|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 20 Eylül 2008 (14:46), Konuya Son Cevap : 20 Eylül 2008 (15:04). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Eylül 2008, 14:46 | Mesaj No:1 |
Eddersul Evvel Eddersul Evvel Halid: Esselamu aleykum, ehlen ve sehlen: Esselamu aleykum, hoş geldin. Abdullah:.Vealeykum selam, ehlen bik(e): Vealeykum selam, sen de hoşgeldin Halid:Min eyne ente ya axi?:Sen nerelisin? Abdullah:Ene min Türkiye, ismi Abdullah: Ben Türkiyeliyim ismim Abdullah. Halid: Ma mihnetuke?: Mesleğin nedir? Abdullah: Ene talib(un): Ben öğrenciyim. Halid: Vesmi Halid, teşerrefna: Benim ismim de Halid, müşerref olduk. (x) Arapçadaki Hı (hırıltılı çıkarılan kalın harf yerine kullanılmıştır. Fiemanillah: ALLAH'a (cc) emanet olun. | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2912 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3658 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3301 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7856 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7328 | 02 Ekim 2012 21:16 |
20 Eylül 2008, 14:47 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Eddersul Evvel KELİMELER: Merhaben bike : Sana merhaba Tefeddal : Buyurun Min eyyi beledin : Hangi ülkeden Ente : Sen (muzekker-erkek) Enti : Sen (muennes-kadın) E turkiyyun ente : Sen türk müsün? E arabiyyun ente : Sen arap mısın? Luğatukel kavmiyyetu : Milli dilin, ana dilin Cinsiyyetuke : Uyruğun İsmu ummike : Annenin ismi İsmu ebike : Babanın ismi Enebnu halid : Ben Halid'in oğluyum Ene sadiku ehmed : Ben Ahmed'in arkadaşıyım Ene bintu Hasen : Ben Hasan'ın kızıyım |
20 Eylül 2008, 14:51 | Mesaj No:3 |
11 Şubat 2012 | Cvp: Eddersul Evvel DEĞİŞTİRMELER. Ma İsmuke İsmin nedir Luğatukel kavmiyyeh Kavminin dili nedir Mihnetuke Mesleğin nedir Cinsiyyetuke Uyruğun ne İsmu ummike Annenin ismi ne İsmu ebike Babanın ismi ne Vealeykum selam Ehlen bik(e) Vealeykumusselam, sende hoş geldin Merbane bik(e) VealeykumusselamSana merhaba Tefeddal Vealeykumusselam buyurun Min eyne Ente ya exi Sen neredesin ey kardeşim. Min eyyi beledin Sen hangi ülkedensin ey kardeşim E turkiyyun Sen türk müsün ey kardeşim E arabiyyun Sen arap mısın ey kardeşim |
20 Eylül 2008, 14:53 | Mesaj No:4 |
11 Şubat 2012 | Cvp: Eddersul Evvel
Elluğatu Dil, lisan El cinsiyyetu Uyruk Es sadiku Arkadaş El ustazu Öğretmen El kebiru Büyük Es sağiru Küçük Ammetun Hala Xaaletun Teyze Ammun Amca Xaalun Dayı Zevcun Koca Zevcetun Karı El bahrun Deniz Beytun Ev El yevme Bugün Ğaden Yarın Ba'de Sonra Mete Ne zaman Mesaaen Akşam (Akşamleyin) Sabaahen Sanah (Sabahleyin) Selamun Selam Merhaben Merhaba Turkiyyun Türk Arabiyyun Arap Taalibun Öğrenci (Talebe) Mihnetun Meslek, iş El beledun Ülke El ummun Anne El ebu Baba El veledu Çocuk El ibnu Oğul El bintu Kız (evlat) El exu Erkek kardeş El uxtu Kız kardeş İsmi Benim adım Eyne Nerede Ente Sen (erkek) Enti Sen (Kadın) Enee Ben Huve O (erkek) Hiye O (kadın) Haazaa Bu (erkek) Haazihi Bu (kadın) İnde Yanında Kitaabun Kitap |
20 Eylül 2008, 14:55 | Mesaj No:5 |
11 Şubat 2012 | Cvp: Eddersul Evvel Defterun Defter Kalemun Kalem Kiraetun Okumak Kitabetun Yazmak Ehlen ve sehlen Hoşgeldin Enee Halidun Ben Halid Hazihi fatımetu Bu Fatıma Haza Ali Bu Ali Hazihi Zeynebu Bu Zeyneb Haza hali Bu dayım Hazihi ammeti Bu halam Haza ebi Bu babam Hazihi ümmi Bu annem Teudu Dönüyorsun Tezuru Zayaret ediyorsun Ezuru Ben ziyaret ediyorum Te'ti Geliyorsun İnşaALLAH İnşaALLAH Şariun Cadde Tarikun Yol Cedid Yeni Zemilun Arkadaş Müdirun Müdür Tabibun Tabib, doktor Tacirun Tacir, tüccar Mühendisun Mühendis Ettabiku Kat |
20 Eylül 2008, 14:59 | Mesaj No:6 |
MEN RABBUKE -------RABBİN KİMDİR? MEN NEBİYYUKE------PEYGAMBERİN KİMDİR? MEN KİTEBUKE-------KİTABIN NEDİR? RADIYALLAHU E'NKE-------------ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.... radıyALLAHu enkum----------ALLAH sizden razı olsun... ''' anke ----------ALLAH senden razı olsun... '' e'nki-----------ALLAH senden razı olsun (bayanlar için) '' e'nhum---------ALLAH onlardan razı olsun.. kız kardeş; uhti...uhvati.... erkek kardeş; ahiy.....ihvan... kardeşler; ihvani keyfe helukum?--------nasılsınız? fe eyne tezhebun------nereye gidyorsunuz? NE'EM----EVET..... LA-------HAYIR.... LEYSE---YOK.... Fİİ------VAR..... |
20 Eylül 2008, 15:04 | Mesaj No:7 |
men ğaşşene fe leyse minne------bizi aldatan bizden değildir (rasulullah sav) ALLAHUMME! TEKABBEL MİNNE SIYEMENE--------ALLAHIM! TUTMUŞ OLDUĞUMUZ ORUC'UMUZU KABUL ET* |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |