|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 15 Ağustos 2024 (14:21). Konuya 1438 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Ekim 2008, 09:49 | Mesaj No:171 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Günün Hadis-i Şerifi ribat kardeşim açmış olduğunuz Günün Hadisi Şerifi başlığı forumda mevcut olduğundan birleşitrilimiştir..selametle..
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
28 Ekim 2008, 22:20 | Mesaj No:172 |
günün hadis-i şerifi
"kim kuran okursa (isteyeceğini yalnız)allahtan istesin. çünkü,öyle insanlar gelecektir ki;kuran okuyup okudukları karşılığında insanlardan (dünyalık)isteyeceklerdir."(tirmizi)
| |
31 Ekim 2008, 00:47 | Mesaj No:175 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ebû Hüreyre (Radtyallâhü anh)'âen rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiştir: Dünya mü'minin zindanı ve kâfirin cennetidir." | |
07 Kasım 2008, 00:08 | Mesaj No:177 |
intihar Bismillahirrahmanirrahim. Resulullah buyurdular ki: "Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse o cehennemlik olur. Orada ebedi olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse, cehennem ateşinin içinde elinde zehir olduğu halde ebedi olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse, cehennemde ebedi olarak o demiri karnına saplar." [ Buhari, Tıbb 56; Müslim, İman 175, (109); Tirmizi, Tıbb 7, (2044, 2045); Nesai, Cenaiz 68, (4, 66, 6 ] Resulullah buyurdular ki: "Zulümden kaçının. Zira zulüm, kıyamet günü karanlıklar olacaktır. Cimrilikten de kaçının, zira cimrilik, sizden öncekileri helak etmiş, onları birbirlerinin kanlarını dökmeye, haramlarını helal addetmeye sevketmiştir." [ Müslim, Birr 56, (2578) ] LÜTFEN 1 SALAVAT GETİRMEDEN BU PENCEREYİ KAPATMAYIN. ("Allahumme salli âlâ seyyidina Muhammedi-ninnebiyyi ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım! Ümmi Peygamber Muhammed 'e onun aline ve ashabına salât ve selam eyle." | |
07 Kasım 2008, 00:34 | Mesaj No:178 |
Sahabeye Sövmenin Haram Olması .!!! ....... Ebu Said el-Hudri dan rivayet edilmiştir : Peygamber şöyle buyurmaktadır : ‘’ Sahabilerime sövmeyin !! Eğer sizden birisi , ( sadaka olarak ) Uhud dağı kadar altın dağıtsa , (dağıtılan ) bu (altın) , onlardan birinin bir müdd( lük sadakasının sevab)ına yada yarısına ulaşamaz ‘’ ( Buhari , Müslim , Ebu Davud , Tirmizi , Nesai , İbn Mace , Ahmed b.Hanbel ) SAHABE : Peygamber Efendimize iman ederek O’nu gören ve müslüman olarak ölen kimseler… Sahabe-i Kiram O yüce peygamberin şahsiyet ve dostluğundan çok istifade etmiş , kendilerine örnek alarak O’NUN İSTEDİĞİ GİBİ MÜSLÜMAN OLMAYA ÇOK GAYRET GÖSTERMİŞLERDİR. İslam’ın güçlenip yayılması için canlarıyla başlarıyla çalışmışlar , bu yolda ölüm de dahil olmak üzere hiç bir şeyden çekinmemişlerdir. ALLAH VE RASULUNU , ÇOLUK ÇOCUKLARINDAN , MALLARINDAN , HATTA CANLARINDAN DAHA ÇOK SEVMİŞLERDİR . ALLAH YOLUNDA HİÇ ÇEKİNMEDEN YURTLARINDAN HİCRET ETMİŞLERDİR. PEYGAMBER EFENDİMİZİN ALLAH’TAN ALARAK TEBLİĞ VE YAŞAYIŞINDA DİNİ ESASLARIN ,DAHA SONRAKİ MÜSLÜMAN NESİLLERE ANCAK SAHABEYE DAYANAN SIHHATLİ NAKİLLERLE ULAŞILDIĞI DÜŞÜNÜLÜRSE KENDİLERİNE SAYGI GÖSTERİLMESİNİN SEBEBİ AÇIKCA ANLAŞILIR… Rasulullah buyurdu ki : '' Rabbime benden sonra ümmetimin içine düşecekleri ihtilaftan sordum : Bana şöyle vahy buyurdu : Ey Muhammed , senin ashabın benim katımda gökteki birbirinden güçlü ve her biri kendinden ışık saçan yıldızlar gibidir. her kim ashabın ihtilaf ettiği konulardan birine sarılırsa benim nezdimde O DOĞRU YOLDADIR. (Tirmizi , Ebu davud , Hakim ) RABBİMİZ BÜTÜN ÜMMET-İ MUHAMMEDİ , SAHABELERE TUTUNUP ONLARIN YOLUNDAN GİTMEYİ NASİP EYLESİN İNŞAALLAH.... | |
08 Kasım 2008, 21:51 | Mesaj No:179 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ravi : Zeyd İbnu Sabit Hadis : Resulullah bizimle birlikte, Beni Neccar`a ait bir bahçede bulunduğu sırada bindiği katır, onu aniden saptırdı, nerdeyse (sırtından yere) atacaktı. Karşımızda beş veya altı kabir vardı. Aleyhissalatu vesselam: "Bu kabirlerin sahiplerini bilen var mı?" buyurdular. Bir adam: "Ben biliyorum!" deyince, (aleyhissalatu vesselam): "Ne zaman öldüler?" dedi. Adam: "Şirk devrinde" deyince Aleyhissalatu vesselam: "Bu ümmet kabirde fitneye maruz kılınacak. Eğer birbirinizi defnetmemenizden korkmasaydım şahsen işitmekte olduğum kabir azabını size de işittirmesi için Allah`a dua ederdim" buyurdular ve sonra şunları söylediler: "kabir azabından Allah`a sığının!" Oradakiler: "kabir azabından Allah`a sığınırız!" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Cehennem azabından da Allah`a sığının!" dedi. "Cehennem azabından Allah`a sığınırız" dediler. "Fitnelerin açık ve kapalı olanından Allah`a sığının!" dedi. "Açık ve kapalı her çeşit fitneden Allah`a sığınırız!" dediler. "Deccal`ın fitnesinden Allah`a sığının!" buyurdu. "Deccal`ın fıtnesinden Allah`a sığınırız!" dediler. Hadis No : 5497 | |
22 Kasım 2008, 11:09 | Mesaj No:180 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki : اَلْمُسْلِمُ أخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ مَنْكَانَ فِي حَاجَةِ أخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَعَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةًفَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِوَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ Müslüman müslümanın kardeşidir Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58 | |
Konuyu Toplam 32 Kişi okuyor. (0 Üye ve 32 Misafir) | |