|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 05 Şubat 2008 (12:02), Konuya Son Cevap : 16 Mart 2021 (06:56). Konuya 719 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
26 Şubat 2014, 14:20 | Mesaj No:201 |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ey oğul! Eğer gözünü açarsan hilm suyunun da, hışım ateşinin de Hakk’tan olduğunu görürsün. Mevlana | |
26 Şubat 2014, 20:13 | Mesaj No:202 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Mevlanadan Sözler "Eli görmeyen kişi yazıyı kalem yazdı sanır; ALLAH'ın kudretini görmeyen elmayı ağaç yaptı sanır..." Mevlâna Celâleddin Rûmi
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
19 Mart 2014, 02:12 | Mesaj No:203 |
Cevap: Mevlanadan Sözler “Ey Gönül! Dikkat et âhir zaman bu! Nefsine uyup da sûrete aldanma! İblisin bile mâşallah dediği kullar var.... Seveceksen sev vefâ nedir, takvâ nedir bileni! İçinde Cennet saklayan virane kullar var..! “ Hz. Mevlana *** "Kibir kokusu, hırs kokusu, tamah kokusu, söz söylerken soğan gibi kokar. " | |
20 Mart 2014, 13:43 | Mesaj No:204 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Mevlanadan Sözler Her gönül BiRTEK sevgiliye dönüktür aslında. Lakin KIBLESi yanlıştır. Bulduğunu sandığı şey gerçekte aradığı değildir. Kimisi gül yüzlü bir güzele MEFTUN Kimisi bir CEYLAN bakışlıya mecnundur. Bazısı dünyaya kanmış Bazısı MALA mülke aldanmıştır. Oysa her biri aslında bir SEVGİLİ tarafından sınanmıştır ___MEVLANA__
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
21 Mart 2014, 16:46 | Mesaj No:205 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Mevlanadan Sözler
22 Mart 2014, 13:06 | Mesaj No:206 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Mevlanadan Sözler Sen yine sükûtu giyin yâr! Dilersen hiç konuşma. Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda. Çarpsa da bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim; söz verdim ben bu yüreğe, hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim Hz. Mevlana
07 Nisan 2014, 10:22 | Mesaj No:207 |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ey lûtfuna, ihsanına dayandığım, güvendiğim yüce Allah! Ne söylersem söyleyeyim; iyiden kötüden ayrı değil; içinde iyi de var, kötü de! Lûtfet de ihlâs ver: İhlas olmadan hiç bir dilek ve gayret hayırlı olmuyor! Hz.Mevlânâ (k.s) | |
08 Nisan 2014, 01:46 | Mesaj No:208 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: Mevlanadan Sözler
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!… Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…- Hz. Mevlana
|
19 Nisan 2014, 21:27 | Mesaj No:209 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Mevlanadan Sözler Mücevher varken pul neye yarar azmini bilmeyen kul neye yarar; herkes bir yol tutmuş gidiyor Allah’a gitmeyen yol neye yarar... - Hz. Mevlana
Konuyu Toplam 22 Kişi okuyor. (0 Üye ve 22 Misafir) | |