|
Konu Kimliği: Konu Sahibi kurtmehmet,Açılış Tarihi: 17 Ocak 2010 (19:06), Konuya Son Cevap : 22 Ocak 2010 (00:16). Konuya 17 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Ocak 2010, 22:34 | Mesaj No:11 |
RE: 55.haftanın misafiri Seyyid muhammed.
BismillahirRehmanirRehim cevap: m.metin adıgüzel: israil oğulları köle iken firavunun zülmünden ALLAH c.c yardımı ile h.z musa onları kurtarmıştır büyük roma imparatorluğu düneminde kolelerin kurtuluşu için spartaküsün yaptığı harekatda kısmen başarı elde edilmiş köleler özgürlüklerini almışlardır
__________________ ÇáÓíÏ ãÍãÏ ÇáÈÑíİßÇäí ÂãÏí | |
19 Ocak 2010, 23:16 | Mesaj No:12 |
Bir soru da benden... Tüm Peygamberler BİR TEK şeyi tamamlamak için gelmişlerdir Bu noktanın etrafında her birisinin tamamladıgı ayrıca özel bir durumları vardır.. Hz. Muhammed sav. ''Ben güzel AHLAK'ı tamamlamak için gönderildim buyurmuştur, Peki diğer peygamberler , Adem, İdris,Nuh, Hüd, Slh, Lut, İbrahim İhsak, Yakup,Yusuf, Şuayb,Musa, Harun, Davut, Zekeriiya, İsa Peygaberlerin ''Tamamlamak '' İçin gönderildiği ÖZEL durumları nelerdir ? Teşekkürler | |
20 Ocak 2010, 16:16 | Mesaj No:13 |
BismillahirRehmanirRehim cevap: esracık: ilk peygamber h.z Adem son peygmber h.z Mahmmed (s.a.a) ikisinin arasında gelip gidenlerde ve onlarda herbiri kendi düneminin ihtiyacı kadar İLAHİ bilgi onlara indirilmiştir ancak son peygamber efendimiz Muhammed (s.a.a) ile beraber tamamlanmıştır ancak tamamlanmayan sadece bişi kaldı islamiyetin tum dunyaya hakim olması buda efendimizin soyundan biri vesile olacak o yalnız peygamber değil ama o ALLAH ın halifesi mehdi dir o efendimize inen hükmü yeryüzüne hakim kılmaya vesile olacak nur tamamlandıktan sonra kiyamet başlıyor
20 Ocak 2010, 16:18 | Mesaj No:14 |
BismillahirRehmanirRehim ilk cevapta yanlışlık var gürevli arkadaşlar inşaALLAH siler dikadete almayınız
20 Ocak 2010, 17:23 | Mesaj No:15 |
Benim sorduğum soruyla, sizin verdiğiniz cevabın hiç bir alakası yok ; cevabını bilmiyorsanız ya bilmiyorum, ya da üzerinde biraz düşünüp araştırma yapıp size öyle döneceğim deseydiniz çok daha uygun olurdu... ozr* | |
21 Ocak 2010, 00:55 | Mesaj No:16 |
BismillahirRehmanirRehim cevap: esracık: ben genelleme yaptım ancak ayrıntılı olarak gürünen oki benden daha vazla biliryorsunuz
21 Ocak 2010, 21:30 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: 55.haftanın misafiri Seyyid muhammed.
kocaklara sormuştum lakin zaman yetmediğinden sanırım cvp veremedi size nasipmiş 1-dinler arası diyalog hakkındaki fikirlerin? 2-iman / amel / ahlak bu üç kavramın birlikteliğinden doğan sonucu nasıl ifade edebilirsin? 3-ümmet olma bilinci nasıl empoze edilmeli? 4-mezhep kavgalarının islama menfi etkileri? 5-itikadi konularda hadisi şerifler delil olabilir mi olamaz mı?fikirlerin? 6-önerdiğin kitap? 7-önerdiğin yazar? aşağıdaki kavramlar için bir kaç cümle: seyyid/seyyide: şeyh: mürit: re/ra: sonuncusu şaka tabikiiiii kolay gelsin..... |
22 Ocak 2010, 00:16 | Mesaj No:18 |
BismillahirRehmanirRehim CEVAP: 1-dinler arası diyalog konusunda islami değer leri olduğu gibi kabul ve karışmamaları halinde zararı yoktur 2-imanın tatbiki islamdır diğer tüm kavramlar islamdadır 3-ümet olma bilinci gerine islamın üzü efendimiz, fatimetüzzehra, imam ali, imam hasan, imam hüseyin, çerçevesinde birlikler kurulabilinir. 4- tüm mezhepler tarikatlar ehlibeyt çatısında birleşmelidir. 6-elbeteki kur'an ı en iyi anlayan efendimizdir onun sözleri bizler için kutsaldır kur'an ın uygulamasıdır inkar eden helaktır ancak sehih olup olmadığını bilmek gerek onuda bilen akıldır ancak aklında akıl olması gerek. 7-bir çok yazar var ancak bediüzzaman ı zehra yayın evinden cıkan risaleleri tafsiye ederim. 8- efendimizin soyundan gelenlere seyyid denilir erkek olan seyyid olur bayan seyyide olur ancak seyyidlik erkekten devam eder. 9-şeyhlerin gürevi irşad dır ancak alim olanı makuldur mürid ise ona bağlı olan bir asker dir. 10-
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |