|
Konu Kimliği: Konu Sahibi GÖKCEN_AZRA,Açılış Tarihi: 14 Eylül 2014 (02:48), Konuya Son Cevap : 16 Mayıs 2020 (00:13). Konuya 13 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Eylül 2014, 02:48 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Hüzün güzeldir.../medineweb Hüzün güzeldir.../medineweb Hüzün vakurdur, onurlu ve dürüst… Biraz mum ışığıdır hüzün biraz akşam alacasıdır. Biraz gazete satan çocuk elleri, biraz bebek ağlamasıdır. Tüy gibidir hüzün. Hafif ve yumuşak, canlı ve ölü... Hayattan ve ölüme dair… Hüzün, sâdıktır. Hüzün deyince hüzünler kulübesi akla gelmez mi? Yakup Peygamber gönle düşmez mi? “Bana düşen sabr-ı cemildir.” diyen, ağlamaktan gözlerine gece inen baba… Demek ağlamanın bu türlüsü sabra mâni değil… Sabrın bu türlüsüne de «hüzün» diyelim biz… “And olsun ki, sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz'' derler. İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır. Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.” 9 Ve Vahşî’nin hüznü… Kolay mıdır “Gözüme görünme!..” sözüne muhatap olmak, kolay mı herkes göz göze, diz dize oturabilirken; ancak sütunların, duvarların gerisinden bakabilmek... Ne derdini açabilir ne sevincini paylaşabilir; hep kamufle, hep perde, hep aracı… Ama o kâmil bir hüzünle taşıyor Hamza’yı vuran mızrağı bir gün, yalancı peygamberi vurduğunda gülüyor hüznün bu en acınılası mülkü… Hüzün, Allah Rasûlü’nün dostudur, takdim ederim. “Hüzün dostumdur.” buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem- ömrü hüzünden sağılmış yetim... Hira, hicret, İbrahim, Tâif, Uhud, ifk... ne yana baksa hüzün… Hüzne, bu hüzün yeter. “Ey yar, sen gittin bir hüzün kaldı bana Beni benden geçiren bir sözün kaldı bana” “Kızım:” demiş kızının kulağına: “Üzülme! baban bundan sonra hiç acı çekmeyecek.” * * * “Yüreğim parça parça efendim Yüreğim parça parça... Yürür üstüme acılar, efendim! yürür üstüme üstüme... Asırlar hasretinde, efendim! duâlar dilimizde Sabır yüreğimizde efendim! Sabır yüreğimizde…” * * * bab-ı hüzün |
Konu Sahibi GÖKCEN_AZRA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bir Cuma vakti | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Allahın kulu_ | 1 | 2101 | 06 Şubat 2015 19:12 |
akışına bırak...! | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | Mihrinaz | 8 | 6916 | 20 Aralık 2014 00:11 |
Hayatın Gerçekleri!... | Serbest Kürsü | GÖKCEN_AZRA | 14 | 9642 | 19 Aralık 2014 23:37 |
MUTLU KADIN OLAbilmek... | Psikoloji | mehmet akif2 | 3 | 2213 | 12 Aralık 2014 19:54 |
filistinli bakan! | İslami Haberler | GÖKCEN_AZRA | 2 | 1947 | 10 Aralık 2014 23:41 |
14 Eylül 2014, 03:09 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | Cevap: hüzün güzeldir... " Hüzün ( , ) "
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
14 Eylül 2014, 03:44 | Mesaj No:3 |
26 Nisan 2013 | Cevap: hüzün güzeldir... |
14 Eylül 2014, 20:44 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: hüzün güzeldir... Ya Rabbi ! Gönlümün tesbihine umut boncukları dizdim tane tane... Her bir çekişte "AF" diyerek sığındım rahmetine...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
25 Eylül 2014, 14:18 | Mesaj No:5 |
26 Nisan 2013 | Cevap: hüzün güzeldir... HAYAT... İyi ki yapmışım dediğim şeyler var Aynı zamanda keşkelerim de ... Engellemek istediğim başlangıçlar var. Unutmayı yürekten dilediğim kişiler ve zamanlar...... Unutamadığım, unutmayacagim DOSTlarim var. Hayatımdan seneler çalan insanlar ... Hafızamdan silmek istediğim görüntüler var, silemediğim.. Sözler var, duymamış olmayı dilediğim ama duyduğum. Herseye ragmen isyan etmemek!!! Hiç birşeye hic bir zaman!.. Rabbim sınıyor ama merhametini de esirgemiyor bizden.. buna da şükürler olsun!.. Hala yüzümün gülümsemesini sağlayan sebeplerim var.. |
01 Ekim 2014, 17:20 | Mesaj No:6 |
26 Nisan 2013 | Cevap: hüzün güzeldir... ressama sorsan hüznü nasıl çizer? çocuk yüzünde derin çizgiler. kırılmış kalbi durur elinde tek rengi kırmızı damlar gözlerinden ne sonbahardadır ne de kuytu bir köşede ne dökülür yaprakları ne de yıldızlar yoldaşı olur ya da rüzgar eteklerini savurur, yanına almak istercesine ortadada değlidir hiç bir yerde değildir aslında ya da her yerdedir belkide... |
01 Ekim 2014, 19:01 | Mesaj No:7 |
18 Aralık 2010 | Cevap: hüzün güzeldir... Kırılmış kalbin hüznünü sen duy ALLAH'ım... Rukiye Köksal
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
04 Ekim 2014, 18:00 | Mesaj No:8 |
18 Aralık 2010 | Cevap: hüzün güzeldir... Dünyanın en uzun hüznü yağıyor. Yorgun ve yenilmiş insanlığımızın üstüne. ...Erdem Beyazıt
24 Kasım 2014, 19:30 | Mesaj No:9 |
26 Nisan 2013 | Cevap: hüzün güzeldir... Bazen hayat seni bulunduğun yerden alıp başka bir yere koyar. Ve der ki; "Burdan devam et..." |
20 Aralık 2014, 21:28 | Mesaj No:10 |
26 Nisan 2013 | Cevap: hüzün güzeldir... Hayat Bazen "Neden Ben ?" Sorusunu Sormadan Yol Almaktır. Ve sabır; Yüzünü Ekşitmeden, Acıyı Yudumlamaktır... alıntı |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |