Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi:  19 Aralık 2024 (22:48), Konuya Son Cevap : 21 Aralık 2024 (15:30). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı12Kez Beğenildi
  • 3 Beğenilen Sükutu-Ezber
  • 2 Beğenilen Sükutu-Ezber
  • 2 Beğenilen Esma_Nur
  • 3 Beğenilen Mihrinaz
  • 2 Beğenilen Esma_Nur
Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 19 Aralık 2024, 22:48   Mesaj No:1
Medineweb Editörü
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Sükutu-Ezber isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Konular: 175
Beğenildi:2637
Beğendi:2975
Takdirleri:11714
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Okullarda yılbaşı kutlaması yasaklandı

Okullarda yılbaşı kutlaması yasaklandı

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okullara yazı göndererek yılbaşı etkinlikleriyle ilgili yasak talimatı verdi.

🤔 Yılbaşına sayılı günler kala veliler ikiye bölünmüşken Milli Eğitimden gelen yasak kararına sizin yorumunuz nedir?
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-fb_img_1734636366788jpg  

Mihrinaz, Kara Kartal ve Vasat beğendi.
dürüst olmayı
kendinde barındırır,,,,

*Eyy gönül...!!
yarın Rabbinin huzurunda
nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan
bu dünya da ona göre yaşa derim,,,

"Bir Hiç"

Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Okullarda yılbaşı kutlaması yasaklandı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 4 100 19 Aralık 2024 22:48
Allah bu zulme neden müdahale etmedi? Serbest Kürsü Medine-web 2 85 18 Aralık 2024 17:01
Yerin üstünde yaşayan ölülermişiz de haberimiz... Serbest Kürsü Sükutu-Ezber 0 42 17 Aralık 2024 15:24
Osmanlı'nın ruhu aramızda Serbest Kürsü Sükutu-Ezber 0 50 14 Aralık 2024 12:42
Bu Adem sensin ey insan! Kur'ân-ı Kerim Genel Sükutu-Ezber 0 54 29 Kasım 2024 13:20

Alt 19 Aralık 2024, 22:50   Mesaj No:2
Medineweb Editörü
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Sükutu-Ezber isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Konular: 175
Beğenildi:2637
Beğendi:2975
Takdirleri:11714
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Yerin de bir karar olmuş...
Herkes inandığı şeyi kendi evlerinde yaşasın.
okullara yılbaşı kutlaması yapıp, Çocukların algısı ile oynuyorlar beyinlerine böylece yerleşiyor,,,
Kara Kartal ve Vasat beğendiler.
dürüst olmayı
kendinde barındırır,,,,

*Eyy gönül...!!
yarın Rabbinin huzurunda
nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan
bu dünya da ona göre yaşa derim,,,

"Bir Hiç"
Alt 20 Aralık 2024, 13:47   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 584
Beğenildi:4911
Beğendi:6590
Takdirleri:26304
Takdir Et:

Spidirmen ,buzlar prensesi , hiimen, pamuk prenses çocuklarımız bunların kostümlerini yıllardır giyiniyorlar sesimiz çıkmıyor. Benim çocukluğumda yaş günü tabiri kullanılırdı yani doğum günü kutlaması, dindar kesimler yapmazdı gavur icadı idi ama şimdi bakın hepimiz doğum günü kutlar olduk. Daha çocuklr doğmadan cinssiyet partileri barbie bebekler ne bileyim o kadar çok batı medeniyetini oturtmuşuz normalleştirmişiz ki bu saydıklarım gözümüze gözükmüyor. Her yılbaşı aynı şey gavur icadı müslümanın işi olmaz! Sakın noel kutlamalrını destekliyorum gibi algılanmasın demek istediğim on tanesi hayatımızda birine tu kaka dersek orada çelişki vardır. Hyatımızdan diğerlerinide çıkarmamız lazım gelir.İslam tarihinden kesitler ile çocuklarımıza örnek sunabilsek anlatabilsek muhteşem olurdu.

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alt 21 Aralık 2024, 13:56   Mesaj No:4
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1328
Beğenildi:12708
Beğendi:9335
Takdirleri:29036
Takdir Et:

Okullarda bu denli süslemeli, ışıltılı aleni yılbaşı kutlamalarına hiç denk gelmedim. Yılbaşı hediyesi çıktı her sene önümüze fakat bu denlisini ben hiç görmedim. Hayatımıza çok şehir çok çeşit okul girdiğinden böyle net söylüyorum. Demek azımsanmayacak sayıda yapanlar ve bunu yaygınlaştıran okullar var. Zaten biri yapmaya görsün 2 seneye bütün ülke okulları 23 Nisan gibi yılbaşı süslemesi yapar.

Hepimiz eleştiriyoruz da; veliler dünden bayılıyor bu gösterişli işlere. Biri de çıkıp tmm gevur icadı demesin ama bir tepki de ortaya koysun. Benzeye benzeye işler yapmaktan neye benzediğini unuttu millet. Standa alkol konulsa ilk sene kıyameti koparır, ikinci sene daha ne yapayım der, 5 seneye kalmaz okula alınıyor diyerek ortak para verir Öyle birşey. O yüzden kanunen yasaklar olmalı ve yayılmamalı.

Kızım 3. sınıftayken öğretmeni beni çağırmış benimle yılbaşı hediyesinin normal hediyeleşme olduğu, sünnet olduğu, kendisinin de namaz kıldığını anlatmış ben anlamsızca dinlemiştim. Karşı çıkan, dik, keskin söylemlerde de hiç bulunmamıştım. Kızıma da yeni yerleşimler olduğundan sorun yaşamaması açısından hediye güzeldir zamanı önemli değil, ama biz birbirimize o gün bayram diye hediye almayız demiştim. Harici zamanlarda bizim hristiyan bir komşumuz yok, onun özel gününü tebrik edemeyeceğize göre bizi ilgilendiren bir durum yok,bir kutlama veya onların geleneklerini sürdürmeye mümin olarak asla destek olamayız, büyük günah demişliğim de var"Kızımın yılbaşı hediyesi konusuna ben katılmıyorum" çıkışı olduğunu öğrenince ikinci kısmın kızımda daha etkili olduğunu anladım.

Anne babalara çok iş düşüyor. Küçük mevzular demeyin, her fırsatta anları anlatin. Anlatmak için önce sizin bilmeniz gerekiyor. Günah gevur işi derseniz çocuğu tehlikenin kucağına bırakır gençlik dönemlerinde daha ısrarlı ve inat şekilde noel kutlamanın normal olduğunu ondan dinlemeye başlar, siz ikna olursunuz.

O yüzden günde kırk defa okuduğumuz Fatiha belki 41. kez fayda eder. Bu sene ve tüm seneler için geçerli

Bize doğru yolu göster. Kendilerine lûtuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil." (el-Fâtiha, 6-7)

Bu işleri yumuşatmaya, esnetmeye çalışan tatlı suculara da kanmayın. Allah Rasulü seslenmiş:

Kim bir kavmin yaptığı işten râzı olursa, o işi yapanlarla ortak olur.

Konuyu okul bağlamından alıp yılbaşı kutlama konusu yaptım affedin lakin birbirinden bağımsız değil. Lakin Filistin önümüzdeyken, hayat zaten alabildiğine zorken; eğlence, alkol, dans,fahşa, garabetliklerden oluşan bize ait olmadığı halde en çok biz benziyoruza dönüşen bu adetleri bizler yaşatmayalım, bi zahmet kutlamayin, belediyeler, iktidar şehri süslemesin, havai fişekler, konserler düzenlemesin, bütçe ayırmasın.
Esma_Nur, Kara Kartal ve Vasat beğendi.

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~

Alt 21 Aralık 2024, 15:30   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 584
Beğenildi:4911
Beğendi:6590
Takdirleri:26304
Takdir Et:

Bu konu o kdr çok su götürürki, sevgililer günü anneler günü babalar günü doğum günü kadınlar günü batmışız haberimiz yok bir yılbaşında takılı kalmışız hiç tuhafınıza gitmesin hepsi gayette güzel hayatımızda aklıma geleni saydım . Mesela doğum günü kutlarım ama mum üflemem hırıstiyan adeti diyenler var yüzümüzde tonlarca makyaj ile tesettürle alakası olmayan kıyafetler hangi dine uyuyor ? Emin olun biz müslümanca yaşarsak çocuklarımızın umuru olmayacakdır. Yılbaşı kutlaması kısaca ben derimki samimi olalım . Filistin ve suriyede yaşananlar içimizi yakdı . Elimizden ancak boykot ve dua etmek geliyor .

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....

Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)