|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali70,Açılış Tarihi: 12 Ocak 2014 (14:21), Konuya Son Cevap : 21 Kasım 2017 (10:37). Konuya 56 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Ocak 2014, 14:21 | Mesaj No:1 |
Evde Hafızlık Evde Hafızlık Selamün Aleyküm Sevgili hafız kardeşlerim, Bu konuda pek çok konu açılmış... Çok teşekkür ederim... Şimdi ben de burada tavsiyelerinizi almak istiyorum... Özel olacak biraz ama benim konumumda olanlara ve kimseye derdini açamayanlara belki faydamız dokunur... Hafızlık çalışması yapmadan önce bazı kurslarda Arapça eğitimi veriliyor... Bu gerekli mi? Arapça öğrenmeden de başlayabilir miyim? Benim yaşım da biraz ilerledi... Bir hafız arkadaşım vardı, hafızlık çalışmak istiyorum dedim, hocam bi dur dedi... Hafız olmak kolay ama hafız olmak zor dedi... Niyetime almıştım. Bıraktım, gözüm korktu... İş güç falan derken Kuran kursuna gidemiyorum... Biraz yaş geçti... Ama ölmeden önce de Kuranı ruhuma nakşetmek istiyorum, en azından karınca misali yolunda ölürüm... Ayda bir sayfa bir sayfa ezberlesem, tavsiye eder misiniz? Nereden başlamam lazım... Bakın adım adım gitmek istiyorum... Benim Kuran Kursum Medineweb olacak... Tavsiyelerinizi bekliyorum...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
Konu Sahibi ali70 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ana baba ve çocuk muhabbetleri | Fıkralar-Hikayeler | vuslat_ | 3 | 1139 | 07 Nisan 2019 20:26 |
Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir / Duygusal... | Edebiyat | ali70 | 2 | 1769 | 17 Temmuz 2017 02:28 |
At Binmenin Faydaları/MEDİNEWEB | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | ali70 | 3 | 1494 | 13 Temmuz 2017 22:53 |
Kız Çocuğu Olanların Okumasını Tavsiye Ederim | İslamda Kadın ve Erkek | Allahın kulu_ | 1 | 1497 | 19 Aralık 2015 18:52 |
Allah'u Teala'nın Övdüğü Onlar | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | ali70 | 0 | 1378 | 19 Aralık 2015 18:46 |
12 Ocak 2014, 14:29 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum maşallah rahman azminizi artırsın...eminim hocalarımızdan sizi ikna edecek cevaplar gelecektir.. ne güzel söylemişsiniz,benim kursum medineweb olacak derken... benim kursumda burası,fizilalil kurandan tefsir dersini bu kursta yapıyorum ve bilmiyorum hangi kurs bu samimiyeti ve doğruluğu sağlayabilirdi... doğru kurstayız onu biliyorum...rabbim kolaylıklar versin... isteyince ve gayretini gösterince olduğunu biliyorum sadece... kolay gelsin
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
12 Ocak 2014, 15:12 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum
ali hocam ,allah yardımcınız olsun.eğer gerçekten istiyorsanız,başlayın,azimedin,inş başarılı olur.bende çok istiyorum hafızlığı,malesef ezberim zayıf ve zamanım kısıtlı olduğu için adım atamıyorum. hocam özel mesajdan bi soru sormak istiyodum,kapatmışsınız heralde,burdan sorabilir miyim? |
12 Ocak 2014, 15:30 | Mesaj No:4 | ||
Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum Alıntı:
Alıntı:
Soru sorabilirsiniz efendim ne demek sorabilir miyim... Ama anlık cevap veremeyebilirim çünkü devamlı forumda bulunamıyorum...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |||
12 Ocak 2014, 15:42 | Mesaj No:5 | |
22 Aralık 2013 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum Alıntı:
| |
12 Ocak 2014, 16:03 | Mesaj No:6 | |
Allahu Teala buyurmuş: Gizli bir hazine idim bilinmek istedim, ademi yarattım. (Adem:Yokluk- Demek ki yokluk aynasıyız biz) Görünen her güzellik, O'nun esmalarının yansıması. Her kötülük de(aslında Allahu Teala kötülük yaratmaz, sadece biz görelik ilkesine göre öyleymiş gibi görürüz), güzelliklerin görünebilmesi için(her şey zıddıyla bilinir) zuhura çıkar... Neyse ben tasavvufa fazla girmeyim, sizin sorunuz tesettürdü... Kadınlarınız size Allahın emanetidir buyurmuş sevgili peygamberimiz... Şöyle söyleyim, güzelin emaneti de güzel olur, özel olur... Bazen bayanlara kızdığımız oluyor, gülünde bazen dikenleri elimize batar... Neyse dağıtmayım konuyu, Güzel olan her şey ilgi çeker... (Cinlerin altın tutkusu da bundandır belki bilmiyorum...) Bazen bu ilgi güzeli rahatsız edecek boyutlara gelir. Rahatsız olmamak için güzelin gizlenmesi lazımdır. Yani altını ya gizli bir yerde saklarsın, ya da bankada özel korumaların olduğu yerde. Kem bakışlardan gizlenmek için ise, yaratılış bakımından Allahın emanetinin örtünmesi gerekir... Çünkü onlar da gizli birer hazinedirler. Hiç bir akıllı insan, hazinesini ortalık yerde sallaya sallaya gezdirmez... Çarşaf, örtünerek gizlenmenin bir yoludur... Ama günümüzde çok fazla dikkat çekiyor. Dikkat çekmeden de gizlenilebilir diye düşünüyorum... Gerçi bu bir tercih meselesidir, çarşaf giyenleri asla eleştirmiyorum, hatta desteklerim de... Ama günümüz insanları artık islama saldırıyı çarşaf üzerinden yapıyorlar... Hz. Ali efendimiz, Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil kendilerinin zamanlarına göre yetiştirin. Çünkü onlar sizin zamanınızın çocukları olsalar da kendi zamanlarının büyükleri ve sahipleridirler. buyurmuş. Bizim zamanımıza göre sade ve dikkat çekmeden de örtünülebilir, diye düşünüyorum... Çok dağıldım, toparlayamayacağım... Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum... Saygılar
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
12 Ocak 2014, 16:39 | Mesaj No:7 |
22 Aralık 2013 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum
guzel anlattınız,teşekkür ederim. Bi konuda daha bilgi istiyorum,sizi yordum hakkınızı helal edin Mustafa islam oğlu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? |
12 Ocak 2014, 16:59 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum
Ne iyi olmuş böyle bi konu açılmış hafızlik hep istediğim ama cesaret edemediğim bir şeydi.. ama şunu söyliyim hafız olmak belki kolaydır ama hafız kalmak zordur. Bu yüzden hafız olmayı değil olduktan sonra onu nasıl koruyabiliriz ya da koruyabilir miyiz bunu düşünmek gerek...
|
12 Ocak 2014, 19:36 | Mesaj No:9 | |
Kuranı Kerimi tefsir ederken rast gelmiştim 5-6 yıl kadar önce. Gayet güzel konuşuyordu, güzel tefsir ediyordu. Hatta bir kitabını da okudum Kaderle ilgili... Güzel anlatmış. Ama tarikatlara bakışı olumsuz... Onun için dinlemez oldum... Halef selef olayı var. Galiba bunlar selef alimlerinden. Benim anladığım kadarıyla da Kuranı kendileri yorumluyor. Bilgisi epey var gibi... Ama dedim ya, tasavvufa uzaklar... Ben tasavvuf yolunu seçtiğim için İslamoğlu benim ilgimi çekmiyor... Onun hakkındaki düşüncelerim de Merkez efendinin dediği gibidir: ''Her şey merkezinde güzel.'' O bulunduğu yerde, biz bulunduğumuz yerde... Onda bir türlü, bizde bir türlü..
12 Ocak 2014, 19:43 | Mesaj No:10 | |
Onlar burayı görene kadar da ben Amme Suresinden başlayacağım ezbere inşallah... 30. cüzü ezberlemeye başlıyacağım inşallah... Yaş 45 oldu bitti, Ömür belki de bitti. Ama bitmediyse de, Ezberleyene kadar bitecek gibi... Unutmaya zaman kalmaz sanırım, Diyelim ki unutturuldu, Bir kere ruha yüklenmiş oldu, Ölümle beraber su yüzüne çıkar inşallah. Çıkmazsa da ömürün kalanı, Kuranla geçmiş olur zamanı...
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |