|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seleme,Açılış Tarihi: 30 Mayıs 2008 (15:07), Konuya Son Cevap : 06 Kasım 2012 (12:50). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Mayıs 2008, 15:07 | Mesaj No:1 |
Ölümün Güzel Sözleri Ölümün Güzel Sözleri Ölüm; doğduğum ilk andan beri alnıma yazılmış, rengini bilmediğim bir yazı. Nasıl oluyor da hayat akıp gidiyor avuçlarımızdan, geçmez dediğimiz anlar bile yılların arasına sıkışıp gidiyor. Hep bir yerlere yetişmenin peşinde koşmaktan, ölüme koştuğumuzu anlayamıyoruz. Boynumuza doğduğumuzda taktığımız o ipin çekilme vakti geldiğinde şaşkınlıktan alamıyoruz kendimizi. Hiç aklımıza gelmeyen ölüm karşımıza dikildiğinde sanki çok uzun yıllar önce tanışmış ama yıllardır görmediğimiz biriyle karşılaşmış gibi oluruz. Tabi böyle bir ölümden Allah muhafaza etsin… Nice ölümler vardır ki hasretle beklenir… Nice ölümler vardır ki sevda ateşi gibidir… Nice ölümler vardır ki sevgiliye kavuşmaktır… Rabbine kavuşmak için geçen bir ömrün son hasret demlerine şahit oldum. Acaba Berat Gecesi'nde ömrümüze ne kadar vakit biçildiğini ya da biçilen o vaktin bize haber verildiğini düşünebilir misiniz? Yoksa tüyleriniz mi ürperdi? Bir Berat akşamı melekler etrafınıza toplansa, üç Berat'ın kaldı deseler "Elhamdülillah, Rabbim sana kavuşmaya az kaldı." mı dersiniz yoksa telaşa mı kapılırdınız ya da hiç umursamaz mıydınız Öyle bir an gelecek ki, biz daldığımız dipsiz kuyunun karanlığındayken, ölümün gözleri parlayacak; o an ya çok korkacağız ya da kurtuluş en büyük sevincimiz olacak. Necip Fazıl ne güzel de dillendirmiş bu hâli: "O dem ki perdeler kalkar, perdeler iner, Azrail'e hoş geldin diyebilmek de hüner" Böyle bir hünerimiz var mı acaba? Ölüm ve ötesi aklıma geldiğinde bir korku düşer içime, Üstad'ın dediği gibi: "İşaret bekliyorum yağız atım eğerli Yanarım sorarlarsa ne getirdin değerli" Ölümü unutmam diyemem; ama unutmamak için elimden geleni yapmam gerekiyor. Eğer bir gün Azrail'in gelişi şaşırtırsa beni ve bu şaşkınlığın yanında, eşantiyonu korkuysa eğer, Eyvah! demek gelir içimden geçen ömrüme. Ama şaşkınlığın yanında bir demet gül, bir taş zemzem getirirse Azrail, dilimde şahadet, kalbimde imanım ve karşımda Resûl olursa eğer, başıma taçlar takarsa, dilimde ve kalbimde bir hamd DEĞMEYİN KEYFİME
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
Konu Sahibi Seleme 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üniversiteli Bayanla Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 20 | 9740 | 20 Mayıs 2009 19:42 |
Üniversiteli Erkekle Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 1 | 2437 | 20 Mayıs 2009 19:35 |
A.Hakan'dan Döneklik Konferansı | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 4 | 2367 | 10 Mayıs 2009 20:54 |
Hanefi Mezhebi: İslamda Kazanç | Zekat-İnfak | Seleme | 0 | 2319 | 19 Nisan 2009 04:52 |
Hanefi Mezhebi: Alışveriş | İlmihal Bölümü | Seleme | 0 | 2404 | 19 Nisan 2009 04:51 |
30 Mayıs 2008, 22:50 | Mesaj No:3 |
Cvp: Ölümün Güzel Sözleri
ancak peygamber efendimiz bizi ölümü istemekten men ettiğinide unutmayalım Resulullah (S.a.v.)'in işiteceği bir tarzda, Sa'd İbn-i Ebi Vakkas (r.a.) ölümü istedi. Resulullah, (S.a.v.)«Ölümü isteme, eğer Cennet ehlinden isen kalmak sana daha hayırlıdır, eğer cehennem ehlinden isen, ne acelen var ki, ona koşuyorsun» diye buyurdu.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
01Haziran 2008, 02:20 | Mesaj No:4 |
Cvp: Ölümün Güzel Sözleri
Kapı kapı bu yolun son kapısı ölümse; Her kapıda ağlayıp son kapıda gülümse! Allah (c.c) hepimize kelimeyi şahadet getirerek ölmeyi nasip eder inşallah... | |
05 Kasım 2012, 23:24 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Ölümün Güzel Sözleri Siyahların ardında gizlenen bir düştü hayat.Bayramları kalplere sığdıramayan heyecanla taşmak isterken güneşler battı yüreğimde gözlerimde kurudu yağmurlar üzerimi ört gece Üşüyorum Dökün toğrağı üzerime ölüyorum.
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
06 Kasım 2012, 10:45 | Mesaj No:6 |
Cevap: Ölümün Güzel Sözleri
Yadında mı doğduğun zamalar? Sen ağlar idin gülerdi alem, Öyle bir ömür geçir ki, mevtin sana hande olsun halka matem. | |
06 Kasım 2012, 12:50 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Ölümün Güzel Sözleri Ölüm ile ilgili sözler
alıntı |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |