|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 03 Aralık 2008 (02:15), Konuya Son Cevap : 03 Aralık 2008 (02:15). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Aralık 2008, 02:15 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Fasil : BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu : Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Ravi : İbnu Ömer Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "(Şer`i hukuku ödemek için) vezin`de Mekke halkının vezn`i esastır, keyl`de de Medine halkının keyl`i esastır." HadisNo : 205 Fasil : BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu : Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Ravi : Mikdam İbnu Ma`dikerb Hadis : Resulullah (sav)`ın şu sözünü nakletti: "Yiyeceklerinizi kile ile ölçün, sizin için mübarek kılınsın." HadisNo : 206 Fasil : BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu : Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Ravi : İbnu Abbas Hadis : Hz. Peygamber (sav) mikyal (ölçek) ve mizan (terazi) kullananlara şöyle hitab etti: "Sizler bizden önce gelip geçen kavimleri helak eden iki işi uzerinize almış bulunmaktasınız" HadisNo : 207 Fasil : BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu : Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Ravi : İbnu Harmele Hadis : Ümmü Habib Bintü Züeyb İbnu Kays el-Müzenniyye, bize (ölçüm işlerinde kullanılan) bir sa` bağışladı. Ümmü Habib bize rivayet etti ki, kendisine, İbnu Ahi Safiyye`den geldiğine göre, Resulullah (sav)`ın zevce-i pakleri Safiyye validemiz (ra) bağışlanan bu sa`in, Hz.Peygamber (sav)`nın kullandığı sa` olduğunu söylemiştir. Ravilerden Enes İbnu İyaz der ki: "Ben bu sa`ı denedim, (kontrol ettim) gördüm ki bu sa`, Emevi Halifesi Hişam İbnu Abdi`l-Melik`in kullandığı müdd`le iki buçuk müdd miktarında idi" HadisNo : 208 Fasil : BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu : Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Ravi : es-Saib İbnu Yezid Hadis : Hz. Peygamber (sav) devrinde bir sa` bugün sizlerin kullanmakta olduğunuz müdd`le, bir müdden üçte bir müdd miktarında fazla idi. Ancak bu miktara Ömer İbnu Abdilaziz merhum zamanında ilave bulunuldu. HadisNo : 209 Fasil : BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ Konu : Ölçüler Ve Tartılar Hakkında Ravi : Osman Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sattığın zaman tart, satın alınca tarttır." HadisNo : 210 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2353 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2299 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2244 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2240 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2023 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |