|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 08 Aralık 2024 (18:31). Konuya 1439 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Eylül 2008, 14:14 | Mesaj No:141 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi
Günün Hadisi Herhangi bir Müslüman, bir ağaç diker, ya da bir ekin eker de, ondan kuş, ya da insan, veya hayvan yerse, mutlaka karşılığında bir sadaka sevabı alır. Hz. Muhammed (s.a.v.) (
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
09 Eylül 2008, 09:27 | Mesaj No:142 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Kulun konuşmalarında inşaallah demesi, imanının mükemmelliğindendir. [Hadis (Taberani).]
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
09 Eylül 2008, 19:21 | Mesaj No:143 |
Akıllı kişi, nefsini hesaba çekip, ölümden sonrası için çalışandır. Âciz olan ise, kendini boş istek ve heveslerine uydurup, ALLAH (c.c.)tan dileyip bekleyendir. Hz. Muhammed (s.a.v.)
09 Eylül 2008, 19:21 | Mesaj No:144 |
Her kim ilim istemek için bir yola girerse, cennet yollarından birine girmiş olur. Ondan hoşlandıkları için, melekler ilim arayanın üzerine kanatlarını gererler. İlim isteyene, göklerdekiler, yerdekiler ve sudaki balıklar bile günahının affı için yalvarırlar. Âlimin ibadet edene üstünlüğü, dolunayın yıldızlara üstünlüğü gibidir. Âlimler, hiç şüphe yok ki, peygamberlerin mirasçılarıdırlar. Peygamberler, ne dinarı, ne de dirhemi miras bırakmışlardır. Onların mirası ilimdir. Kim o ilmi alırsa, çok büyük bir nasibi elde etmiş olur. Hz. Muhammed (s.a.v.)
11 Eylül 2008, 09:03 | Mesaj No:145 |
14Haziran 2007 | Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlısı tevbe edenlerdir. Tirmizi kıyame 49, ibn mace zühd 30
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
16 Eylül 2008, 08:30 | Mesaj No:146 |
14Haziran 2007 | Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Allah Resulü, bir gün ashabına sordu: Size en sevimsiz ve en yararsız insanın kim olduğunu söyleyeyim mi? Ashap: Söyle ya Resulallah! dediler. Allah Resulü şöyle buyurdu: Kendisinden Allah için yardım istenildiğinde vermeyen (yok diyen cimri) kimsedir. [Hadis (İbn-i Ebi’d-Dünya).]
17 Eylül 2008, 17:04 | Mesaj No:147 |
Yaptığın iyilik sebebiyle seviniyor ve yaptığın kötülük sebebiyle üzülüyorsan, sen müminsin. Hz. Muhammed (s.a.v.)
17 Eylül 2008, 18:09 | Mesaj No:148 |
Allah Resulün den a.s. Allah Resulü'nden (ASM)... İbniAbbas (r.a.) rivayet ediyor: Hz. Peygamber orucunu açtığı zaman şöyle duâ ederdi: "Allah'ım, Senin için oruç tuttum, Senin rızkınla orucumu açtım, benden kabul eyle. Şüphesiz Sen herşeyi işiten ve bilensin." (Hadis-i Şerif - Camiu's Sağir) | |
19 Eylül 2008, 09:27 | Mesaj No:149 |
14Haziran 2007 | Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Rafi’ anlatıyor: Kureyş beni Hz. Peygambere (elçi olarak) gönderdi.Onu görünce kalbime İslam sevgisi düştü. Dedim ki: Ey Allah’ın Resulü! Ben bir daha onlara dönmem. Şöyle buyurdu: Ben yaptığım sözleşme ve anlaşmaları bozmam ve (bana gelen) elçileri yanımda alıkoymam. Şimdi sen (Kureyş’e) geri dön, görevini tamamla. Sonra şu anda içinde hissettiğini yine hissedersen döner gelirsin. Bunun üzerine Kureyş’e geri döndüm. Görevimi bitirdim. Sonra tekrar gelip müslüman oldum. [Hadis (Ebu Davud).]
22 Eylül 2008, 09:35 | Mesaj No:150 |
14Haziran 2007 | Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Şüphesiz ben sizin, günah işlemenizden korkmuyorum. Dikkat edin! Şükredilmeyen nimetler, öldürücü ve yok edicidir. [Hadis-i Şerif (İbn-i Asakir).]
Konuyu Toplam 82 Kişi okuyor. (0 Üye ve 82 Misafir) | |