|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 08 Aralık 2024 (18:31). Konuya 1439 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Mayıs 2015, 19:52 | Mesaj No:1331 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İrbâz İbnu Sâriye (radıyallahu anh) dedi ki: "Bir gün Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bize namaz kıldırdı. Sonra yüzünü cemaate çevirerek çok beliğ, çok mânidar bir vaazda bulundu. Öyle ki dinleyenlerin gözleri yaşla, kalpleri de heyecanla doldu. Cemaatten biri: "Ey Allah'ın Resûlü, sanki bu, bir veda konuşmasıdır, bize ne tavsiye ediyorsunuz?" dedi. "Size, buyurdu, Allah'a karşı takvada bulunmanızı, başınızda Habeşli bir köle olsa bile emirlerini dinleyip itaat etmenizi tavsiye ederim. Zira, sizden hayatta kalanlar benden sonra nice ihtilaflar görecek. Öyle ise size sünnetimi ve hidayet üzere olan Hülefâ-i Râşidîn'in sünnetini hatırlatırım, bunlara uyun ve dört elle sarılın. Sonradan çıkarılan şeylere karşı da son derece dikkatli ve uyanık olun. Zira (sünnette bulunana zıt olarak) her yeni çıkarılan şey bir bid'attır, her bid'at de dalalettir, sapıklıktır." Tirmizî, İlim 16, (2678); Ebu Dâvud, Sünne 6, (4607).
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
24 Mayıs 2015, 21:55 | Mesaj No:1332 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Rasulullah aleyhisselatu vesselam, ''Sizin en hayırlınızın ve en şerlinizin kim olduğunu haber vermiyeyim mi?” buyurdular ve bunu üç kere tekrar ettiler. Cemaat: ''Evet, haber veriniz!'' dedi. ''En hayırlınız, kendisinden hayır umulan ve şerri dokunmayacağı hususunda emin olunandır; en şerliniz de kendisinden hayır ümit edilmeyen ve şerrinden de emin olunmayan kimsedir'' dedi.. Hadis-i Şerif, Tirmizi, Fiten 76 [35]
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
29 Mayıs 2015, 14:35 | Mesaj No:1333 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, oruçlunun sevabından hiçbir şey eksilmeden onun sevabı gibi sevab alır.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
10Haziran 2015, 11:50 | Mesaj No:1334 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Abbas (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah'ın öyle bir meleği vardır ki, ona "Yedi gök ve yeri tek bir lokmada yut" dense yutabilir. Onun yaptığı tesbih şudur: "Sen her yerde noksan sıfatlardan münezzehsin." Camiüssağir-2361 | |
11Haziran 2015, 17:05 | Mesaj No:1336 |
Durumu: Medine No : 31327 Üyelik T.:
23 Eylül 2013 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bir kul can çekişmeye başlamadığı sürece, Allah Teâlâ onun tövbesini kabul eder. (Tirmizî, "Daavât" ,98)
__________________ [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
13Haziran 2015, 01:17 | Mesaj No:1338 |
23 Eylül 2013 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İnsan, dostunun yaşayış tarzından etkilenir. O halde her biriniz dost edineceği kişiye dikkat etsin!" Hz. Muhammed (s.a.s) ~ Ebû Dâvûd, Edeb 16
__________________ [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
14Haziran 2015, 12:31 | Mesaj No:1339 |
Durumu: Medine No : 47234 Üyelik T.:
30 Aralık 2014 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz; Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz. Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12.
__________________ Asla geçmişte yaşama; ama daima geçmişten ders al... |
16Haziran 2015, 09:50 | Mesaj No:1340 |
23 Eylül 2013 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Berâ b. Âzib [radıyallahu anh] diyor ki: “Re- sûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] bize hastayı ziyaret etmeyi, cenazenin peşinden kabre kadar gitmeyi, aksırıp hamdedene yerhamükellah demeyi, yemin edenin andını yerine getirmesinde yardımcı olmayı, mazlu- ma yardım etmeyi, davet edenin davetine icabet etmeyi ve selâmı yaymayı emretti.” Bir rivayette de şöyle anlatılır: Allah Teâlâ kı- yamet gününde, “Ey âdemoğlu! Ben hasta oldum da sen beni ziyaret etmedin!” buyurur. O insan der ki: “Yâ Rabbi! Sen âlemlerin Rabb’i olduğun halde ben sana nasıl hasta ziyareti yapabilirdim?” Allah Teâlâ buyurur ki: “Bilmiyor muydun ki benim filan kulum hasta olmuştu da sen onu ziyaret etmemiştin. Eğer sen onu ziyaret etseydin, benim rızamı onun yanında bulacaktın!
Konuyu Toplam 21 Kişi okuyor. (0 Üye ve 21 Misafir) | |