|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 08 Aralık 2024 (18:31). Konuya 1439 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Temmuz 2013, 17:50 | Mesaj No:941 |
Durumu: Medine No : 27502 Üyelik T.:
20 Nisan 2013 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
Resul-i Ekrem Sallallâhu Aleyhi Vesellem Şöyle buyurmuşdur. Ramazan ayında yapılan harcama,Allah yolunda yapılan harcama gibi sevaptır (İbn Ebi d_Dünya)
__________________ Allah ile oldukdan sonra Ölüm de Ömürde hoşdur |
28 Temmuz 2013, 17:04 | Mesaj No:942 |
Durumu: Medine No : 27502 Üyelik T.:
20 Nisan 2013 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
Resul-i Ekrem Sallallâhu Aleyhi Vesellem Şöyle buyurmuşdur.Kadir Gecesini,Ramazan ın son on gününde arayın! (Buhari)
__________________ Allah ile oldukdan sonra Ölüm de Ömürde hoşdur |
30 Temmuz 2013, 02:19 | Mesaj No:943 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
__________________ Allahım!gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle hakkımda hayırlı olanı gönlümde razı eyle Hz. Ali | |
30 Temmuz 2013, 12:29 | Mesaj No:944 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Mes’ud el-Gıffari Radiyallâhu Anh anlatıyor: Bir gün Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem den işittim. Ramazan’ı tebrik ettikten sonra buyurdular ki: “Eğer ümmetim Ramazan ayının kıymetini, şerefini ve önemini hakkıyla bilmiş olsaydı, bütün bir yılın Ramazan olmasını temenni ederdi.” et-Tergib ve’t-Terhib, 2:102 alıntıdır | |
31 Temmuz 2013, 11:37 | Mesaj No:945 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Amr ibni Âs Radiyallâhu Anhın rivayet ettiği bir hadiste Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem bu farkı şöyle bildirir: “Bizim orucumuzla Ehl-i Kitabın orucunu ayıran fark sahur yemeğidir.” Müslim, Sıyâm: 46; Ebu Dâvud, Savm: 15; Tirmizî, Savm: 17; Nesâi, Savm: 27 | |
02 Ağustos 2013, 02:47 | Mesaj No:946 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Muaz ibni Zühre Radiyallâhu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: “Allahümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü.” (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) Ebû Dâvud, Savm: 22 | |
03 Ağustos 2013, 12:31 | Mesaj No:947 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor: "Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır." | |
04 Ağustos 2013, 02:29 | Mesaj No:948 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resûlullah (sav) buyurdular ki: "Edebsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir. Hayâ ise girdiği şeyi güzelleştirir." [Tirmizî, Birr 47 |
04 Ağustos 2013, 14:51 | Mesaj No:949 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Abdullah ibni Ömer Radiyallâhu Anhümâdan rivayetle Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle bu yurdu: Oruç ve Kur’ân Kıyamet Günü kulun günahlarının bağışlanması için ona şefaat edeceklerdir. Oruç diyecek ki: “Ya Rabbi, ben onu gündüzleri yiyip içmekten ve zevklerinden alıkoydum. Bunun için onun hakkındaki şefaatimi kabul buyur.” Kur’ân da şöyle konuşacak: “Ya Rabbi, ben onu geceleri uykusundan alıkoydum. Bunun için onun hakkındaki şefaatimi kabul buyur.” “Bunların her ikisinin de şefaati kabul edilir. Oruçlunun günahları affedilir.” et-Tergib ve’t-Terhib, 2:84 | |
05 Ağustos 2013, 02:24 | Mesaj No:950 |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ubey b. Kaab (r.a.) şöyle nakletmiştir: Ben Hz. Peygamber (a.s.) zamanında içinde yüz dinar olan bir kese buldum. Sonra bu keseyi Hz. Peygamber´e getirdim. Hz. Peygamber: "Bunu bir sene ilan et" buyurdu. Ben de bir sene süreyle onu halka duyurdum. Fakat onu bilene rastlamadım. Sonra Hz. Peygamber´e geldim. Hz. Peygamber: "Onu bir sene (daha) ilan et" buyurdu. Onu bir sene daha ilan ettim. Fakat onu bilene yine rastlamadım. Sonra (üçüncü defa) Hz. Peygamber´e gelip durumu kendisine arzettim. Bu defa Hz. Peygamber: "Bu paranın miktarını aklında tut, kesesiyle, ağız bağını muhafaza et! Sahibi gelirse keseyi ona ver, gelmezse onu kullan" buyurdu. Ben de onu kullandım. Şu´be der ki: Ben bir süre sonra Mekke´de Seleme b. Kuheyl´le karşılaştım. Seleme bana: "Suveyd b. Şafele üç yıl mı, yahut bir yıl mı ilan edildi dedi pek iyi hatırlamıyorum" dedi. Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 3251
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |