|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2008 (03:21), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (03:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2008, 03:21 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | İftarda Ta`cil İftarda Ta`cil Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Sehl İbnu Sa`d Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "İnsanlar iftarda ta`cile yer verdikleri müddetçe hayır üzere devam ederler." HadisNo : 3190 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Abdulkerim İbnu Ebi`l-Muharik Hadis : Nübüvvet (peygamberlik) amellerinden biri de iftarın ta`cili (öne alınması), sahurun da te`hir edilmesidir. HadisNo : 3191 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav), namaz kılmazdan önce birkaç taze hurma ile orucunu açardı. Eğer taze hurma yoksa kuru hurma ile açardı. Eğer kuru hurma da bulamazsa birkaç yudum su yudumlardı. HadisNo : 3192 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Mu`az İbnu Zühre Hadis : Bana ulaştı ki, Resulullah (sav), iftar ettiği zaman şu duayı okurdu; "Allahümme leke sumtü ve ala rızkike eftartü. (Ey Allahım senin rızan için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açıyorum)" HadisNo : 3193 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : İbnu Ömer Hadis : Mervan İbnu Salim, Hz. İbnu Ömer (ra)`den naklediyor: "Resulullah (sav) orucunu açınca şöyle derdi: "Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallahu Teala sevap kesinleşti." (Rezin, duanın baş kısmma "Elhamdülillah" kelimesini ziyade etti) HadisNo : 3194 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav) Ramazan ayının sonunda oruçları vasletti (yani hiç bozmadan birkaç gün ard arda devam ettirdi). Onunla birlikte halk da vasletti. Durum Resulullah`a ulaşınca: "Eğer Ramazan ayı bizim için uzatılsaydı biz onu öyle bir vaslederdik ki derine dalanlar (aşırılar) bundan (aşırılıklarından) vazgeçmek zorunda kalırlardı. Ben sizin gibi değilim. Ben gölgelenirim, Rabbim bana hem yedirir hem de içirir. HadisNo : 3195 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Ebu Bekr İbnu Abdirrahman Hadis : Ebu Bekr İbnu Abdirrahman`ın anlattığına göre, babası, Mervan`a "Hz. Aişe ve Ümmü Seleme (ra)`nin kendisine şunu haber verdiklerini söylemiştir: "Resulullah (sav) Ramazan ayında, rüya sebebiyle olmaksızın cünüb olarak fecir vaktine ulaştığı olurdu da, kalkıp yıkanır ve orucunu tutardı. HadisNo : 3196 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Amir İbnu Rebi`a Hadis : Ben Resulullah (sav)`ı oruçlu iken misvaklandığını sayamayacağım kadar çok gördüm. (Buhari`nin rivayeti muallaktır) HadisNo : 3197 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : İbnu Ömer Hadis : Oruçlu, günün başında ve sonunda misvak kullanır. HadisNo : 3198 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim yalanı ve onurda ameli terketmezse (bilsin ki) onun yiyip içmesini bırakmasına Allah`ın ihtiyacı yoktur." HadisNo : 3199 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz yemeğe davet edilince oruçlu ise; "Ben oruçluyum" desin." HadisNo : 3200 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bir kavme misafir olursa, onlar müsaade etmedikçe (nafile) oruç tutmasın." (Tirmizi, hadis için; "Münkerdir, Hişam İbnu Urve dışında sika biri tarafından rivayet edildiğini görmedik" der) HadisNo : 3201 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Ümmü Ammare Bintu Ka`b Hadis : Resulullah (sav) yanına girmiştir. Ammire yemek ikram edince, Aleyhissalatu vesselam: "Sen de ye!" demiş, kadın: "Ben oruç tutuyorum" deyince Resulullah şöyle buyurmuştur: "Oruçlu kimse, başkasına ikramda bulunur ve yemeğinden başkaları yerse, onlar yedikleri müddetçe melaike aleyhimüsselam oruçluyu rahmet duasında bulunurlar." Bir başka rivayette şöyle denmiştir: "Oruçlunun yanında oruçsuzlar yemek yiyecek olurlarsa, melekler oruçluya rahmet okurlar." HadisNo : 3202 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : İftarda Ta`cil Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kadın, kocası varken izin almadan (nafile) oruç tutmasın." (Ebu Davud`un rivayetinde, "Ramazan dışında" ziyadesi vardır.) HadisNo : 3203 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2338 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2288 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2230 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2229 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2011 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |