|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 25 Ocak 2008 (23:57), Konuya Son Cevap : 30Haziran 2021 (13:29). Konuya 12 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Ocak 2008, 23:57 | Mesaj No:1 |
Muhammed ikbal'den Sözler Muhammed ikbal'den Sözler Hayat bir şaraptır ki, en acısı en iyisidir. Hiçbir köpek görmedim ki, başka bir köpeğin karşısında baş eğsin! İnci deniz dibinde; Çerçöp çıkmış sahile. Kadeh olmadan şarap içilmez, amma bil ki İnsanı sarhoş eden şaraptır kadeh değil... Şahin ölü sülün avlamaz. Tehlike, kudreti imtihan eder. Uykuyu hafif ölüm, ölümü de ağır uyku bil. Visal sevgiyi öldürür. | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2872 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3613 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3259 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7667 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7164 | 02 Ekim 2012 21:16 |
25 Ocak 2008, 23:57 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Muhammed ikbal'den Güzel Sözler
|
26 Ocak 2008, 12:18 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 458 Üyelik T.:
23 Ekim 2007 | Cvp: Muhammed ikbal'den Güzel Sözler Muhammed İkbal Kimdir? İslam alimi. Kurtuluş savaşı yıllarında zor durumda Pakistan halkını, Türk halkının milli mücadelesine destek vermek için örgütlemiş, milli mücadelede kullanılmak üzere Pakistan halkından 1.5 milyon sterlin toplayıp Ankara hükümetine yollatmıştır. Doğumu 1873 Pakistan'ın Pencap eyaletine bağlı Siyalkut Ölümü 21 Nisan 1938 |
21 Ağustos 2008, 00:33 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Muhammed ikbal'den Sözler
Allahım, lütfunla, kereminle bu milletin ağacı yeşildir, Senin kereminden bu millet bugün hâlâ yaşayabilmektedir! Allahım, İslam milletine kıpırdanış, silkiniş imkanı bağışla, Hz.Ali gönlü, Hz.Ebubekir sadakati ve ihlası bağışla! Bu ümmetin ciğerine Muhammed aşkının okunu sapla, Yeniden dünyaya hakim olma arzusu uyandır onlarda! Öyle ki, senin gök kubbende daima parlak kalsın yıldızlar, Senin dünyanda gecelerini ibadetle geçirenler selamette kalsınlar! İslam gencine ciğer ateşi İslam’a hizmet harareti lûtfet, Ona benim Peygamber aşkımı, derin görüşümü nasip et! Benim gemimi içinde bulunduğu girdaptan kurtar, Ona hızlı gitme gücü bağışla, yavaş gitmesinden kurtar! Allahım, ölme yaşama sırlarını öğret bana, Çünkü bütün bu kâinat senin ilmin içindedir daima. Uykusuz gözlerim senin için yaşlıdır. Senin için kalbimde dayanılmaz dertler saklıdır. Sabahlara kadar feryat ve niyazlarım senin için, Yalnızlığımda ve meclislerde yanıp yakılışlarım senin için. Heyecanlarım, arzularım, burkuluşlarım senin için. Umutlarım, aranmalarım hepsi, hepsi senin için Muhammed İkbal... |
30 Mart 2013, 00:10 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler Bir insan Kur'an-ı tanısın da, neşesiz ve ümitsiz olsun! Hiç mümkün mü? Muhammed İkbal |
11 Nisan 2013, 22:26 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler
Hacdan dönenleri ziyarete gittim. Hepsi ziyaretine gelenlere takke, tesbih, hurma, zemzem ikram ediyorlardı. Onlara içim yanarak, dedim ki; Ey Dostlarım sizin içinizde; Ebu Bekir’in sadakatini, Ömer’in adalet ve cesaretini, Osman’ın haya ve edebini, Ali’nin ilim ve şecaatini, Halid’in askeri dehasını getiren yok mudur? - Muhammed İkbal -
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
18 Ocak 2014, 12:27 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler
Ey gafil, dini kitaplarda arama! İlim ve hikmet kitaptan öğrenilir. Din ise ehlullâhın nazarından öğrenilir. Gönül hastalıklarını gönül sahipleri tedavi eder. Gönlü parlakların sohbeti bir iki ân sürer ama, bu ânlar varlık ve yokluğun sermayesidir. Ey sen ki, senin kutsiyete ermiş fertlerin (evliyan), peygamberler mertebesindedir. Senin aşkınla bağrı parça parça olanlar, gönülleri dokuyanlar, vücuda getirenlerdir… Bir pervaneden yanmanın inceliğini, derin mânâsını öğren. Ateş içinde bir saray bina et. Canına aşkı yerleştir. Mustafa ile olan ahdini tazele. Yıldızları mızrakla delip de ipe dizen kahramanların büyük, uyanık himmetine kul kurban olayım ben. Dosttan ayrılan gönül, medreseden, mektepten aldığı bilgilerle asla huzura ermez. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |