|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İslaminesil,Açılış Tarihi: 02 Ekim 2014 (17:43), Konuya Son Cevap : 15 Nisan 2018 (01:26). Konuya 21 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Ekim 2014, 17:43 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Hayatın Anlamı/Medineweb Hayatın Anlamı/Medineweb Eski zamanlarin birinde, bir adam, hayatin anlaminin ne olduguna takmis kafayi.. Buldugu hiçbir cevap ona yeterli gelmemis ve baskalarina sormaya karar vermis.. Ama aldigi cevaplar da ona yetmemis. Fakat mutlaka bir cevabi olmali diyormus.. Ve dolasip herkese bunu sormaya karar vermis.. Köy koy, kasaba kasaba, ulke ülke dolasmis. Tam umudunu yitirmisken bir köyde konustugu insanlar ona: -Su karsi ki daglari görüyor musun? Orada yasli bir bilge yasar. Istersen ona git. Belki o sana aradigin cevabi verebilir. " demisler. Çok zorlu bir yolculuk sonunda Bilgenin yasadigi eve ulasmis adam.. Kapidan içeri girmis ve bilgeye Hayatin anlaminin ne oldugunu somus .. Bilge: - Sana bunun cevabini söylerim ama önce bir sinavdan geçmen gerekiyor, demis ... Adam kabul etmis.. Bilge bir çay kasigi vermis adamin eline ve içine de silme bir sekilde zeytinyag doldurmus. Simdi çik ve bahçede bir tur at tekrar buraya gel ... Yalniz dikkat et kasiktaki zeytinyag eksilmesin eger bir damla eksilirse kaybedersin... Adam gözü çay kasiginda bahçeyi turlayip gelmis. Bilge bakmis, -Evet demis, kasikta yag eksilmemis. Peki bahçe nasildi? Adam saskin.. -Ama demis, ben kasiktan baska bir yere bakmadim ki... Bilge: -Simdi tekrar bahçeyi dolas. Kasik yine elinde olacak. Ama bahçeyi inceleyip gel, demis. Adam tekrar bahçeye çikmis gördügü güzelliklerle büyülenmis. Muhtesem bir bahçedeymis çünkü ... Geri geldiginde bilge, adama bahçe nasildi diye sormus ... Adam gördügü güzellikler karsisinda büyülendigini anlatmis.. Bilge gülümsemis, ama kasikta hiç yag kalmamis demis ve eklemis : -"Hayat senin bakisinla anlam kazanir. Ya sadece bir noktayi görürsün hayatin akip gider sen farkina varmazsin.. Ya da görebilecegin tüm güzelliklerin tam ortasinda hayati yasarsin. Akip giden zamanin anlam kazanir ... " "Hayatinin anlami senin bakislarinda gizlidir"
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
Konu Sahibi İslaminesil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Babadan Evlada Cevap. | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 18 | 7330 | 13 Kasım 2017 21:19 |
Asrın Kerbelasi Filistin.. | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 3 | 1808 | 13 Kasım 2017 18:55 |
Dūşlerim... | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 2 | 1739 | 12 Kasım 2017 07:51 |
Mynmar ve Biten Muslumanligimiz... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 0 | 1581 | 16 Eylül 2017 22:06 |
Veyl Olsun... | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 1732 | 16 Eylül 2017 22:04 |
02 Ekim 2014, 17:49 | Mesaj No:2 |
Cevap: Hayatın Anlamı -"Hayat senin bakisinla anlam kazanir. Ya sadece bir noktayi görürsün hayatin akip gider sen farkina varmazsin.. Ya da görebilecegin tüm güzelliklerin tam ortasinda hayati yasarsin. Akip giden zamanin anlam kazanir ... " "Hayatinin anlami senin bakislarinda gizlidir" Allah razı olsun gerçektende çok anlamlı bi paylaşım.Rabb im yaşadığımız anın farkına vardırmayı nasip etsin bizlere.ama çağdaş diye tabir ettiğimiz kesimin bakışıyla değil,imanlı müslüman bakışıyla... tefekkürle.. selametle.. | |
26 Ekim 2014, 13:30 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Hayatın Anlamı ne zaman pişman olursun biliyor musun? yarım bıraktığını başkası tamamladığında... |
26 Kasım 2014, 13:45 | Mesaj No:5 |
26 Nisan 2013 | Cevap: Hayatın Anlamı Tertemiz duygularla sevin, Çocuklar gibi sevin, Kar taneleri gibi sevin, Benim gördüğüm yerlere, bir tek sevenler gidiyor..! Hz.Pir-i Mevlânâ. |
27 Kasım 2014, 13:02 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Hayatın Anlamı
Hayatın Anlamı var ile yok arasında bir ucurum,kimine göre keskin bir ucurum kimine göre ters bi yokuş..
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
27 Kasım 2014, 14:29 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 45760 Üyelik T.:
27 Ekim 2014 | Cevap: Hayatın Anlamı
hayatın anlamı varlık ile yokluk arasında debelenmedir .kim oldugunu nerden geldigini ve nereye ait oldugunu unutmayarak..dikkat et sonunda bi sınav kagıdı vereceksin asıl sahibine...hayat suslu goz kamastırıcı...fakat bakarken yanmak olmalı derdin ki sınav kagıdına leke bulasmasın... bana gore hayat işte bir cok tanımdan biri...
__________________ HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL! |
09 Aralık 2014, 21:49 | Mesaj No:8 |
26 Nisan 2013 | Cevap: Hayatın Anlamı 4 şeye sahip çıkın, çaldırmayın! Emeğinizi... Enerjinizi... Zamanınızı... Gülümsemenizi... |
09 Aralık 2014, 21:52 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Hayatın Anlamı Sevmek için yürek Sürdürmek için emek gerekir .
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
13 Aralık 2014, 18:39 | Mesaj No:10 |
26 Nisan 2013 | Cevap: Hayatın Anlamı Çocukken daha mı karanlıktı sokaklar! Sokaklar, daha mı ıssızdı sanki? Herkes erkenden mi çekilirdi evlerine Evler, eskiden daha mı sıcaktı sanki...? (B.Gökçe) |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |