|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 15 Ağustos 2024 (14:21). Konuya 1438 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Aralık 2008, 17:44 | Mesaj No:182 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam şöyle buyurdu: "Allah katında içinde bulunduğumuz şu günler (Zilhicce'nin ilk on günün)deki salih amelden daha sevimli (salih amelin bulunacağı) başka günler yoktur." Sahabeler, sordular: "Ya Resulallah, Allah yolunda cihat da mı?" Resulullah Sallallahu Aleyhi Vessellam cevap verdi: "Evet, Allah yolunda cihat da. Meğerki bir adam canıyla ve malıyla cihada çıkıp da kendisine ait mal ve candan hiçbir şeyi geri getiremez olursa, o başka." (İbni Mâce, Sıyam: 39.İbni Hacer, 5:119) | |
02 Aralık 2008, 15:49 | Mesaj No:183 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki: "Zilhicce'nin ilk dokuz günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çocuğu belâlardan korunur, günahları affedilir, iyiliklerine kat kat sevab verilir, ölüm anında ruhunu kolay teslim eder, kabri aydınlanır, Mizan'da sevabı ağır basar ve cennette yüksek derecelere kavuşur." (Şir'a) | |
03 Aralık 2008, 11:07 | Mesaj No:184 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Sehl İbnu Sa'd (r.a.)'den rivayet edildiğine göre Nebî şöyle buyurdu: "Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. ‘Oruçlular nerede?' diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez." (Buhârî, Savm 4; Müslim, Siyam 166) | |
03 Aralık 2008, 15:03 | Mesaj No:185 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Doğru yoldan sapmaktan, saptırılmaktan, günaha düşmekten, günaha düşürülmekten, haksızlık yapmaktan, haksızlığa uğramaktan, câhilce davranmaktan, câhilce davrananlarla karşılaşmaktan Sana sığınırım.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
03 Aralık 2008, 15:38 | Mesaj No:186 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Hz. İbni Ömer (r.anhüma):Allah indinde "Yükseklik" isteyiniz. "Ya Resulallah bu nedir?" denildi. Buyurdular ki: "Sana karşı cahilane hareket eden kimseyi hilm ile karşılayıp geçersin ve seni mahrum edene de ihsanda bulunursun." (Ramuz-ell Hadis) | |
03 Aralık 2008, 15:41 | Mesaj No:187 | |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
Ne güzel söylemiş Efendimiz s.a.v.... Yoluna kurban olayım Ya Resulallah... | |
03 Aralık 2008, 23:13 | Mesaj No:188 | |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
bunun bir izahı vardır mutlaka değil mi ? | ||
06 Aralık 2008, 13:22 | Mesaj No:189 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ashab'tan Cabir Hazretleri aktarıyor: "Peygamber (sav) kurban kesme günü boynuzlu, semiz ve burulmus iki koç kesti.Onlari kesmek için yönelttigi zaman; "Ben yüzümü gökleri ve yeri yaratana dogru çevirdim. Ben Allah'a sirk kosanlardan degilim; namazim, öteki hak ibâdetlerim, sagligim ve ölümüm bütün âlemlerin Rabb'i olan Allah'indir. O'nun ortagi yoktur. Ve ben Müslümanlar'danim. Ya Rabbi bu kurban Sen'dendir, Senin içindir, Muhammed'in (sav) ve ümmetinin adina 'Bismillahi Allahü Ekber' dedi ve kurbanlarim kesti" (et-Tâc, III, 207, Ebu Davud, Tirmizi rivayeti). | |
20 Aralık 2008, 12:16 | Mesaj No:190 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi 'Fâtıma'nın rızası benim rızamdır; Fâtıma'nın gazabı benim gazabımdır; kim benim kızımı severse beni sevmiştir; kim Fâtıma'yı hoşnut ederse beni hoşnut etmiştir; kim onu gazaplandırırsa beni gazaplandırmış olur' | |
Konuyu Toplam 57 Kişi okuyor. (0 Üye ve 57 Misafir) | |