|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EcelBekcisi,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2008 (13:37), Konuya Son Cevap : 24 Kasım 2008 (13:37). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Kasım 2008, 13:37 | Mesaj No:1 |
Kazanın Kerahati Kazanın Kerahati Fasil : KAZA (DAVA) VE HÜKÜM BÖLÜMÜ Konu : Kazanın Kerahati Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim insanlar arasında kadı tayin edilmiş ise, bıçaksız boğazlanmış demektir." HadisNo : 4881 Fasil : KAZA (DAVA) VE HÜKÜM BÖLÜMÜ Konu : Kazanın Kerahati Ravi : Büreyde Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kadı üçtür: Biri cennetlik, ikisi cehennemliktir. Cennetlik olan, hakkı bilip öyle hükmedendir. Hakkı bilip hükmünde (bile bile) adaletsiz davranan cehennemliktir. Halka cahilane hükümde bulunan da cehennemliktir." HadisNo : 4882 Fasil : KAZA (DAVA) VE HÜKÜM BÖLÜMÜ Konu : Kazanın Kerahati Ravi : Abdullah İbnu Mevhib Hadis : Osman İbnu Affan, İbnu Ömer radıyallahu anhüm`e: "Git insanlar arasında hükmet!" dedi. Abdullah: "Ey mü`minlerin emiri, beni bu vazifeden affetmez misiniz?" diye ricada bulundu. Hz. Osman radıyallahu anh: "Bundan niye kaçıyorsun? Senin baban da kadı idi" diye ısrar etmek istedi. Ancak Abdullah dedi ki: "Doğru da, ben Resulullah (sav)`ın: "Kim kadı olur ve adaletle hükmederse, bu kimse başabaş (sevap ve günahı eşit) ayrılmaya liyakat kazanmıştır" dediğini işittim. Artık (Resulullah`ın bu sözünden) sonra ne ümid edebilirim?" [Hz. Osman bunun üzerine İbnu Ömer`e teklifte bulunmadı.]" HadisNo : 4883 | |
Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
100 Sünnet | Hadis-i Şerif | dua dilencisi | 2 | 2113 | 11 Temmuz 2009 01:07 |
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti | Hz.Muhammed(s.a.v) | EcelBekcisi | 0 | 2206 | 29 Aralık 2008 20:44 |
Ben Kim,Dünya Kim | Peygamberler(a.s) | su damlası | 2 | 2257 | 05 Aralık 2008 19:53 |
ZİNET BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2012 | 03 Aralık 2008 13:33 |
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2033 | 03 Aralık 2008 13:29 |