|
Konu Kimliği: Konu Sahibi inzar,Açılış Tarihi: 25 Eylül 2007 (11:14), Konuya Son Cevap : 21 Eylül 2022 (10:37). Konuya 88 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Nisan 2008, 21:30 | Mesaj No:62 |
Cvp: her güne bir sünnet öğrenmek.
günün sünneti: peygamber efendimiz kendisine seslenildiği vakit bütün vücuduyla o kişiye yönelerek cevap verir ve bu şekilde karşısındakine kendisini önemsediğini hissettirirmiş.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
14 Nisan 2008, 15:39 | Mesaj No:63 |
Cvp: her güne bir sünnet öğrenmek.
tırnak keserken sırasıyla kesmemek...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
14 Nisan 2008, 22:30 | Mesaj No:64 |
Cvp: Unutulan Sünnetler
öncelikle paylaşım için teşekkürler. bazılarını biliyordum bazılarını ise yeni öğrendim Allah razı olsun...
| |
14 Nisan 2008, 22:52 | Mesaj No:65 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Unutulan Sünnetler Allah razı olsun paylaşım için dikkat etmeye çalışalım inşAllah. Terk edilen çok sünnet vardır. Bir hadis-i şerif meali de şöyledir: (Ümmetim bozulduğu zaman sünnetime sarılana bir şehid sevabı vardır.) [Taberani, Hakim] - Sakal, sünnet üzere bırakılmıyor. - Namazlarda başı örtmeye önem verilmiyor. - Abdestte eller ve ayaklar üç defa yıkanmıyor. Parmak araları üç defa hilallenmiyor. - Aksıran Elhamdülillah demiyor. Başkası, dinde öyle bir şey olmadığı halde, çok yaşa diyor. Halbuki elhamdülillah demesi sünnet, bunu duyan müslümanın da yerhamükellah demesi farzdır. - Yalnız tanıdıklara selam vermek kıyamet alametidir. Selam sünnete uygun verilmiyor. Bir odada oturulurken, bir kimse o odaya on kere girip, on kere çıksa, her giriş ve çıkışta selam vermesi sünnettir. Bu sünnet de unutulmuştur. - Camiye giren, Kuran okunmuyorsa oradakilere selam vermiyor. Camide selam verilmez sanılıyor. - Abdestte kaplama, yani başın tamamı mesh edilmiyor. Maliki ve Hanbelide kaplama mesh farz, olduğu halde, bu sünnet genelde yapılmıyor. Sadece farz ile iktifa ediliyor. - Duada eller sünnet üzere açılmıyor. - Cenaze namazı olduğu zaman sünnet olan tesbihler terk ediliyor ve âyet-el kürsi okunmuyor. Bir sünneti ihya edene yüz şehid sevabı verildiğine göre, bir farzı ihya edene ne kadar çok sevap verileceği düşünülmeli, bilhassa farzlar hiç ihmal edilmemelidir. |
15 Nisan 2008, 11:25 | Mesaj No:66 |
Cvp: Unutulan Sünnetler esselamu aleyküm sevgi değerler harika bir konu ve harika ilaveler rabbim yolundan ve dostunun dosluğundan ırak eylemesin bizleri amiyn bir özel kıssa vardır hani özellikle günümüzde önemine binaen bilinmesi gereken aşağıda nakledeyim istedim yirmi saniyede Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı. Birgün: - Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? dedi. Hazreti Cüneyd: - Sen lanetli İblissin. İlk geldiğin andan beri seni tanıyorum, buyurdu. Şeytan: - Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi. - Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı. * * * İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur. | |
16 Nisan 2008, 00:13 | Mesaj No:68 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Cvp: Unutulan Sünnetler peygamberimizin yaptığı şeylere biz sünnet diyoruz uyurken gözlere sürme cekmek de bir sünnet e yani peygamberimiz yaptığı içindir |
29 Nisan 2008, 18:11 | Mesaj No:70 |
Cvp: Unutulan Sünnetler Kardeşim sünneti olduğunu öğrendim (bilmiyodum yani unutlmuş dediğiniz gibi Peygamberimiz s.a.v ın yaptığı şeylerinde sünnet olduğunu biliyorum ) ama ilk defa duyduğum için hani bi açıklaması falan veya nedeni var mı misal PEygamber Efendimiz kafirler saçalrını kısa kestiriyo diye uzatırdı yada uzatıyo diye kestiridi yani bunun gibi bi açıklaması var mı diye sormuştum Selam ve Dua ile... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |