|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 22 Ekim 2007 (13:24), Konuya Son Cevap : 13Haziran 2019 (20:57). Konuya 266 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Aralık 2017, 16:57 | Mesaj No:261 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Ey gönül, gidenden ümidini kes! Kaçan bir hayale benziyor herkes, Sanki kulağıma gaipten bir ses Buluşmalar kaldı mahşere diyor. Necip Fazıl Kısakürek
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
11 Aralık 2017, 22:15 | Mesaj No:262 |
18 Aralık 2010 |
"Dualarım da özgür olduğumu hissediyorum.. Bir ben, bir de beni bilen..!" Necip Fazıl Kısakürek
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
02 Şubat 2018, 15:51 | Mesaj No:263 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
" Necip Fazıl Kısakürek'ten güzel bir şiir: *Yıllardır kendimi, güyâ tanırdım; Sanık ben, yargıç ben, hep aklanırdım. Şeytanı, en büyük düşman sanırdım; Ondan da beteri.. Nefsimmiş meğer... *Gönlümü, hevâya kaptıran oymuş, Şuûru şehvete saptıran oymuş, Tutkuları, putlar yaptıran oymuş, *En sinsi düşmanım.. Nefsimmiş meğer... *Övgü dolu sözlerine kanmışım; ' Kalbin temiz'' demiş, gerçek sanmışım. Hakk'ı ancak, zor günümde anmışım, İçimdeki nankör.. Nefsimmiş meğer.. *Öyle sevdirmiş ki,dünyayı bana; Saraylar kurmuşum, üç günlük cana. Hevâ heves denen, çöplükten yana Beni sürükleyen.. Nefsimmiş meğer... Adresi hep, münâfıktan sormuşum; Koynumdaki yılan.. Nefsimmiş meğer... *Dalmışım.. Her akşam cümbüşle meşke, Kalmamış dilimde, riyâdan başka. Bir kadehlik, ömrü olan bir aşka; Beni kul eyleyen.. Nefsimmiş meğer... *Tutkuya döndükçe, giyim markası, Yerde paspas olmuş, hayâ hırkası. Kuşatmış kaleyi, şeytan fırkası; İçimdeki casus.. Nefsimmiş meğer... Ne kadar soyarsa, insan bedeni; O kadar olurmuş, güyâ medenî. Bu afyonu, bir çağdaşlık nedeni, Diyerek yutturan.. Nefsimmiş meğer... * İkbâl korkusuyla, kıstırmış beni, Kur'ân kapısına, küstürmüş beni, Zulüm karşısında, susturmuş beni; Nefsimin zâlimi.. Nefsimmiş meğer... *Namaza, ''Bayramlık'' fetvâsı veren, Kullukta, ''Mevlid''i yeterli gören, Farz dururken, nâfileyi gösteren; Dalâlet rehberi.. Nefsimmiş meğer... *Ağzım bağlı, güya oruç tutmuşum, Haramları, gözlerimle yutmuşum. Seher vakti, yorgan döşek yatmışım; Secdeye musallat.. Nefsimmiş meğer... *Bağ bahçede, hasat vakti gelince; Hesaplar yapmışım, inceden ince, Lâkin, Allah için zekât denince; Elimi bağlayan.. Nefsimmiş meğer... *Vermişim, ''Ne cömert'' desinler diye; Üç beş çürük çarık, güyâ hediye. Arkasından, dilenmişim medhiye; *Bu alkış delisi.. Nefsimmiş meğer... *Komşuda katık yok, ben tok yatmışım, ''Tembel'' demiş, gıyâbında çatmışım, Şevkât dersi vermiş, nutuk atmışım; Bu sahtekâr maske.. Nefsimmiş meğer... *Kur'ân ehli görmüş, küçümsemişim, Üstelik cür'etle ''Yobaz'' demişim. Nice kul hakkını, böyle yemişim; *Oysa gerçek yobaz.. Nefsimmiş meğer... "
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
12Haziran 2018, 22:40 | Mesaj No:264 |
18 Aralık 2010 |
Düğümlenirken uzun yolların ufukda ucu; Bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu _____ Necip Fazıl Kısakürek
23Haziran 2018, 10:43 | Mesaj No:265 |
18 Aralık 2010 |
Şaşırmayacağız, bezmeyeceğiz, yılmayacağız. Şaşırtırlar, şaşırmamanın devası zekadır. Bezdirirler, bezmemenin ilacı aşktır. Yıldırırlar, yılmamanın merhemi İMANDIR ! Necip Fazıl Kısakürek
28 Temmuz 2018, 23:43 | Mesaj No:266 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | ANNECİĞİM Ak saçlı başını alıp eline, Kara hülyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış, çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim! ... (1926) Necip Fazıl Kısakürek |
13Haziran 2019, 20:57 | Mesaj No:267 |
18 Aralık 2010 | Ölümlüyü sevmek, ne korkulu iş! Hayat mı, püf desem kopacak iplik, … ` Necip fazıl Kısakürek
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |