|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi: 02 Nisan 2015 (21:47), Konuya Son Cevap : 07 Aralık 2022 (14:01). Konuya 12 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Nisan 2015, 16:54 | Mesaj No:11 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Mutsuz bir evlilik her şeye rağmen devam etmeli mi?
meseleye özel kişisel dar pencerelerden bakılırsa işin içinden çıkılmaz. ana babanın eş seçimindeki bir hata var ise bunun faturası doğmamış çocuklara kesmek bencillik bir ötesi ihanet. hiç bir çocuğun ana babasını seçme şansı yok. çocuğun masum olduğu bir konuda sorumlu olmadığı bir alanda 'biz hata yaptık cezasını sen çek' demek insani olamaz. helaller içinde en sevimsizi boşamaktır. bu boşama keyfi olmamalı. sorunların çözümüne ağırlık verilmelidir. tüm çareler denendikten sonra (ki bu kuranda 8 aşamadır) çözüme ulaşmak imkansız hale gelmişse boşama düşünülebilir ve kaçınılmaz olur. çözümsüz ve çekilmez aşamaya gelen evlilikler sürekli bunalım huzursuzluk ile çocuklara yansıması kaçınılmazdır. eşler kendi özellerini ne olursa olsun çocuklara yansıtmaya hakları yoktur. pervasız davranılırsa o çocukların intikamı çok çok acı olacaktır. Allahın gör dediği pencereden bakılırsa Allah eşlerden birisinin 'zina ve dinden çıkma' dışında hiç bir konuda boşamaya müsaade etmemektedir. Bunun lamı cimi yok. Allahın sınırlarını zorlamanın da anlamı yok. Ben şuna inanıyorum ki yüzde 90 evlilikler tarafların istediği gibi değildir. burası cennet de değildir. sorunları asgariye indirmek çocuklara yansıtmamak diyalog ve karşılıklı yapıcı çabalar ile tam çözüme ulaşılmasa da sorunların çoğu asgariye inebilir.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
07 Aralık 2022, 14:01 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Gündüz kuşaklarına, haberlere, sosyal medyaya düşmeden boşanılmıyor
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |