|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 18 Mart 2012 (13:06), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2012 (20:09). Konuya 43 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Mart 2012, 14:26 | Mesaj No:21 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek Alıntı:
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
19 Mart 2012, 14:28 | Mesaj No:22 |
27Haziran 2011 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
19 Mart 2012, 14:34 | Mesaj No:23 | |
cevab,merve bacım,ilk başta şunu izah edeyim insan hata yapabilir ama hatada bile ısrar küfürle sonuçlanır.Ha insan hem müslüman,hemde zalim bi idareci olamaz,zulumle idare eden TAĞUTLAŞMIŞ ve kafir olmuş olur. Ha iki kafir idarecinin arasında bi tercih ile başbaşa kalsam,hangi idarecide DİNİMDEN dolayı küfre girmeyeceğim,ama dünya rahatlığından dolayı sıkıntı çekebileceğimi tercih ederdim.ama mücadelede ederdim eleştirir ve hakkıda söylerdim... teşekkürler.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
19 Mart 2012, 14:47 | Mesaj No:24 |
27Haziran 2011 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek İnşaallah,teşekkürler..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
19 Mart 2012, 14:48 | Mesaj No:25 | |
tabiki inşaallah..
19 Mart 2012, 23:38 | Mesaj No:26 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek
misafirliğiniz hayırlı olsun sayın la diyebilmek.ben son okuduğunuz veya okumakta olduğunuz kitabı sormak istiyorum.birde severek okuduğunuz yazarlar.
|
20 Mart 2012, 01:13 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Misafirliğiniz Hayrlı olsun. Sorum olmayacak kardeşim yazılarınızdan ve yorumlarınızdan sizi islami konularda tanıdım. Rabbim imandan ve Kur'andan ayırmasın. Bu sitede saygı gösterdiğim yazılarını severek takıp ettiğim hocalardansınız. Selam ve dua ile kalınız. Allah ilminizi artırsın.
__________________ |
20 Mart 2012, 11:38 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 13944 Üyelik T.:
18Haziran 2011 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek
Misafirliğiniz hayırlı Olsun. Soracağım soru,Müslümanların birbirlerinin velileri,uyarıcısıları,dostları olduğu çerçevesinde kabul edilmesi dileği ile.... Müslümanlarda bazı hastalıklar mevcuttur.bu hastalıkların temelinde az bilgi,sağlıksız yada yetersiz bilgi ve samimiyetsizliktir.bilgi sağlam olsada samimiyetsiz olunca anlamsızdır. bu çerçevede tebliğ,tekfir,teşhir ve iftira dörtlüsü karamaşası yaşanmaktadır.sevilmeyene tekfir,bir üst kademesi de teşhir,en zirve kademesi ise küfür hakaret iftira ve kılıç.. tebliğin bir namusu vardır,bunun çerçevesi Kur'an ile çizilmiş,tatbikatını peygambere yaptırılmıştır.'Yani Net' Kur'anda ve uygulanışı sünnette aynı şekilde tekfir de aynı netlikte izah edilmiş ve çerçevesini çizmilmiştir.isabetsizlik halinde ceza hazır ve net. şimdi sorularımıza geçebiliriz ; 1-müslüman olduğunu söyleyenlere,bize göre fiilleri veya söylemlerinde proplemler olsada tekfir caizmidir? tekfir ettiklerimiz isabet değilse kendimizi tekfir ettiğimizi hadisler bildirilmektedir.tekfirde neden bu kadar cesursunuz ? 2-tekfir etmekle ne kazanıyorsunuz ?tekfir ettiklerinizi teşhir etme gibi bir metodunuz da mevcut.tekfiri kanıtlama peşindesiniz gibi.yanılıyormuyum? 3-sık sık hakka şahitlik diye bir sloğanınız mevcuttur.ve çok haklı bir islam prensibidir bu sloğan.hasan akçay adlı kişinin,kuranın muharref olduğu tezine neden tepki göstermediniz.onun bu mesajı altına hemen abi hitabıyla hitap ettiniz,bu konuda o şahsın küfre girdiğine şahitlik etmediniz.babanızla bu anlamda mucadele ettiğinizi,hatta tekfir bile edebileceğinizi bir yerde yazmıştınız.hasan akçay adlı kişiyi tekfir etmediğinize göre,kuranın muharref olduğunu tasdik etmiş olmuyormusunuz?benim gözlemlerimde sizin çelişkide olduğunuzu görüyorum.'Kuranın tek harfinde tahrif var,inkar var denilse kuranın tümünü red etmiş gibidir' prensibi size göre doğrumudur ? doğru ise bir kafire 'abi' denilebilirmi ?fethullah gülenin papa dostluğunu eleştirmiş bir kişisiniz malum. ?? |
20 Mart 2012, 11:59 | Mesaj No:29 | |
ablam teşekkürler,Allah bütün müslümanların ayaklarını sıradda sabit kılsın,ilmimizi artırsın ve ilmi kendi rızasınca kullanmadada yardım etsin..
20 Mart 2012, 14:11 | Mesaj No:30 | |
Daha sonra FECR HOCA,çok güzel bi yakaşımla BİR NEVİ BUYUR DEDİ BİZ BU SİTEDE KURANA DAİR YAZILARA DEĞER VERENLERDENİZ,açıklamasını yaptı ve davet etti hasan akçayı,ama ortalık allak bullak oldu Hsan akçay üzerinde benim kanaatim USULDE YANLIŞLIĞI VARDI,VE BENDE O YÖNDE katılım yapıp başka Bİ BAŞLIKTA KURANI ANLAMADAKİ METEDOLOJİSİNİ anlatmasını istedim,yani ilk başta teşhise önem veririm eğer kişi KURAN DİYORSA AKLINI KULLANMAYI KURANA ADAMIŞSA BÖYLE DAVRANIRIM,ama olmadı hasan akçay KONUDAN KONUYA atlıyordu katılım yapanlarda fevri davranınca olmadı üstü çizildi ama bence hasan akçay dinlenilmeliydi,kuran metedolojisi neyse ona bakardık,konulara göre değerlendirme yapardık örneğin İSLAMDA EŞ KONUSUNDAKİ USULUNUN AYNISINI ,aynı şekildeki KURANIN HİTAPLARINDADA alabiliyormu bi usulumu VARDI ,YOKSA DELİŞAÇMASIMI ortaya çıkardı zaten.. sorduğum konuyu açsaydı öğrenirdik hem zaten BENİM İNANCIMDAN KORKUM YOK,BU İNANCIMI hasan akçayın yanlış kuran metedolojisinede kaptırmam..Olayda yitiksevdanın,hasan akçayın üzeri çizildikten sonraki çağrısıda çok güzeldi,BİZ BU SİTEDE BU TÜR DURUMLARI HAK İLE İZALE EDEBİLECEK KADARDA RABBİMİZİN YARDIMIYLA İLİME VAKIFIZ İNŞAALLAH.. Abi demeye gelince,bakın sizde örnek vermişsiniz,ben halen babama BABA da diyorum..Abi hitabını, büyükse yaşça,yoksa arkadaş hitabı kulanırım buda islama göre yanlış bi hitap ise buyrun uyarınızın mesnedini verin vallahi bundan sonra kullanmam..
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |