|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EcelBekcisi,Açılış Tarihi: 22 Kasım 2008 (01:21), Konuya Son Cevap : 22 Kasım 2008 (01:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Kasım 2008, 01:21 | Mesaj No:1 |
Duhulden (Gerdekten) Önce Boşama Duhulden (Gerdekten) Önce Boşama Fasil : TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu : Duhulden (Gerdekten) Önce Boşama Ravi : Tavus Hadis : Ebu`s-Sahba [adında birisi] İbnu Abbas (ra)`a [sık sık sualler sorardı]. Bir defasında: "Bir kimsenin, hanımını duhulden (temastan) önce üç kere boşaması halinde, alimlerin bunu, bir talak addetiklerini bilmiyor musunuz?" dedi. İbnu Abbas (ra) şu cevabı verdi: "Elbette biliyorum. Resulullah (sav), Hz.Ebu Bekr devirlerinde ve Hz. Ömer (ra)`ın hilafetinin de ilk yıllarında, bir erkek hanımını, daha onunla temastan önce boşayacak olsa, bu bir tek talak addediliyordu. Hz. Ömer, insanların talaka düşkünlüklerini görünce: "Erkeklerin aleyhine olarak bu talaklara müsaade ediyorum" dedi." HadisNo : 4058 Fasil : TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu : Duhulden (Gerdekten) Önce Boşama Ravi : Muhammed İbnu İyas İbnu`l-Bukeyr Hadis : Bir adam karısını, temastan (gerdekten) önce üç talakla boşadı. Sonra da onunla nikahının devamını uygun gördü. Fetva sormaya gitti, ben de beraberinde idim. İbnu Abbas ve Ebu Hüreyre (ra)`nin yanlarına geldi. Onlar: "Senden başka bir erkekle evlenmedikçe o hanımla evlenmen mümkün değil!" dediler. Adam, "İyi ama ben onu bir talakla boşadım" dedi. İbnu Abbas (ra): "Sen, kendine ait fazlalığı dinden bırakmışsın!" buyurdu. [Bu metin, Muvatta`daki metindir.] HadisNo : 4059 Fasil : TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu : Duhulden (Gerdekten) Önce Boşama Ravi : Ata İbnu Yesar Hadis : Bir adam Abdullah İbnu Amr İbni`l`As (ra)`a, temastan (gerdekten) önce hanımını üç talakla boşayan kimsenin durumunu sordu. Ata rahimehullah der ki: "Ben bakirenin talakı birdir" dedim. Ancak Abdullah bana dedi ki: "Sen hikayecisin (kafadan attın). Bir talak, talak-ı bainle kadını boş kılar, üç ise, kadını bir başkasıyla evlenip ondan boşanıncaya kadar eski kocasına haram kılar." HadisNo : 4060 | |
Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
100 Sünnet | Hadis-i Şerif | dua dilencisi | 2 | 2098 | 11 Temmuz 2009 01:07 |
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti | Hz.Muhammed(s.a.v) | EcelBekcisi | 0 | 2187 | 29 Aralık 2008 20:44 |
Ben Kim,Dünya Kim | Peygamberler(a.s) | su damlası | 2 | 2241 | 05 Aralık 2008 19:53 |
ZİNET BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2003 | 03 Aralık 2008 13:33 |
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2023 | 03 Aralık 2008 13:29 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |