|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali70,Açılış Tarihi: 12 Ocak 2014 (14:21), Konuya Son Cevap : 21 Kasım 2017 (10:37). Konuya 56 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Ocak 2014, 20:03 | Mesaj No:11 |
Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum
çok güzel rabbim yar ve yardımcınız olsun bende hafızlığımı evde yapanlardanım bitirdim fakat tekrarlarımı yapamadım siz gerçekten düşünüyorsanız ezberlemiş olduğunuz sayfaları dinletmeniz gerekiyor. hafızlık kişinin zayıf ezberine yada unutkanlığına bakmıyor Rabbim nasip ettimi zorlar bile kolay oluyor ezberde süreklilik önemli. siz bugün 1sayfa yaptım dinleneyim yarın dursun ondan sonraki gün tekrar yapayım derseniz zor olur fikrimi sorarsanız evde yapın sürekli olsun ve ezberinizi dinlettirin tabi en iyisini enderhafızım bilir | |
12 Ocak 2014, 20:40 | Mesaj No:12 | |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum Alıntı:
| |
12 Ocak 2014, 21:01 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum
ayda bir sayfa çok az olur kanatindeyim haftada 1 sayfa yada her gün 1 sayafa okunmalıymış biz belki kaldıramayız fakat bilmeniz bilgi açısından yararı olur diye düşünüyorum inşaallah bende hafızlık yapmak istiyorum fakat okuyuşumu hızlandırmak istiyorum önce
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
13 Ocak 2014, 13:01 | Mesaj No:14 | |
Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum Alıntı:
Dedim ya hafız kardeşlerden yönlendirme bekliyorum. Gelmesse bu şekilde... Kabe imamlarının hatim kasetinden takip ederim inşallah..
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
13 Ocak 2014, 13:05 | Mesaj No:15 | |
Kaldıramayacağımı biliyorum zaten de, en azından bu bahaneyle 30 cüzü ezberleriz... Bir hadis duymuştum... Hafızlığa niyet eden birisi, hafız olamasa da hafızlardan sayılırmış, onlarla haşredilirmiş diye... İnşallah sizler gençsiniz yaparsanız...
13 Ocak 2014, 13:09 | Mesaj No:16 | |
Bu arada hafızlığınız da hayırlı olsun...
13 Ocak 2014, 13:53 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum konuyu yeni gördüm arkadaşlar.. forumda hocalarımız mevcut onlarda fikirlerini iletirler inş. hafızlığa niyet ettiyseniz başlayın tabi kısa süreler yani 30.cüz ezberinzde yoksa o cüzü basından sona ezberleyebilirsiniz öncelikle. ayda 1 sayfa denmiş galiba, ayda bir sayfa yaş ne olursa olsun çok az, ezberlenen her sahıfeyi dinletiniz. ve bilmiyorum baska türklü okutan kurslar varmıdır, her cüzün son sahifesinden başlarsınız, bittimi yeni ezberlenecek sahifeyi ekler eski ezber sahife ile birlikte verirsiniz. ezberlenen sahife ayet gündeminizde olursa unutulmaz efendim sıkıntı etmeyin, diyoruzya hergün mutlaka kuran açılmalı en kötü 1 sahife okunmalı (meal ile) (hafızlar için cüz tabi) ara vererek hafızlık zorlaşır, daha doğrusu her ara verdiğinizde şeytan yardımcı oluyor açıkcası, bu sebeple ara vermeden çokda zorlamadan devamlı olabilecek şekilde yapın ezberlerinizi, 2sahife ezber çoksa 1 sahife buda çoksa yarım sahife olsun ama hergün olsun.. selametle... |
13 Ocak 2014, 17:01 | Mesaj No:18 | |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum Alıntı:
Öncelikle evde tek başına ezber yapmak zor ama istedikten ve inandıktan sonra Allah´in izniyle olur. ..yüzüne okuma çalışmaları çok önemlidir. Kurs tabiri ile yüzüne okuma şekli geliştirilir.İlk zamanlar ezber yapmak çok zor gelir fakat daha sonra kabiliyetimizin geliştiğini görürsünüz. 30.cüzden yavaş yavaş başlayın inşallah özellikle hafız hocadan yardım almalısınız Biz ezber yaparken her cüzünün son sayfalarından başlardık. ben ayeti ayrı 10 defa okur öyle ezberlerdim sayfaya bile son ayetten başlardım Ezberlediğiniz sayfayı uyumadan önce tekrar edin sonra uyuyun sabah namazından sonra ki çalışmalar da hafızlık için çok önemlidir.. .ezberinizi mutlaka dinletip kontrol ettirmelisiniz . İnanmak ve istemek çok önemli.. Allah yardımcınız olsun Selametle kalın...
__________________ حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ | |
13 Ocak 2014, 21:09 | Mesaj No:19 | |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum Alıntı:
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
13 Ocak 2014, 21:43 | Mesaj No:20 | |
Allah yardımcın olsun...
Konuyu Toplam 13 Kişi okuyor. (0 Üye ve 13 Misafir) | |