|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 12 Şubat 2012 (15:20), Konuya Son Cevap : 24 Şubat 2012 (23:42). Konuya 55 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Şubat 2012, 15:37 | Mesaj No:11 |
Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı
misafire ikram lazım. sizce ; eskiden "ataların evlatları için hidayet çırpınmaları varken,şimdi evlatların ataları için hidayet çırpınması " ne ye bağlayabiliriz? zaman,çağ,moda,teknoloji vb hangisi etkendir? | |
13 Şubat 2012, 17:43 | Mesaj No:12 | |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı Alıntı:
Eskiden insanlar efendimize yakın yaşadıklarından dini yakından öğreniyolardı efendimizden sora ailesi ve sahabeler örnek alındı eskiye yakın olan atalar bilirdi ve evlatlara aşılamaya çalışışlırdı(öle tahmin ediyorum) ama zaman geçtike bunları yaşayan kalmadı dinden uzaklaşıldı bence asıl çırpınış şimdi başladı Kur'an ve dinimzi sıkı sıkı araştırılmaya başladı arada kalan nesilde körü körüne kulakdan dolma bilinenlerle bağlanırken yeni nesil akıllıca Kur'an ve sünnet araştırmaları ışığında delillerle kesin emirlerle yola dewam ediliyo..(Forumda buna çok şahid oluyorum maşallah :-) Zaman ve teknoloji derim heralde... Roller deyişti evlatlar atalara delil sunuyo.
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. | |
13 Şubat 2012, 19:18 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı
medine veb misafirliğinizde size kolay gelsin....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
13 Şubat 2012, 19:29 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 16396 Üyelik T.:
25 Ocak 2012 | Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı islam olmak(müslüman) ile mümin olmak arasında nasıl bir fark var? Hayatınızda islam için bunu yapacağım diye hedeflediğiniz bir hizmet var mı? Size islami eğitim ile ilgili bir sunum verilse hiç düşünmeden kabul edermisiniz? Günümüzde "la " yı neden müslümanlar haykıramıyor? Bu toplum kelime i şahadeti biliyor mu? yoksa sadece dilde mi? Ortaokullarda ve liselerde laik sistemin istediği şekilde anlatılan din dersleri sizce kaldırılmalı mı? Din kültürü kıtaplarımızda geçen "tanrı" kelimesi size ne anlatıyor? Bugün sizi cumhurbaşkanı yapsam ilk işiniz ne olurdu ne yapardınız? Beni tanıdığınıza , bana misafir olup sohpet ettiğimize mutlu musunuz? Bana abla olur musun? |
14 Şubat 2012, 00:10 | Mesaj No:15 | |
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. | |
14 Şubat 2012, 00:14 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı
İmanın sosyal hayatta varlığı hususunda fikirlerinizi alabilirmiyim (İnfak-yardımlaşma)
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
14 Şubat 2012, 00:31 | Mesaj No:17 | |||||||||
16 Aralık 2010 | Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı CEMREMM ABLAM İLK TAVSİYEM BENİ GÖRDÜĞÜN YERDE ARKANA BAKMA KAÇ Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. | |||||||||
14 Şubat 2012, 00:48 | Mesaj No:18 | |
Sosyal toplum msjına benzer cwabım gibime geliyo. Rabbim rızık verenlerin en hayırlısı Onun yolunda bunu harcamak iman ehline zor diil ki zor günlerde geçirdik yakın zamanda infakta geri durana raslamadım hiç. Farklı bi düşüncem yok bu konuda bizim toplumumuzun özünde var zaten elinden gelini yapma...
14 Şubat 2012, 01:04 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı
O Zaman sorumu daha kapsamlı sorayım kardeşime : Bizlerin toplumsal yaşamda kendimiz ile birlikte sorumlu olduğumuz kesimler hususunda ne kadar insanların iştirakını sağlıyabiliyoruz? Bugün yastık altlarında,mülklerde,araçlarda ve benzeri dünya malları ile para biriktirmek yarışında olan toplum kendi görevi olan Miskini bulup doyurması Maun suresinde görev olarak yüklenmiştir bizler onların ayağına gitmeliyiz lakin kaçımız onurlu fakirlerin ayağına gidip durumlarını sorduk bu sorun İmanın sosyal hayattan çekilmesine örnekmidir?
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
14 Şubat 2012, 01:26 | Mesaj No:20 |
16 Aralık 2010 | Cevap: 2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı asrımızda karunlaşan abdestliler çok malesef..infak denildimi cin çarpmışa dönenler kıvıranlar tüyenler çok... her müslüman evinin önünü süpürse sokak pırıl pırıl olur.her müslüman yarım fakire el atsa düştüğümüz hal bu olamazdı karunlaşan müslümanların içler acısı kuranda çok güzel anlatılıyor.maun süresinde karunlaşanlar topa tutuluyor.imanlı olduğunu sanıp da vicdansızca yaşayan bu tür müslümanları kuranla yüzleştirmek lazım.
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
Konuyu Toplam 36 Kişi okuyor. (0 Üye ve 36 Misafir) | |