|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 22 Ekim 2007 (13:24), Konuya Son Cevap : 13Haziran 2019 (20:57). Konuya 266 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Şubat 2012, 21:49 | Mesaj No:31 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. uzgn |
24 Şubat 2012, 21:54 | Mesaj No:32 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan...
aynalar şiirinin şu bölümünü daha çok seviyorum aklımda olduğu kadarıyla beni beklemeyin o bir hevesti gelemem aynalar yolumu kesti |
24 Şubat 2012, 23:59 | Mesaj No:33 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Bu yük senden Allahım, çekeceğim, nâçarım! Senden sana sığınır, senden sana kaçarım! - Necip Fazıl Kısakürek
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
25 Şubat 2012, 00:40 | Mesaj No:34 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Ne görsem ötesinde hasret çektiğim diyar kavuşmak nasıl olmaz mademki ayrılık var |
25 Şubat 2012, 23:19 | Mesaj No:35 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Destan Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak! Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak: Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden, Çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden, Çekiyor tebeşirle yekûn hattını âfet; Alevler içinde ev, üst katında ziyafet! Durum diye bir lâf var, buyrunuz size durum; Bu toprak çirkef oldu, bu gökyüzü bodurum! Bir şey koptu benden, şey, her şeyi tutan bir şey, Benim adım Bay Necip, babamınki Fazıl Bey; Utanırdı burnunu göstermekten sütninem, Kızımın gösterdiği, kefen bezine mahrem. Ey tepetaklak ehram, başı üstünde bina; Evde cinayet, tramvay arabasında zina! Bir kitap sarayının bin dolusu iskambil; Barajlar yıkan şarap, sebil üstüne sebil! Ve ferman, kumardaki dört kıralın buyruğu; Başkentler haritası, yerde sarhoş kusmuğu! Geçenler geçti seni, uçtu pabucun dama, Çatla Sodom-Gomore, patla Bizans ve Roma! Öttür yem borusunu öttür, öttür, borazan! Bitpazarında sattık, kalkamaz artık kazan! Allahın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa; Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa! Kubur faresi hayat, meselesiz, gerçeksiz; Heykel destek üstünde, benim ruhum desteksiz. Siyaset kavas, ilim köle, sanat ihtilâç; Serbest, verem ve sıtma; mahpus, gümrükte ilâç. Bülbüllere emir var: Lisan öğren vakvaktan; Bahset tarih, balığın tırmandığı kavaktan! Bak, arslan hakikate, ispinoz kafesinde; Tartılan vatana bak, dalkavuk kefesinde! Mezarda kan terliyor babamın iskeleti; Ne yaptık, ne yaptılar mukaddes emaneti? Ah, küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap; Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap. (1947) Necip Fazıl Kısakürek |
25 Şubat 2012, 23:42 | Mesaj No:36 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Ayrılık Vakti Akşamı getiren sesleri dinle Dinle de gönlümü alıver gitsin Saçlarımdan tutup kor gözlerinle Yaşlı gözlerime dalıver gitsin Güneşle köye in, beni bırak da Küçüle, küçüle kaybol ırakta Şu yolu dönerken arkana bak da Köşede bir lahza kalıver gitsin Ümidim yılların seline düştü Saçının en titrek teline düştü Kuru yaprak gibi eline düştü İstersen rüzgara salıver gitsin N.FAZIL KISAKÜREK |
26 Şubat 2012, 12:46 | Mesaj No:37 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Müjdeler Olsun Öleceğiz müjdeler olsun müjdeler olsun Ölümüde öldüren Rabbe secdeler olsun [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
26 Şubat 2012, 12:48 | Mesaj No:38 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Çocuk Annesi gül koklasa,ağzı gül kokan çocuk; Ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk... Çocukta,uçurtmayla göğe çıkmaya gayret; Karıncaya göz atsa `niçin,nasıl?` ve hayret... Fatihlik nimetinden yüzü bir nurlu mühür; Biz akıl tutsağıyız,çocuktur ki asıl hür. Allah diyor ki:`Geçti gazabımı rahmetim!` Bir merhamet heykeli mahzun bakışlı yetim... Bugün ağla çocuğum,yarın ağlayamazsın! Şimdi anladığını,sonra anlayamazsın! İnsanlık zincirinin ebediyet halkası; Çocukların kalbinde işler zaman rakkası... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
26 Şubat 2012, 12:50 | Mesaj No:39 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Bugün ağla çocuğum,yarın ağlayamazsın! Şimdi anladığını,sonra anlayamazsın! çocuklarımızı hakkıyla yetiştirmek dileğiyle allah kötü dış kavramlardan yavrularımızı korusun |
26 Şubat 2012, 12:52 | Mesaj No:40 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Tam Otuz Yıl Tam otuz yıldır saatim islemiş ben durmuşum; Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Konuyu Toplam 8 Kişi okuyor. (0 Üye ve 8 Misafir) | |