|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 03 Aralık 2008 (02:03), Konuya Son Cevap : 03 Aralık 2008 (02:03). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Aralık 2008, 02:03 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ademoğlunun her ameli katlanır. (Zira Cenab-ı Hakk`ın bu husustaki sünneti şudur): "Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çıkar. Allah Teala Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur: "Oruç bu kaideden hariçtir. Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükafaatlandıracağım. Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terketti." "Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir, diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. Oruçlunun ağzından çıkan koku (haluf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur." HadisNo : 3107 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Hadis : Bir rivayette de şöyle buyrulmuştur: "Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın)." HadisNo : 3108 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar." HadisNo : 3109 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Ebu Ümame Hadis : Ey Allah`ın Resulü dedim, bana öyle bir amel emret ki (yaptığım takdirde) Allah beni mükafaatlandırsın." "Sana" dedi, "orucu tavsiye ederim, zira onun bir eşi yoktur." HadisNo : 3110 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Sehl İbnu Sa`d Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez." (Tirmizi`nin rivayetinde şu ziyade var: "Oraya kim girerse ebediyyen susamaz.") HadisNo : 3111 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz." HadisNo : 3112 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur." HadisNo : 3113 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Hadis : Nesai`nin bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Bir münadi, her gece şöyle nida edip bağırır: "Ey hayır isteyen, gel! Ey şer isteyen kendini şerden tut!" HadisNo : 3114 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Orucun Ve Ramazan Ayının Fazileti Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav)`a, "Ramazandan sonra hangi oruç efdaldir?" diye sorulmuştu, şu cevabı verdi: "Ramazanı tazim için Şa`ban!" Tekrar soruldu: "Hangi sadaka efdaldir?" "Ramazanda verilen!" cevabını verdi. HadisNo : 3115 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2338 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2288 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2230 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2229 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2011 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |