|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 25 Mayıs 2013 (23:13), Konuya Son Cevap : 10 Kasım 2018 (15:02). Konuya 64 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
21 Kasım 2014, 00:38 | Mesaj No:61 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Günümüz Fıkıh Problemleri Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
Evet ablacığım sakın jelatinden.. Domuzdan bile olmasa hayvan artıklarından yapılıyormuş, mide bulandırıcı ne yazık ki... Ülkemize her haram giriyor, bu konularda bilinçli ve duyarlı olmak ayrıca uyarmak zorundayız. Şuana kadar bilmiyordun. Bundan sonra daha dikkatli ol | |
21 Kasım 2014, 00:50 | Mesaj No:62 |
09 Şubat 2014 | Cevap: Günümüz Fıkıh Problemleri Dersi Soru-Cevap Bölümü
Birgün aşçılık kursunda pasta ve kurabiyeler yapıyorduk. O zamana kadar malzemelere pek dikkat etmiyordum. Çünkü müslümanız ya haram hiç bir zaman yemeklerimize katılmaz düşüncesine sahip olduğum için.. Yaptığımız pasta ve kurabiyeleri pişirdik. Bu arada o gün geç gittiğim için ben sadece tarif yazmaya ve tadlarına bakmaya yetişmiştim.. Bir yandan tarifler yazılıyor, bir yandan da servisler yapılıyordu. Kursiyerlerden biri kendi evinden getirdiği bir malzemeyi kurabiyede kullandığını açıklayınca can kulağıyla onunsöylediklerinin o telaşın ve gürültünün içinde dinlemeye çalışıyordum. Tavsiye ederim sizde bu malzemeyi kullanın diyordu. Tam kurabiyeden tadmak üzereyken, birden durup şu malzemenin adı nedir, bana da söyleyin not alayım dedim. Ne dediler biliyor musun? vanilya likörü neye uğradığımı bilemedim, ya ben bu kurabiyeden tadsaydım çok üzüldüm ve o olaydan sonra ancak kendi yaptıklarımın tadına gönül rahatlığıyla bakabildim. Günümüzde kimse bu harammış, bu helalmiş diye bakan yok. Satıcı diyor ki, ben satıcıyım kazandığıma bakarım, alıcı da diyor ki, yenilecek ya da içilecek bir şey olmasa satmazlar diye düşünüyor. Malesef bu kadar basit bakıyoruz ... Rabbim sonumuzu hayr eylesin, haramlardan cümle müslümanları korusun... |
28 Kasım 2017, 19:18 | Mesaj No:64 |
09 Şubat 2014 |
Günümüz Fıkıh Problemleri ders notunuzu bu çalışmalardan sonra İnşaAllah , yükseltebilirsiniz.. Soru ve cevaplarla bilgilerinizi pekiştirin.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
10 Kasım 2018, 15:02 | Mesaj No:65 |
09 Şubat 2014 |
Günümüz Fıkıh Problemleri Dersinde soru-cevaplardan faydalanmanız ümidiyle...
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |