|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 15 Ağustos 2024 (14:21). Konuya 1438 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Nisan 2014, 18:31 | Mesaj No:1071 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi (Mümin, Günahını Dağ gibi görüp üstüne Düşeceğinden korkar. Münafık ise, Burnunun üzerine konan ve hemen Uçacak Sinek gibi görüR [Buhari][Hadisi şerif]
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
09 Nisan 2014, 19:55 | Mesaj No:1072 |
20 Mart 2014 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: "Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz." (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
10 Nisan 2014, 10:39 | Mesaj No:1073 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ala bin Kesir (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Güzel huylar Allah katında bir hazine gibi korunmaktadır. Allah bir kulunu sevince, ona güzel bir huy ihsan eder. Camiüssağir-2446 | |
10 Nisan 2014, 23:44 | Mesaj No:1074 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Sabaha çıktığın zaman kendine akşamın sözünü etme, akşama çıktığın zaman da kendine sabahın sözünü etme. Hastalığından önce sıhhatinden, ölümünden önce hayatından (istifâde edip tedbir) al. Çünkü sen, ey Abdullah! Yarın adının (mutlu mu, bedbaht mı) ne olacağını bilemezsin." (Tirmizi, Zühd: 25)
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
12 Nisan 2014, 01:40 | Mesaj No:1075 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İbnu Bureyde, babası Büreyde'den naklediyor: "Genç bir kız, Resulullah aleyhissalatu vesselam'a gelerek: "Babam, hakirliğini benimle gidermek için kardeşinin oğluyla evlendirdi" diye şikayette bulundu. Büreyde devamla der ki: "Resulullah aleyhissalatu vesselam (bu nikahın kabul veya reddinde) yetkiyi kıza bıraktı. Kız da: "Ben babamın yaptığı işi kabul ettim fakat babaların böyle yapmaya haklarının olmadığının kadınlarca bilinmesini istedim" dedi." kütübü sitte-6541
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
12 Nisan 2014, 09:44 | Mesaj No:1076 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ata el-Horasani (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Sohbetlerinizde lezzetleri bulandıran ölümden de bahsedin. Camiüssağir-4908 | |
15 Nisan 2014, 19:07 | Mesaj No:1077 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Zandan sakınınız. Çünkü zan (yersiz itham) sözlerin en yalan olanıdır. Başkalarının konuştuklarını dinlemeyin ayıplarını araştırmayın birbirinize karşı öğünüp böbürlenmeyin birbirinizi kıskanmayın kin tutmayın yüz çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları! Allah'ın size emrettiği gibi kardeş olun... " ( Müslim "Birr"30)
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
15 Nisan 2014, 21:03 | Mesaj No:1078 |
20 Mart 2014 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi BİR HADİS - Bir müslüman için helâl olmaz ki, din kardeşini üç geceden ziyade terk etsin, birbirine tesadüf ettikçe bu ondan, o bundan yüz çevirerek dargın bir halde bulunsun. Bunların hayırlısı odur ki, ilk evvel selâm vererek dargınlığa nihayet verir. AÇIKLAMA: Müslümanlar, birbirinin din kardeşidir, aralarında hasbelbeşeriye arasıra dargınlıklar olabilir. Fakat bu dargınlıkların üç günden ziyade devam etmesi caiz olmaz. Bunların bu hâle nihayet vermeleri aralarındaki kardeşlik icaplarındandır…
15 Nisan 2014, 21:07 | Mesaj No:1079 |
Durumu: Medine No : 20319 Üyelik T.:
18 Eylül 2012 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İnsanlar arasına bozgunculuk ve kötülük sokmaktan sakının! Çünkü böyle hareket, dini yok eder.” (Ebu Dâvûd, "Edeb", 50)
__________________ 💛💙 |
Konuyu Toplam 63 Kişi okuyor. (0 Üye ve 63 Misafir) | |