|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 04 Mayıs 2009 (17:24), Konuya Son Cevap : 09 Mayıs 2009 (13:42). Konuya 15 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Mayıs 2009, 21:55 | Mesaj No:11 |
RE: 22. haftanın misafiri _bülbül_
*hayatta pişmanlık duyduğun bir olay varmı? Dostlarımı üzdüğüm zaman pişman olup kedi yavrusu gibi boyun bükerim çok asabi oluşuma pişmanım *Forumda en cok vakit gecirdigin bolum hangisidir? Şiir bölümü ve arık peygamberler ve sahabeler Şiir dinlemeyi de okumayı da severim forumdaki şiir köşemiz benim mekanım kaybolursam ordayımdır * Hayatında olmazsa olmaz dediklerin nelerdir? Kuran ilim ve zikrullah benim olmaz ise olmazlarım bir de talebelerim En çok sevdiğin ezgi ve sanatçılar hangileridir? Grup maveranın naat eserini çok severek dinlerim eşref ziya mustafa cihat egilerin genelini severim de taha ve eşref ziyanın yeri ayrıdır Ama genelde zikirli ilahi dinlerim şuanki mesleğinden ne kadar memnunsun,idealindeki mesleğe ulaştınmı? İnsanın idealı hep tepelerde olmaktır bence insan olabildiği yerde durmasını bilmeli ben okuldayken ki ortaokuldan bahsediyorum Hiç aklıma gelmezdi liseye devam etmeyip hoca olacağım yapımsakindi ama bugün burdayım hamdolsun talebelerimle çok mutluyum en güzeli de insanların dertlerini dinleyip derman için kuran okumamız Ben bulunduğum yerden memnunum Rabbim kuranda geçen Biz insanı en güzel şekilde yarattık ama insan aşağıların aşağısına düştü Rabbi düşenlerden eylemeye | |
08 Mayıs 2009, 22:02 | Mesaj No:12 |
teşekür ederim bülbül, arkadaşlar sorularınız varsa alalım 2 günü kaldı misafirimizin, biraz yorulsun ama
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
08 Mayıs 2009, 22:13 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: 22. haftanın misafiri _bülbül_
Kardeşim Hayırlı olsun anladığım kadarıyla Kuran Dersleri veriyorsunuz.Kuran'ı öğretirken Kavramları ne kadar kişiye anlatabiliyorsunuz çünkü Kuran'i kavramları anlamadan Kuran'ı hakkıyla anlayabilirmiyiz.? Peygamber Efendimiz (s.a.v) Mekke müşriklerinin her türlü yumuşaklık talebini kesin bir dille redddetmişti. Peygamberin onların bu tehlikeli tekliflerine rağbet etmemesinin sebebi nazil olmaya devam eden vahiydi. 2:Sorum şu olacak kardeşim. Peygamber efendimiz yumuşaklık (ılımlı) şimdiki söylemle kesin reddetmesine rağmen acaba günümüz islam aleminde ılımlı diye ortaya çıkan kesimler acaba ne kadar islam örnekliği yapıyorlar? Şimdiden Allah razı olsun sizden. |
08 Mayıs 2009, 22:21 | Mesaj No:14 | |
Kuran kavramları derken yoruma açık bir mevzu olmuş ama hergün kuran derslerinin yanında ayetlerin manalarından anlatarak aydınlatmaya çalışıyoruz çünkü insan bilmediği bir kitapla amel edemez okuduklarımızı hayata aksettirmemiz için tabii ki anlamamız lazım Namaz zaket oruç ibadet yönümüzü kurandan öğrenmeye ve öğretmeye çalışıyoruz Kuranla hemdem olmak ümidi ile Alıntı:
Ilımlı diye ortaya atılanlar bence cehenneme sıcak bakan insanlardır Ama aşırıya kaçmak da zararlıdır İslam ifrat ve tefrit dini değildir herşeyde en güzel örnek Habibullahtır | ||
09 Mayıs 2009, 10:28 | Mesaj No:15 | |
RE: 22. haftanın misafiri _bülbül_ Alıntı:
Bu dini mevla bildirmiş Biz bildiğimiz gibi yaşamayaım inşallah O'nun istediği Habibullah'ın gösterdiği gibi yaşamayı nasip kılsın | ||
09 Mayıs 2009, 13:42 | Mesaj No:16 | |
Kardeşçiğiğim selam ederim bilgsayarı formata yolladık halamlardan yazıyorum gecikti üzgünüm Alıntı:
Bazı mürşidim diye ortaya atılanlar islamı karalamaya insanları dininden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı gözümüz açık olsun Mürşid Peygamberden üsün değil ki haşa kur'an'ı kafasına göre değiştirsin bizim uyanık olup Kitap ve sünnete sarılmamız lazım Ama bizim gibi hadis kitaplarını raflarda tozalndıran bir toplum herkesin arkasına takılabilir Asl olan insanı kamil mürşidi kamil dinini ve davasını Resul efendimiz'den almıştır Resul nasıl yaşadı ise aynı şekilde yaşama taraftarıdr Resul nasıl ayaklı Kur'an se onlar da yaşayan peygamber ashabı gibi olmalıdırlar Filistin ve direniş açısından Resul nasıl davranırdı sizce Bazı müşidler cemaat içre pek bu mevzuları paylaşmasalr da hoca ve rbablarına emir verip her türlü çalışmayı yürütürler..... Ilımlı islam projesini hazırlayıp önümüze zhirli bir aş gibi koyanlar neye ne hazırlarlar bilmem ama dnden taviz verirler se cehennemde makam hazılarlar Allah azze ve celle dinde ayakalrımızı sabit kıla Gönüllerimizi iman dan kaydırmaya zamanın bidat ve hurafelerine aldananlardan olmamak ümidi ile selam ve dua ile | ||
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |