|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 10 Ocak 2010 (20:32), Konuya Son Cevap : 15 Ocak 2010 (21:50). Konuya 26 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Ocak 2010, 15:56 | Mesaj No:21 | |
RE: 54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' Alıntı:
| ||
14 Ocak 2010, 16:19 | Mesaj No:22 | |
Din inancı, insanla beraber doğmuştur. Çünkü insanlık tarihinin hiçbir döneminde din duygusundan mahrum bir millete rastlanamamaktadır. Nerede insan varsa, orada bir nevi iman, ibadet ve din duygusu görülmüştür. Bundan anlaşılıyor ki, din, insanlığın yaratılışından getirdiği fıtri ve zaruri ihtiyacıdır. İnsanoğlu var oldukça, din de varolacaktır. "Ben niçin dinliyim" suâlini nefsime sorar sormaz, şu cevabı alıyorum: Dindarım, çünkü başka türlü olmaya muktedir değilim. | ||
15 Ocak 2010, 14:48 | Mesaj No:23 | |
| ||
15 Ocak 2010, 14:57 | Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: 54.Haftanın Misafiri ''kocaklar''
Ahlaklı bir müslüman ile Ahlakı yaşamayan bir müslüman ne kadar dine hizmet eder
|
15 Ocak 2010, 16:20 | Mesaj No:25 | |
Ahlâk, insanın ruhuna yerleşen alışkanlıklardır...İslâmın gayesi insanları güzel ahlâk sahibi yaparak olgunlaştırmaktır...İslâm'da ibadetlerin bir gayesi de kişileri kötülükten sakındırmak ve iyi ahlâk sahibi yapmaktır...Gerçek bir inanca sahip olan insan, bütün davranışlarının Allah tarafından görüldüğüne ve bunların görevli melekler tarafından da yazıldığına inanır....Kalbinde böyle bir inanç ve sorumluluk duygusu taşımayan kimselerden ise kendi çıkarları olmadıkça iyilik beklenmez, bunlar fırsat bulunca kendi çıkarları için her kötülüğü yapabilirler...İbadetler, hem kalbimizdeki imanı güçlendirir, hem de iyi ahlâklı olmamızı sağlar... İslâm Dini kadar güzel ahlaka önem veren bir başka din veya düşünce sistemi göstermek mümkün değildir. Öyleki Peygamber Efendimiz "İslâm, güzel ahlâktır" buyurmuştur. Hz. Peygamberin güzel ahlâka teşvik eden bir çok güzel sözü vardır. Mü'minlerin imanca en kamil olanı, ahlâkI en güzel olanıdır" "İçinizden en çok sevdiklerim ve kıyamet gününde bana en yakın olanlarınız, ahlaki en güzel olanlarınızdır" hadisleri bunlardan sadece ikisidir. Hz Osman edep timsaliydi. Sünneti seniyyeyi aklında, cisminde ve ruhunda bütün incelikleriyle yaşamıştı....Ahmed bin Hanbel'in Hasan ı Basri den rivayetine göre kapalı kapılar ardında bile elbiselerini çıkarmaktan çekinirdi. Edebinin derinliğinden dolayı Efendimiz(s.a.v) kendilerini ümmeti Muhammed içinde herkese nasip olmayan bir payeye layık görmüşlerdi....Hz.Osmanı, "Ashabım içinde bana en çok benzeyendir."diyerek kendilerine benzetmişlerdi. "Herkesin cennette bir dostu vardır. Benim dostum da Osman'dır". hadisiyle Hz.Osman'ı dostu olmakla müjdelemişlerdi.... Bizim de şu acımasız dönemde; edebi, edepsiz ham ruhlara ilim yoluyla anlatacak yeni Osmanlara dair dualarımız vardır. Rabbim bizleride onlarIn edebi gibi edeplenmeyi nasip eylesin Allah razı olsun.... | ||
15 Ocak 2010, 21:00 | Mesaj No:26 |
RE: 54.Haftanın Misafiri ''kocaklar''
Bir soru da benden... Tüm Peygamberler BİR TEK şeyi tamamlamak için gelmişlerdir Bu noktanın etrafında her birisinin tamamladıgı ayrıca özel bir durumları vardır.. Hz. Muhammed sav. ''Ben güzel AHLAK'ı tamamlamak için gönderildim buyurmuştur, Peki diğer peygamberler , Adem, İdris,Nuh, Hüd, Slh, Lut, İbrahim İhsak, Yakup,Yusuf, Şuayb,Musa, Harun, Davut, Zekeriiya, İsa Peygaberlerin ''Tamamlamak '' İçin gönderildiği ÖZEL durumları nelerdir ? Teşekkürlerimle... | |
15 Ocak 2010, 21:50 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: 54.Haftanın Misafiri ''kocaklar''
hayırlı olsun boş anını yakalıyordum buldum fırsat bu fırsat değerlendireyim 1-dinler arası diyalog hakkındaki fikirlerin? 2-iman / amel / ahlak bu üç kavramın birlikteliğinden doğan sonucu nasıl ifade edebilirsin? 3-ümmet olma bilinci nasıl empoze edilmeli? 4-mezhep kavgalarının islama menfi etkileri? 5-itikadi konularda hadisi şerifler delil olabilir mi olamaz mı?fikirlerin? 6-önerdiğin kitap? 7-önerdiğin yazar? aşağıdaki kavramlar için bir kaç cümle: hukuk: gurbet: medineweb: islam: ve ecrin: hadi bakalım kolay gele |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |