varlıklı sayılabilecek düzeyde yerinde olan aileleri çocuklarının mutlu günleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlar amma...Elif H. ile Mehmed S. orada, tam da o hummalı-hararetli hazırlıkların mali portresinin şekillenmeye başladığı anda, birden devreye girivermişler! İşte evlerindeki bilgisayarda özenle hazırlayıp fotokopi ile çoğalttıkları, sonra da sevdiklerine dağıttıkları düğün davetiyeleri : Bismillahirrahmanirrahiym Muhterem büyüklerimiz, değerli dostlarımız, sevgili kardeşlerimiz...* Biz Elif H. ile Mehmed S., Alemlerin Rabbi Yüce Allah'ın (cc) Emri, Muazzez Peygamberimizin muvaffakiyeti ile evlenmeye karar verdik. Sizleri güzel, mütena bir salonda , sizlere layık bir şekilde ağırlamaktı niyetimiz. Etli pilav, zerde ve şerbet ikram etmeyi, nezih bir musiki heyetinin nezih nameleriyle kulağınızın pasını gidermeyi, o güzel günün hatırası olsun, ağzınızı tatlandırsın diye gül kokulu nikah şekeri sunmayı ve sizi yaldızlı, şık bir davetiye ile davet etmeyi diledik. Hesab ettik-kitab ettik, sizleri hoşnut edebilmek için hiçbir masraftan kaçınmadık. Ortaya 5 milyar liralık bir bütçe çıktı. Biz bu beş milyar lirayı kendi ülkelerinde inandıkları gibi yaşamak konusunda taviz vermedikleri için diledikleri alanda eğitim alma hakları engellenen, bu yüzden yad ellere hicret etmek zorunda kalan ve oralarda bin bir meşakkate katlanarak tahsillerini sürdürmeye çalışan, maddi imkanları kısıtlı kız kardeşlerimize karınca kararınca destek olabilme yolunda infak etmeye karar verdik; Hasıl olacak sevaba da sizleri bu düğün davetiyesiyle ortak kılmayı diledik. Alemlerin Rabbi Yüce Allah (cc) kabul etsin ve hepinizden bize gösterdiğiniz anlayıştan dolayı ebediyyen razı olsun!. Elif H. ile Mehmed S. aile arasında düzenledikleri mütevazi bir törenle dünya evine girdiler. Öbür Elif'ler balaylarında, biri Londra'da fink atar, diğeri Venedik'te gondollarda seyr-ü sefa ederken, Elif H. ile Mehmed S. balaylarını baldan tatlı kılmak, ömür boyu sürmesini yürekten niyaz ettiğimiz beraberliklerini, hayırdan sonra bir rahmetle bereketlendirmek üzere mübarek beldelere Umre'ye gittiler. ... | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2879 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3623 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3268 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7713 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7210 | 02 Ekim 2012 21:16 |
02 Temmuz 2008, 14:15 | Mesaj No:2 |
evlilik Melih Cevdet'e sormuşlar "evlilik nedir" diye. Eskiden demiş, kız tarafının ve oğlan tarafının ailesi biraraya gelir, yeni çiftin kuracağı yuva için beraber hazırlık yapılır, beraberce yeni ev düzülürdü. Tabi o zamanlar evler genelde bahçe içinde müstakil evlerdi. O yüzden buna "evlenmek" denirdi. Şimdi ise yeni evliler apartman dairelerinde, yani katlarda oturuyorlar, bu yüzden artık evlilik "katlanmaktır"
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
02 Temmuz 2008, 22:38 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: evlilik
kat ne kadar yüksek olursa olsun asansör varsa asansörle , asansör bozuksa merdivenleri zıplaya zıplaya çıkmak demektir evlilik |
02 Temmuz 2008, 22:40 | Mesaj No:4 |
Cvp: evlilik Beraber tırmanmaktır......Ağır ve emin adımlarla.......
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
16 Temmuz 2008, 00:26 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | Cvp: evlilik evlilik her iki tarafın aşk nişanesidir yanı biz (-ben-) öyle düşünüyorum.... evlilik bir sözdür, ki bu sözun temelinde islam vardır, bazen susmak bazen konusmak, cogu kez paylasmak her zaman anlasmaktır.... ne mutlu ki ben eşimi seviyorum diyebilen erkeklere, ne mutlu kı ben beyimden memnunum diyebilen hanımlara.... eşini sevdiğini arkadasına söylemeye bile çekinen insanların utanılacak bişy yapmadıklarını bildirmek isterim |
16 Temmuz 2008, 00:34 | Mesaj No:6 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: evlilik
katlanmak.... kim katlanacak asıl can alıcı soru bu.. katlanan erkekmi kadınmı..konuyu açan ablamız olduğuna göre,galiba kadınlar bize katlanıyorlar medineli, ne mutlu ki ben eşimi seviyorum diyebilen erkeklere, ne mutlu kı ben beyimden memnunum diyebilen hanımlara.... bu iki cümle arasında adalet varmıdır sizce erkek sever,kadın katlanır |
16 Temmuz 2008, 00:44 | Mesaj No:7 |
Cvp: evlilik Evlilik Kızı Kaçırmaktır. Bu en doğru yoldur, allah bizi doğru yoldan ayırmasın
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
16 Temmuz 2008, 00:46 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | Cvp: evlilik
kevir abi anlaşılan sen kız kaçıracaksın ))
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
08 Ocak 2010, 15:38 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | RE: evlilik
son günlerde benimde korktugum bir konu.... hangi kulvara giriyorum bilmiyorum, insanın aitlik duygusu bir yere bağlı olma duygusu eminim evliliğede alıştıracaktır. önce problemi belirlemeli bu ikili ilişkilerde yapılan en büyük yanlış problemi belirlemeden üzülmeye başlamak. sorun her ne ise mutlaka bi çozumu vardır. belki bazen susmak, uğraşları değiştirek iyi gelecektir. bir yuva ve ortada yalnızca ikiniz bulunuyorsunuz. eğer bu yuva kurulduysa iki kişide kendi ekseninde karsındakıne bencillik etmemelidir. bazen sinirler tepene yukseldıgı zaman herşey bitmiş, ben nasıl bir yerdeğim dediği olur insanın. o an kendin için değil arkanı döndüğünde bu andan haklı ayrılmak için haklı olduğun kadarını söylemen yeterli oalcaktır... hem ne olursa olsun mutlaka edeceksindir bu evlilik için. hakettiğini düşüneceksindir.... en azından aitlik duygusu işini yapmaya başlayana kadar.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |