|
Konu Kimliği: Konu Sahibi iklimya,Açılış Tarihi: 25 Ekim 2007 (21:54), Konuya Son Cevap : 27 Ekim 2007 (18:27). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Ekim 2007, 21:54 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Şeytanı Yoruyorum Şeytanı Yoruyorum İki asker arkadaş gece nöbetindeyken, birisi; bir ıslık çalar, bir besmele çeker, bir ıslık çalar, bir besmele çeker. Diğeri sorar: _ Arkadaşım ne yapıyorsun, öyle bir ıslık bir besmele? Arkadaşı cvp verir: _ Ne yapacağım, şeytanı yoruyorum. Islık çalıp çağırıyorum, Besmele çekip kaçırıyorum... Alıntı
__________________ Bismillah diyerek... |
Konu Sahibi iklimya 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hicretle bütün insanlığı aydınlatan bir medeniyet... | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | iklimya | 0 | 2321 | 04 Kasım 2013 11:00 |
Diyanet İşleri Başkanlığından Accra Furkan... | Ezan-Kamet-Camii | iklimya | 0 | 2402 | 22Haziran 2013 01:39 |
Yaz Kur’an kurslarına kayıtları başlıyor | Kur'ân Kursları | iklimya | 0 | 2344 | 22Haziran 2013 01:37 |
Aşere/Takrib Kursu”nu Dışardan Bitirenler İçin... | Din Görevlileri | iklimya | 0 | 1959 | 09 Mayıs 2013 23:33 |
İslam Dünyasindaki Hüzün Ve Kutlu Doğum | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | iklimya | 0 | 1923 | 11 Mart 2013 19:44 |
25 Ekim 2007, 22:06 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Şeytanı Yoruyorum Alıntı:
__________________ Bismillah diyerek... | |
25 Ekim 2007, 22:08 | Mesaj No:3 |
Cvp: Şeytanı Yoruyorum
ben de duymuştum ama hurafe diye biliyorum bir araştırmak lazım...emin değilim...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
25 Ekim 2007, 22:11 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Şeytanı Yoruyorum bende hurafe diye biliyorum.. bu konu ile ilgili bi yazı okumuştum ayetlerde vardı.. bulursam paylaşayım inşAllah... |
26 Ekim 2007, 19:42 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 458 Üyelik T.:
23 Ekim 2007 | Cvp: Şeytanı Yoruyorum Kur'ân-ı Kerîm'de: "Onların (müşriklerin) Beytullahdaki duaları ıslık çalmaktan ve el çırpmaktan (alkışlamaktan) başka birşey değildir. (Ey müşrikler) devam ede geldiğiniz o küfrünüzden dolayı, artık tadın azabı!" hükmü beyan buyurulmuştur. İmam Fahruddin-i Razi, bu ayet-i kerimenin tefsirinde: "Allahu Teâlâ (cc) kâfirler hakkında, `Onlar Beyt-i haramın sahipleri değildirler' buyurmuş, daha sonrada müşriklerin dualarının ancak el çırpmak ve ıslık çalmak olduğunu haber vermiştir (1) Keşşaf sahibi şöyle demektedir: `Âyette geçen muka kelimesi, fûal vezninde bir kelime olup ıslık çaldı manasına gelir (تصدی) Tasdiye kelimesine gelince, bu el çırpmak demektir."(2) diyerek meseleyi izah etmiştir. Abdullah ibn-i Abbas'dan (ra) gelen rivayette de Mekke müşriklerinin bu dua şekli üzerinde durulmuştur. Hevâya tâbi olmak, her türlü felaketi beraberinde getirebilir. Resûl-i Ekrem'in (sav): "Cennetin etrafı nefsin hoşuna gitmeyen şeylerle, cehennemin etrafı da şehevî arzularla (hoşa giden şeylerle) çevrilmiştir"(3) mealindeki mübarek ikazını dikkate almak gerekir. Atalarını bahane ederek hevâlarına (nefs-i emmarelerine) uygun bir hayat yaşayanların mantığı ile günümüzdeki resmî ideolojinin dayandığı mantık arasında bir fark yoktur. [COLOR=#00b050][SIZE=4][B]Hesap gününe hazırlanan müminlerin, atalar dininin mensuplarına muhalefet etmeleri, alkıştan ve ıslık çalmaktan uzak durmaları zaruridir. Zira alkış ve ıslık çalma fiilleri, atalar dininin ibadet şekilleri ile ilgilidir. Heykeller önünde saygı duruşunda bulunmak, müşrik olan ehl-i kitabın hastalığıdır. Atalar dinine mensup olan çağdaş zâlimlerin ve müşriklerin âdetlerini taklid etmek caiz değildir. Resûl-i Ekrem in (sav): "Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır."(4) mealindeki mübarek ikazına uymakta zaruret vardır. KAYNAKLAR (1) Enfal sûresi: 35. (2) Geniş bilgi için bkz., İmam Fahruddin-i Râzî, Tef sir-i Kebir (Mefatihu'l-Gayh), c. XI, sh. 309. (3) Salıih-i Mü.slim, İstanbul 1401, K. Cennet: 1. Ayrıca Sünen-i Tirmizî, İstanbul 1401, K. Cennet: 21. (4) İmam-ı Serahsî, e1-Mebsut, Beyrut ty., c X, sh. 5. |
27 Ekim 2007, 18:27 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 458 Üyelik T.:
23 Ekim 2007 | Cvp: Şeytanı Yoruyorum
Belki de bu nedenle ISLIK ŞEYTANI ÇAĞIRIR denmiştir. Çünkü Müşriklerin bir adetini yerine getirmiş oluyoruz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |