|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: 12 Nisan 2024 (22:57), Konuya Son Cevap : 13 Nisan 2024 (14:02). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Nisan 2024, 22:57 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Neden evlenemiyorum? Neden evlenemiyorum? Evlenmenin maliyeti 2024'te daha çok arttı! Ziynet, balayı hariç 600 bin liraya ihtiyaç var. Evlilik aşamasında yapılan harcamalar, evlilik yolundaki gençlerin önünde engel oluşturmaya devam ediyor. Evlilik teklif ederken verilen tek taş, evlilik için geline takılan ziynetler ve balayı rezervasyonu dışında günümüzde yapılacak bir evliliğin maliyeti 600 bin lirayı geçiyor. Türkiye'de evlenmenin ihtiyaçları karşılamak ve törenleri yerine getirmek gibi maddi açıdan büyük yükümlülükleri var. İki kişinin anlaşarak evlenmesinin önünde evlilik teklifi, söz, nişan, kına ve düğün ritüelleri ile gelin ve damat bohçası, gelin alayı, çeyiz serme gibi bir çok masraflı aşama var. Ev tutmak, eşya almak, etkinliklerde giyilecek kıyafetler, kuaför masrafları ve hatta fotoğraf ve video çekimleri bile bu ritüeller içinde önemli yekünleri tutuyor. Hesaplara takı ve balayı masrafları dahil değil Tabii bu masraflar yapılacak seçimlere ve keselere göre değişiklik gösteriyor. Biz 2024 yılında ortalama bir evlilik yolundaki harcamaların maliyetini çıkarmak istedik. Bu hesaplamalara takıları ve balayını dahil etmedik. Tüm çiftlerin gönüllerince geleneklerini yaşatacağı bir düğünün masraflarına bir göz atalım: Evlenmenin 2024 maliyeti: Evlilik teklifi organizasyonu: 6 bin lira Sözdeki süslemeler: 15 bin lira Sözdeki yemek ikramı: 6 bin lira Söz çiçeği ve çikolatası: 3 bin lira Sözde gelin kıyafeti: 5 bin lira Sözde damat kıyafeti: 4 bin lira Sözde gelin saçı: 1.000 lira Sözde damat saçı: 1.000 lira Nişanda mekan: 40 bin lira Nişanda gelin kıyafeti: 7 bin lira Nişanda damat kıyafeti: 4 bin lira Nişanda gelin saçı ve makyajı: 3 bin lira Nişanda damat saçı: 1.000 lira Nişanda fotoğraf ve video çekimi: 10 bin lira Kına masrafları (malzeme ve kuruyemiş): 6 bin lira Kına organizasyonu: 9 bin lira Kınada gelin kıyafeti: 6 bin lira Kınada gelin saçı ve makyajı: 3 bin lira Kınada: fotoğraf ve video çekimi: 10 bin lira Düğünde mekan: 50 bin lira Düğünde gelin kıyafeti: 20 bin lira Düğünde damat kıyafeti: 10 bin lira Düğünde gelin saçı ve makyajı: 4 bin lira Düğünde damat saçı: 1.500 lira Düğünde fotoğraf ve video çekimi: 25 bin lira Gelin Çiçeği: 1.500 lira Davul zurna: 4 bin 500 lira Gelin ve damat bohçası: 12 bin lira Çeyiz serme: 6 bin lira Ev tutmak (2 depozito ve emlakcı ücreti): 60 bin lira Eşyalar (beyaz eşya, eşya, perde, mutfak eşyası ve halılar): 304 bin lira Toplam: 638 bin 500 lira Sonra niye evlenmiyon
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
65 yaş üstü | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 0 | 23 | 14 Kasım 2024 22:57 |
Öyle bi geçtiki zaman | Satır Arası Birkaç Kelam | Kara Kartal | 3 | 43 | 05 Kasım 2024 15:01 |
Barış elçisimi teröristmi | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 0 | 45 | 04 Kasım 2024 13:38 |
Kayyum atanan belediyeler | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 0 | 42 | 04 Kasım 2024 13:36 |
İsrail medyası İsrail propagandasını yalanlıyor | İslami Haberler | Kara Kartal | 0 | 54 | 26 Ekim 2024 22:53 |
13 Nisan 2024, 08:02 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Kartal seni üzmek istemem ama bu fiyatlar 2024 fiyatları değil gibi en basit gelinlik 50 bin tl den aşağı değildir bildiğim kadar. Bu saydıklarının çoğu gösteriş yapmak içindir malesefki isteniyor işde dediğin gibi işin içinde bal ayı ve altın yok . İşin içine girsen bu saydıkların 1 milyona çıkar .özendirici faktörler çok mesela evlilik teklifi halka açık ve jan janlı değil ise “ sana hiç değer verilmemiş” deniyor gelin adayına, azıcık mantıklı ise gençler bu boş beleş işlere para yatıracağına altına yatırım yapar en azında elinde birikimi olur. Ama gençlikde bunu düşünmek çok zor. Kendini yetişdirmiş gözü tok biri çıkr karşına inşallah ne diyim .
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
13 Nisan 2024, 12:44 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Bizim Çocuğu nişanlandık. Geriye sadece düğün salonu ve o günkü masraf kaldı 750 bin le işten zor çıktık. Bir gencin tek başına bu işten çıkması mümkün değil. Sonra gençler neden evlenemiyor. |
13 Nisan 2024, 13:42 | Mesaj No:4 |
03 Şubat 2018 | Bide Allah geçim verisn.hayırli olsun hayırlısına denk getirisn abim. Bunca masraftan sonra 1 yıl içinde ayrılık boşanma yokmu buda pakete dahil deil Sırayla bakınca yapmicamiz şeyler gibi geliyo ama hepsini ve daha fazlasını yapıyoruz. Üstelik yapılan bu masraflarla öyle çok üst düzey bi düğün, ev ortaya cikmiyordur diye düşünüyorum.ortalamanin aşağı inmiş halidir bu dediğiniz rakamlar yoksa çıkılmaz içinden Bekarlara niye evlenmiyon sorusundan bu bayramda vazgeçmedi büyükler. Cevabı buldum ama onlar şöyle dediler kredi çekersin dediler.çalısan garı alırsın dediler.gencsin ek iş dediler sonra Allah yardım eder dediler. Her hayirisizi sayıp sonra Allah'ın üstüne atiyoya bu büyükler sinir küpü oluyosun. Oğlum zor bu devirde, Allah dengine anlayışına denk getirsin deyin yada sormayın çok dertliyim
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
13 Nisan 2024, 13:45 | Mesaj No:5 | |
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
13 Nisan 2024, 14:02 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |