|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EcelBekcisi,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2008 (13:35), Konuya Son Cevap : 24 Kasım 2008 (13:35). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Kasım 2008, 13:35 | Mesaj No:1 |
Katlden Nehy Katlden Nehy Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : Said İbnu`l-As Hadis : Said İbnu`l-As (ra) hazretleri İbnu Ömer (ra)`den naklen anlatıyor: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü`min, haram kana bulaşmadıkça dininde genişlik içindedir." Said İbnu`l-As der ki: "İbnu Ömer (ra) (Resulullah`ın sözünden sonra şunu) söylediler: "Kişi, nefsini bulaştırdığı taktirde, kurtuluşu olmayan çok ciddi amellerden biri, haksız yere haram kan dökmesidir." HadisNo : 4922 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : Muaviye İbnu Ebi Süfyan Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Her günahı Allah`ın mağfiret buyurması muhtemeldir. Ancak bilerek mü`mini öldüren veya kafir olarak ölen kimse hariç..." HadisNo : 4923 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : Büreyde Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü`minin öldürülmesi, Allah katında dünyanın zevalinden daha büyük (bir hadise)dir." HadisNo : 4924 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : Ebu`l-Hakem el-Beceli Hadis : Ebu Hüreyre ve Ebu Said (ra)`i dinledim. Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini müzakere ediyorlardı: "Eğer sema ve arz ehli bir mü`minin kanını (haksız yere dökmede) iştirak etselerdi, Allah her ikisini birden cehenneme atardı." HadisNo : 4925 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "İman, ihanetle öldürmeye bağdır, mü`min ihanet suretiyle öldürülmez." HadisNo : 4926 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki; "Yeryüzünde haksız yere öldürülen bir insan yoktur ki katilin günahından bir misli Hz. Adem`in ilk oğluna (Kabil`e) gitmemiş olsun. Çünkü o, haksız öldürme yolunu ilk açandır." HadisNo : 4927 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "(Kıyamet günü) bir adam bir başkasının elinden tutmuş olarak gelir ve: "Ey Rabbim! Bu, beni öldürdü!" der. Aziz ve celil olan Allah da: "Onu niye öldürdün?" diye sorar. Adam: "İzzet senin için olsun diye öldürdüm!" der. Rab Teala: "İzzet benim içindir!" buyurur. Bir başka adam da bir başkasının elinden tutmuş olarak gelir ve: "Ey Rabbim! Bu, beni öldürdü!" der. Aziz ve Celil olan Allah: "Onu niye öldürdün?" diye sorar. Adam: "İzzet falancanın olsun diye öldürdüm!" der. Rab Teala: "İzzet falancanın değildir!" buyurur. Adam (öbürünün) günahıyla döner." HadisNo : 4928 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : Mikdad İbnu`l-Esved Hadis : Anlattığına göre şöyle demiştir: "Ey Allah`ın Resulü! Ben küffardan bir adama rastlasam ve aramızda mukatele çıksa. O kılıcıyla vurup elimin birini kesip atsa. Sonra adam (sıkışıp) bana karşı bir ağaca sığınsa ve: "Allah için Müslüman oldum!" dese, bu sözünden sonra ben onu öldürebilir miyim?" Resulullah (sav): "Hayır! Sakın onu öldürme" buyurdu. Ben ısrar ettim: "Ama ey Allah`ın Resulü! O benim bir elimi kesti ve sonra Müslüman olduğunu söyledi" dedim. Resulullah (sav): "Hayır! Sakın onu öldürme, eğer öldürürsen, o adam, sen onu öldürmezden önceki senin makamındadır ve sen de, onun söylediği kelimeyi söylemezden önceki durumunda olursun!" buyurdular." HadisNo : 4929 Fasil : KATL BÖLÜMÜ Konu : Katlden Nehy Ravi : Harise İbnu Mudarrib Hadis : Resulullah (sav), Furat İbnu Hayyan`ın öldürülmesini emretti. Bu adam Ebu Süfyan`ın casusu ve aynı zamanda Ensar`dan bir zatın halifi (müttefiki) idi. Derken o, Ensar`dan müteşekkil bir halkaya uğradı ve: "Ben Müslümanım!" dedi. Bunun üzerine: "Ey Allah`ın Resulü! Furat İbnu Hayyan "Ben Müslümanım" diyor!" denildi. Resulullah (sav) da: "Sizden bir kısım erkekler var. Kendilerini (dilleriyle itiraf ettikleri) imanlarına havale ediyor (söylediklerini tasdik ediyor)uz. İşte onlardan biri de Furat İbnu Hayyan`dır" buyurdular. HadisNo : 4930 | |
Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
100 Sünnet | Hadis-i Şerif | dua dilencisi | 2 | 2098 | 11 Temmuz 2009 01:07 |
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti | Hz.Muhammed(s.a.v) | EcelBekcisi | 0 | 2187 | 29 Aralık 2008 20:44 |
Ben Kim,Dünya Kim | Peygamberler(a.s) | su damlası | 2 | 2241 | 05 Aralık 2008 19:53 |
ZİNET BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2003 | 03 Aralık 2008 13:33 |
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2023 | 03 Aralık 2008 13:29 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |