|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 01 Nisan 2018 (20:17), Konuya Son Cevap : 02 Nisan 2018 (00:49). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Nisan 2018, 20:17 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "Ya noktayım. Ya virgül; ya sen ?/medineweb "Ya noktayım. Ya virgül; ya sen ?/medineweb Bir yazının bölümleri ya da noktalama işaretleri olsaydınız hangisi olmayı tercih ederdiniz ? Düşünün ki insan değil de noktalama işaretisiniz ve sizin göreviniz artık insanların yazılarına hizmet etmek... Ne hissederdiniz ? , Bir virgül mü olmak isterdiniz ? İnsanların hayatına hep yarı nefes alıp vermesine yardım etmesi için... Yoksa bir nokta mı ? Son sözleri söylemek gibi... Ya da her şeyin bir sonu olduğunu belirtmek için... Ve ya bir başka cümlenin başlayacağını müjdelemek mi isterdiniz... Hayatı kısaltmak için mi nokta olurdunuz; kaçıncı sırada bitirdiğinizi söylemek için mi ? ... Üç nokta mı olmak isterdiniz ? Söyleyecek şeyler bulunamadığında belirsizliği desteklesin diye... :İki nokta üst üste olup sürekli açıklama yapmak mı isterdiniz ? _ Uzun çizgi olup sürekli kafa mı şişirirdiniz ? ? Soru işareti olup hep soru mu sorardınız ? () Parantez mi olurundunuz her şeyi ayrıca açıklamak için ? " Tırnak işareti olup başkalarından alıntı yaparak mı yaşardınız hayatınızı ? ' Ya da kesme işareti olup birilerine bağımlı olarak mı yaşardınız ? " Denden mi olurdunuz yoksa ? Hiç yakıştıramadım size oysa ? Kişileri taklit ederdiniz yani… / Eğik çizgi olup ayırır mıydınız kimseyi birbirine düşman olmasa bile ? Düzeltme işareti olup düzeltir miydiniz herkesi; ilk önce kendinizi düzeltmeniz gerekirken… ; Yoksa noktalı virgül olup bir yandan bazı şeyleri sonlandırmak ya da sonlandırmamak arasında mı kalırdınız ? Birilerine bağlı olmasanız da kendi içinizde bağımsız biri olmayı mı yeğlerdiniz ? ! Ünlem işareti mi olurdunuz ? Her şeye şaşırarak bakmayı adet edinip... Ya da kızıp, sevinip, heyecanlanır mıydınız her şeye ? - Belki de kısa çizgi olup hep mesafe koyardınız herkese... Ne olmak isterdiniz ? Nasıl bir hayat yaşamak isterdiniz ? Dönüp bakın şöyle hayatınıza, hangi noktalama işareti olarak yaşamışsınız ? Ya da yaşıyorsunuz ? "Ben şuan bu yazı ile soru işareti olarak yaşıyorum..." "Bazen nokta..." Bazen de iki noktalama işaretini yaşıyorum kendi benliğimde... İki nokta ve parantezi yan yana getirip gülümsüyorum hayata... Siz hangisisiniz ? Lütfen bana onu söyleyiniz... ALINTI
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 5 | 182 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Vasat | 30 | 2298 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 167 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 205 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 202 | 16 Mart 2024 15:39 |
01 Nisan 2018, 21:42 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Ama hepsi lazım bu işaretlerin nefes alıp verdiğimiz sürece...En azından bana lazımBir noktalama işaretiyle idare edemezdim hiç. Yoksa hep aynı rutin aman Allah korusun.)
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
02 Nisan 2018, 00:49 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Hem nokta,hem virgül,hem noktalı virgül bir de eşittir cizgisi gibi yasanmıs bir hayat herhalde yaşadığım. Eşittir var mıydı ,yazımızda imla kuralları o kadar çoktu ki aklım karıştı.İnsanın hayatı gibi bir düzgün bir eğri,bir yokuş ,bir iniş ,bir karmakarışık
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |