|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 14 Mart 2009 (16:17), Konuya Son Cevap : 15 Mart 2009 (20:10). Konuya 23 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Mart 2009, 23:10 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Sünnet Ve Hadis
Baki sana bir soru; Kişi kendi yolunu ilmiyle bulabiliyorsa bir yola / zata bağlanması şart mıdır? |
14 Mart 2009, 23:16 | Mesaj No:12 |
Kardeşim hani hepsi menzili dayanağımız kuran diyor o zaman ayrılıklar niye oluşuyor. Hayatlarına, dinlerine göre yön vermek yerine, hayatın içinde buldukları şeyleri kendileri için uygulam haline getirmektedirler. İslâm adına rasyonalizm, İslâm adına demokrasi, İslâm adına sağcılık, İslâm adına solculuk, İslâm adına Kemalizm, İslâm adına laiklik... İslâm’ın neyi kabul edip neyi kabul etmediğini nerede ise Allah’ın rızâsı değil; çağın icapları tayin etmekte ve den çağın icaplarına göre te’vil edilmek sûretiyle sürekli değişen bir din anlayışı ortaya çıkmaktadır. (Bunu yapmayanlar hariç) |
14 Mart 2009, 23:19 | Mesaj No:13 |
Bütün şikâyet edilen olumsuzluklar, bu kavramların düzeltilmesine ve sağlam şekilde yaşanmasına bağlıdır. Filistin topraklarında siyonist yahûdiler başta olmak üzere, İslâm topraklarını işgal eden zâlim kâfirler silâhtan korkmuyor, zaten müslümanın elindeki silâhın pek korkutmaya yetecek önemi de yok. Ama onlar, eliyle (veya buna gücü yetmiyorsa) diliyle, kalemiyle kendilerini taşlayan mü’minin akîdesinden çekiniyor, korkuyor. Tevhid eri Allah’ın askerini, ölümden korkmayan canlı şehidi korkutup yıldıracak hiçbir silâhın mevcut olmadığı gibi; tevhid bilincine sahip insan da imanı oranında kâfirlerin korkulu rüyası olmaktadır. Kardeşim işte tevhid eri olabilmek budur. |
14 Mart 2009, 23:24 | Mesaj No:14 | ||
11 Şubat 2012 | RE: Sünnet Ve Hadis Alıntı:
Aslında karşı olunan görüş kuran ve sünnet dışı bidat ve hurafeleri reddetmeyen o görüşleri destekleyen tarikatlerin bulunması ve savunulması.. | ||
14 Mart 2009, 23:28 | Mesaj No:15 |
İslâm dünyasında insanlara, müslümanlara yön veren kimselerin değişmeyen dinin temel esaslarıyla değişen ve değişmesi gereken özellikleri ayırt edebilmesi ve kendilerini sürekli yenilemeleri gerekir. Dengelerin kısa sürede değiştiği bir dünyada mü’minlerin pasif kalmaları, tamamıyla nakilci,taklitçi,şerhçi ve düşünemeyen kimseler olmaları, din açısından üzücü bir olaydır. Böylesi bir tablonun sorumlusu, bu insanların kendileridir. Çünkü Allah, Kur’an’da hayra doğru değişmenin mutlak surette gerçekleştirilmesi gerektiğini beyan etmektedir. 'bir toplum, kendi durumlarını değiştirmedikçe şüphesiz Allah da onların durumunu değiştirmez. Allah bir kavme kötülük murad ettimi artık onu geri çevirecek yoktur. Zaten onların, O’ndan başka koruyup kollayanları da yoktur.(13/Ra’d, 11)
|
14 Mart 2009, 23:34 | Mesaj No:16 | ||
11 Şubat 2012 | RE: Sünnet Ve Hadis Alıntı:
| ||
14 Mart 2009, 23:41 | Mesaj No:17 |
İnsanlık, bugün cahiliyye çağının karanlıklarında yaşıyorsa bu, müslümanların müslümanlıktan uzak kalmasından, diğer insanları da bu güzellikten mahrum etmesinden dolayıdır. Kur'an gelip câhiliyyeyi değiştirmeden toplumda neler yapılıyorsa, modern biçimde bugün de, buralarda da maalesef aynı şeyler devam etmektedir; hem de 'müslümanım' diyenler tarafından.Bari bizler bu tuzaklara düşmeyelim.
|
15 Mart 2009, 03:09 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Sünnet Ve Hadis Konu çok güzel RAHMAN ZÜLCELALİ razı olsun sizlerden ebeden inşALLAH..hakkınızı helal edin degerli Abdulbakii ve MEVLÜT HÖNÜL kardeşlerim konu çok anlamlı ve güzel ama yorumlarınızıda okudum biraz üzüldüm birazda haklı gördüm sizleri .üzüldügüm nokta dini bir sitede kırıcı yıkıcı sözleriniz birbirinize karşı ,haklı gördügüm nokta belki detaya inilmese tam anlaşılamayacak .ama elimizden geldigi kadar tartışmadan uzak duralım degerli kardeşlerim hakkınızı bana helal edin lütfen konuya yorum yazacaktım ama helallik almakta istedim ..... Birde ricam var sizlerden mesela biz bu hafta bir sünnet-i seniyyemizi işledik "tuvalete ve banyoya sol ayakla girilip sag ayakla çıkılmasını" bu sünneti açtık arkadaşlarla yani diyecegim sünneti okuyoruz yada kendi adıma konuşayım okuyorum ama ayrıntısını bilmiyorum mümkünse bir başlık altında sünneti seniyyelerimizi detaylı açabilirmiyiz mesela neden PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. sol ayakla girilip sag ayakla çıkılmasını tavsiye etmiş bunu açabılirmiyiz .Misal verdim yukardaki örnegi başka bir sünneti seniyyemizi açalım inşALLAH . mümkünmüdür ????
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
15 Mart 2009, 13:12 | Mesaj No:19 | ||
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Sünnet Ve Hadis Alıntı:
RAHMAN ZÜLCELALİ ebeden razı olsun sizden kardeşim..Açıkladıgın ız sünnet-i seniyyemiz bizim bu haftaki işledigimiz konunun aynısı ALLAH C.C. razı olsun sizden. diger açıklamalarda insanın ufkunu açıyor teşekkür ederim .Siz sorun demişsiniz bende soracam inşALLAH.. Yumurta ve soganın yıkanması sünnet-i seniyyelerimizden diye okumuştum bunu açabilirmiyiz ?
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. | ||
15 Mart 2009, 17:40 | Mesaj No:20 |
RE: Sünnet Ve Hadis
yumurtanın yıkanmasını sağlık açısından doğru olduğunu biliyordum ama yine de kaynak lazım.soğanı görünce de güldüm, kabuğuyla mı yıkayacağız; yok soyduktan sonra ise yemek yapmadan önce zaten yıkanıyor hiç bir kaynakta rastlamadım.yumurtayı yıkamak zevaid sünnetlerden olabilir ama.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |