|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 22 Ekim 2007 (13:24), Konuya Son Cevap : 13Haziran 2019 (20:57). Konuya 266 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Şubat 2012, 02:11 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... çocukken haftalar bana asır gelirdi derken saat oldu derken saniye ilk düşünce beni yokluk ısırdı sonum yokluk ise bu varlık niye necip fazılın son şiiri "zehir" den bir bölüm ben eskidne çok ezberledim necip fazılın şiirlerini ben şiiri aklımdan buraya yazıyorum yanlış kelime kullanırsam af ola |
19 Şubat 2012, 02:14 | Mesaj No:12 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... ben ki toz kanatlı bir kelebeğim minicik gövdeme yüklü kaf dağı bir zerreciğimki arşa gebeyim dev sancılarımın budur kaynağı çile şiirinden bir kıta ortaokul 3. sınıfta yanlış hatırlamıyorsam 40 kıtalık çile şiirini ezberlemiştim her gün bu şiiri okuya okuya ezberlemek zor gelmemişti ama şimdi aklımda çoğu yoktur |
21 Şubat 2012, 20:17 | Mesaj No:13 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... BEKLENEN ne hasta bekler sabahı ne taze ölüyü mezar ne de şeytan bir günahı seni beklediğim kadar geçti istemem gelmeni yokluğunda buldum seni bırak vehmimde gölgeni gelme artık neye yarar NECİP FAZILIN çok sevdiğim şiiridir ezberimden buraya yazdım |
22 Şubat 2012, 21:37 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Yahudiler mi dediniz? Onlar, yumurtalarını pişirmek için. Dünyayı ateşe vermekten çekinmeyen. Lanetlilerdir... Necip Fazıl Kısakürek
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
22 Şubat 2012, 21:39 | Mesaj No:15 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Bekleyen Sen kaçan ürkek bir ceylansın dağda ben peşine düşmüş bir canavarım. istersen dünyayı çağır imdada sen varsın dünyada birde ben varım seni korkutacak geçtiğin yollar arkandan gelecek hep ayak sesim sarıp vücudunu belirsiz kollar enseni yakacak ateş nefesim kimsesiz odanda kış geceleri için ürperdiği demler beni an deki odur sarsan pencereleri; deki rüzgar değil odur haykıran göğsümden havaya kattığım zehir solduracak bir gül gibi ömrünü kaçıp dolaşsan da sen şehir şehir bana kalacaksın yine son günü ölürsün kapanır yollar geriye ben mezarla sırdaş olur beklerim varılmaz hayale işaret diye toprağında bir taş olur beklerim Necip Fazıl Kısakürek ALINTIDIR bu şiiri çok severim ama bazısı aklımda diye netten kopyaladım |
22 Şubat 2012, 22:11 | Mesaj No:16 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Aynalar Aynalar, bakmayın yüzüme dik dik; İste yakalandık, kelepçelendik! Çıktınız umulmaz anda karsıma, Başımın tokmağı indi başıma. Suratımda her suç bir ayrı imza, Benmişim kendime en büyük ceza! Ey dipsiz berraklık, ulvi mahkeme! Acı, hapsettiğin sefil gölgeme! Nur topu günlerin kanına girdim. Kutsi emaneti yedim, bitirdim. Doğmaz güneşlere bağlandı vade; Dişlerinde, köpek nefsin, irade. Günah, gunah, hasad yerinde demet; Merhamet, sucumdan aşkın merhamet! Olur mu, dünyaya indirsem kepenk: Gözyaşı döksem, Nuh tufanına denk? Çıkamam, aynalar, aynalar zindan. Bakamam, aynada, aynada vicdan; Beni beklemeyin, o bir hevesti; Gelemem, aynalar yolumu kesti. ALINTIDIR necip fazılın bu şiirinide çok seviyorum |
22 Şubat 2012, 22:12 | Mesaj No:17 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Olur mu, dünyaya indirsem kepenk: Gözyaşı döksem, Nuh tufanına denk? |
22 Şubat 2012, 22:13 | Mesaj No:18 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Beni beklemeyin, o bir hevesti; Gelemem, aynalar yolumu kesti. bu yeri de çok güzel öyle güzel ki manası istediğin yöne çeksen şekil alır |
22 Şubat 2012, 22:15 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan...
Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım. Necip Fazıl Kısakürek
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |