|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 25 Kasım 2008 (10:33), Konuya Son Cevap : 25 Kasım 2008 (10:33). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Kasım 2008, 10:33 | Mesaj No:1 |
Tavaf Ve Say`in Ahkamı ile ilgili hadisler Tavaf Ve Say`in Ahkamı ile ilgili hadisler Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Beytullah etrafındaki tavaf, namaz gibidir. Ancak bunda konuşabilirsiniz, öyle ise, kim tavaf sırasında konuşursa sadece hayır konuşsun." HadisNo : 1366 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : İbnu Abbas Hadis : Nesai`nin bir başka rivayetinde şöyle buyurulmuştur: "Tavaf sırasında az kelam edin. Zira sizler namazdasınız." HadisNo : 1367 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav), Veda haccında bir deve üzerinde tavaf yaptı. Rükn`e bir bastonla istilam buyurdu. Bir rivayette: "Rükn`e her gelişinde, ona elindeki bir şeyle işaret buyurdu" denmiştir. HadisNo : 1368 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : Hadis : Ebu Davud`da gelen bir diğer rivayette: "Resulullah (sav) Mekke`ye geldiği vakit hasta idi. Bu sebeple bineği üzerinde tavaf etti. Tavaf sırasında Rüknun karşısına her gelişte onu bastonu ile selamladı. Tavafını bitirince, devesini ihdı ve iki rek`at namaz kıldı." denir. HadisNo : 1369 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) halk kendinden uzaklaştırılır endişesiyle deve üzerinde tavaf etti ve Rükn`ü istilam buyurdu. HadisNo : 1370 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : Hadis : Müslim ve Ebu Davud`un İbnu Abbas (ra)`dan kaydettikleri bir diğer rivayette şöyle denir: "Resulullah (sav) Rükn`e beraberinde bulunan bir bastonla istilamda bulunuyor ve bastonu öpüyordu." HadisNo : 1371 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : Ümmü Seleme Hadis : Resulullah (sav)`a hasta olduğumu söyledim. Bana: "Öyleyse, insanların gerisinden, bir hayvan üzerinde tavaf et!" dedi. Ben, Resulullah (sav) Beytullah`ın yan tarafında namaz kılarken tavaf ettim. O namazda "Ve`t-Tür ve Kitabi`n-Mestur" süresini okuyordu." HadisNo : 1372 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : Vebre İbnu Abdirrahman Hadis : Bir adam, İbnu Ömer (ra)`e: "Vakfe yerine gelmezden önce Beytullah`ı tavaf etmem uygun olur mu?" diye sordu. İbnu Ömer (ra) cevaben: "Evet!" deyince, adam: "Ama İbnu Abbas (ra): "Vakfe yapmadan Beytullah`ı tavaf etme" dedi!" der. İbnu Ömer (ra) de: "Resulullah (sav) hacc yaptı. O zaman, vakfe yapmadan Beytullah`ı tavaf etti. Ve dahi, şayet sözünde sadık isen, Resulullah (sav)`ın sözüyle amel mi daha doğrudur, İbnu Abbas`ın kavliyle amel mi?" HadisNo : 1373 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) (Veda haccında) Mekke`ye geldi, tavafını yaptı, Safa ve Merve arasında sa`yetti. (Geldiği zaman yaptığı bu ilk) tavaftan sonra, Arafat`tan dönünceye kadar Kabe`ye yaklaşmadı. HadisNo : 1374 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : Cübeyr İbnu Mut`im Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ey Abdümenafoğulları, sizden kim halkı idarede bir sorumluluk deruhte ederse, Beytullah`ı gündüz veya gece herhangi bir saatte ziyaret edip namaz kılanı sakın menetmesin." HadisNo : 1375 Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ Konu : Tavaf Ve Say`in Ahkamı Ravi : Ebu`z-Zübeyr el Mekki Hadis : İbnu Abbas (ra)`ın ikindi namazından sonra yedi kere tavaf edip hücresine çekildiğini gördüm. Artık orada ne yaptığını (tavaf namazı kılıp kılmadığını) bilmiyorum." Ebu`z-Zübeyr devamla dedi ki: "Ben Beytullah`ın sabah namazından sonra, güneş doğuncaya kadar, ikindi namazından sonra da güneş batıncaya kadar boşaldığını, kimsenin tavaf etmediğini gördüm." HadisNo : 1376 | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2876 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3621 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3266 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7699 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7200 | 02 Ekim 2012 21:16 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |