|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2008 (04:12), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (04:12). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2008, 04:12 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | İstincada Kullanılan Cisimler İstincada Kullanılan Cisimler Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav) kaza-yı haceti için çıktığı zaman ben ve bizden (Ensar`dan) bir gulam (oğlan), O`nu takip ederdik. Beraberimizde, istinca etmeği için su kabı olurdu. HadisNo : 3568 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Cerir Hadis : Ben Resulullah (sav) ile birlikte idim. Helaya gitti ve kaza-yı hacette bulundu sonra: "Ey Cabir suyu getir!" diye ferman etti. Ben de suyu götürdüm, eliyle istinca etti. Sonra elini yere sürttü. HadisNo : 3569 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Süfyan İbnu`l`Hakem veya Hakem İbnu Süfyan es-Sakafi Hadis : Resulullah (sav) bevledince abdest alır ve (istincada) su kullanırdı. HadisNo : 3570 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) anlatıyor: "Bana Cibril aleyhisselam geldi ve: "Ey Muhammed, abdest aldınmı intidahda bulun!" diye emretti" dedi. HadisNo : 3571 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) bevletti. Hz. Ömer de arkasında, elinde su kabı olduğu halde durdu. Resulullah onu görünce: "Bu da ne, ey Ömer?" buyurdular. Hz. Ömer: "Sudur, yıkanırsın!" dedi. Resulullah: "Ben her bevledişimde abdest almakla emrolunmadım, bunu yapacak olsam bu, (ümmete vacib) bir sünnet olur" buyurdular. HadisNo : 3572 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav) Küba ahalisine: "Allah, temizlik hususunda sizi övmektedir. Bu neden ileri geliyor?" diye sordular. Onlar: "Biz dediler, istincada taşla suyu birleştiriyoruz: (önce taşla silip arkadan da su ile yıkıyoruz)." [Rezin tahric etmiştir, İbnu Kesir Tefsiri, 3,456] HadisNo : 3573 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz helaya giderken beraberinde üç tane de taş götürüp onlarla temizliğini yapsın. Bunlar ona yeterlidir." HadisNo : 3574 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Resulullah (sav) abdest bozmaya çıkmıştı. Bana üç taş bulmamı söyledi. İkisini buldum, üçüncü taşı aradım fakat bulamadım. Onun yerine bir kurumuş mayıs aldım ve onu getirdim. Taşları aldı, mayısı attı ve: "Bu necistir" buyurdu. HadisNo : 3575 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Cinlerin heyeti Resulullah (sav)`a gelince: "Ey Allah`ın Resulü! Ümmetini kemikle, mayısla veya kömürle istinca yapmaktan nehyet. Zira, Allah onlarda bize bir rızk yarattı!" dediler. Bunun üzerine Resulullah (sav) bizi, onları taharette kullanmaktan menetti." HadisNo : 3576 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : İstincada Kullanılan Cisimler Ravi : Rüveyfi Hadis : Resulullah (sav) bana: "Ey Rüveyfi" dedi, "umarım benden sonra çok yaşayacaksın. İnsanlara haber ver ki, kim sakalını kıvırcık kılar, (atın boynuna) kiriş takar, bir hayvan mayısı veya kemikle istincada bulunursa bilsin ki Muhammed ondan beridir." HadisNo : 3577 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2351 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2299 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2244 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2240 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2022 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |