|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seleme,Açılış Tarihi: 05 Şubat 2008 (01:17), Konuya Son Cevap : 05 Şubat 2008 (01:17). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Şubat 2008, 01:17 | Mesaj No:1 |
Şu Beş Şey... Şu Beş Şey... [CENTER]Şu beş şey çoğalınca, ümmetim helâk olur: 1- Lânetleşme. 2- İçki içme. 3- İpekli giyme. 4- Çalgı. 5- Eşcinsellik. Mümin beş çeşit şiddet arasındadır: 1- Müslüman kardeşi onu çekemez. 2- Münafık ona buğzeder. 3- Kâfir ona kasteder. 4- Nefsi onunla uğraşır. 5- Şeytan onu şaşırtmaya çalışır. Şu beş şey ibadettir: 1- Az yemek. 2- Camide oturmak. 3- Kâbe'ye bakmak. 4- Mushafa bakmak. 5- Âlimin yüzüne bakmak. Şu beş şeyi bir gün içinde yapan cennet ehli olur: 1- Hasta ziyaret etmek. 2- Cenazede bulunmak. 3- Cuma günü oruçlu olmak. 4- Cuma namazına gitmek. 5- Sadaka vermek. Şu beş şeyin kefareti yoktur: 1- Allaha şirk koşmak. 2- Haksız yere adam öldürmek. 3- Mümini dehşete koymak. 4- Harp gününde cepheden kaçmak. 5- Hakkı olmadığı malı almak için yalan yere yemin etmek. Şu beş şeyin cezası gecikmez: [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]1- Devlete isyan etmek. 2- Gadr etmek. 3- Anaya, babaya asi olmak. 4- Akrabaya ziyareti kesmek. 5- İyiliğe karşı şükretmemek. Şu beş şey oruç ve abdestte hayır bırakmaz: 1- Yalan söylemek. 2- Gıybet etmek. 3- Söz taşımak. 4- Harama bakmak. 5- Yalan yere yemin etmek. Beş şeyden beş şeye davet eden âlimle beraber olun: 1- Şekten yakîne [sağlam imana]. 2- Kibirden tevazua. 3- Nefretten hayırhahlığa. 4- Riyadan ihlâsa. 5- Dünyaya düşkünlükten zühde. Kıyamette herkes şu beş suale cevap verecektir: 1- Ömrünü nerede tüketti? 2- Gençliğini nerede geçirdi? 3- Malını nasıl, nereden kazandı? 4- Malını nereye harcadı? 5- İlmi ile nasıl amel etti? Hiçbir peygambere verilmeyip bana verilen beş şey: 1- Bir aylık mesafeden düşmanların kalbine korku salarım. 2- Yeryüzü bana temiz ve mescit kılındı. 3- Ganimetler bana helâl kılındı. 4- Kıyamette umumî şefaat izni verildi. 5- Her peygamber kendi kavmine, ben ise bütün insanlığa gönderildim. Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini bilmeli: 1- Ölüm gelmeden önce hayatın. 2- Hastalık gelmeden önce sağlığın. 3- Meşguliyetten önce boş vaktin. 4- İhtiyarlamadan gençliğin. 5- Fakirlikten önce zenginliğin. Şu beş durumda dualar kabul edilir: 1- Kur'an-ı kerim okunurken. 2- Düşman ordusuyla karşılaşınca. 3- Yağmur yağarken. 4- Zulme uğrandığı vakit. 5- Ezan okunurken. Müslümanın Müslüman üzerinde beş hakkı vardır: 1- Karşılaşınca selâm vermek. 2- Davetine icabet etmek. 3- Nasihat isterse yol göstermek. 4- Aksırıp Elhamdülillah derse, Yerhamükellah demek. 5- Hastalanırsa ziyaretine, ölürse cenazesine gitmek. Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: 1- Verilen sözde durulmazsa, düşmanlar musallat olur. 2- Allahın emrine uyulmazsa, fakirlik yaygınlaşır. 3- Fuhuş yaygınlaşırsa, ölümler çoğalır. 4- Ölçü ve tartıda hile yapılınca, bereket kalkar ve kıtlık gelir. 5- Zekât verilmezse, yağmur yağmaz olur. Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: 1- Regaib Gecesi. 2- Berat Gecesi. 3- Cuma Gecesi. 4- Ramazan Bayramı Gecesi. 5- Kurban Bayramı Gecesi. Şu beş şey imandandır: 1- Allaha teslim olmak. 2- Onun takdirine razı olmak. 3- İşinin sonunu O'na havale etmek. 4- Ona güvenmek. 5- Musibete sabretmek. Şu beş şey sünnettir: 1- Hacamat. 2- Misvak. 3- Güzel koku. 4- Hayâ. 5- Hilm. Şu beş şeye sahip olan dine uymada mazeret bulamaz: 1- Dindar bir hanım. 2- Hayırlı çocuklar. 3- Herkesle güzel geçinme kabiliyeti. 4- Geçim kaynağının şehrinde olması. 5- Çoluk çocuğunu sevmesi. Şu beş şeyin cezası gecikmez: 1- Zulüm. 2- Hainlik etmek. 3- Anne babaya eziyet etmek. 4- Akraba ile irtibatı kesmek. 5- Yapılan iyiliği görmemek. Şu beş kişinin duası makbuldür: 1- Zulüm bitene kadar mazlumun. 2- Evine dönünceye kadar hacının. 3- Cihad bitene kadar gazinin. 4- İyileşinceye kadar hastanın. 5- Arkadaşının arkasından dua edenin.
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
Konu Sahibi Seleme 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üniversiteli Bayanla Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 20 | 9551 | 20 Mayıs 2009 19:42 |
Üniversiteli Erkekle Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 1 | 2422 | 20 Mayıs 2009 19:35 |
A.Hakan'dan Döneklik Konferansı | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 4 | 2350 | 10 Mayıs 2009 20:54 |
Hanefi Mezhebi: İslamda Kazanç | Zekat-İnfak | Seleme | 0 | 2306 | 19 Nisan 2009 04:52 |
Hanefi Mezhebi: Alışveriş | İlmihal Bölümü | Seleme | 0 | 2376 | 19 Nisan 2009 04:51 |