|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 18 Mart 2012 (13:06), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2012 (20:09). Konuya 43 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Mart 2012, 15:23 | Mesaj No:41 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek Alıntı:
cevab...Rasulullah sanki etiyle,kemiğiyle,kanı canıyla aramızda gibiyse bu soru arkadaşım bu gün rasulullah aramızda olsaydı zaten bi sıkıntı olmazdı SAFLAR NET OLRAK ORTAYA çıkardı,Rasulullah ben bana vahyyolunana uyarım diyor.Kuranı yaşayan bi insan zaten rasule uymuş olmaz mı... Hadis konusunda tarihi bi malumattır,kuranın bütünlüğünde neden değerlendirilmesin neden böyle bi nimetten faydalanmıyayım ki ben yararlanıyorum da...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
24 Mart 2012, 17:06 | Mesaj No:43 |
Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek
benimde "la" isimli üyeye bir sorum var; zan da bulunmamak için soruyorum kendisi cevaplasın ki hakkında suizanda bulunup kul hakkına girmeyeyim. Hangi mezhebe tabiisiniz. veya vahabimisiniz ? | |
24 Mart 2012, 20:09 | Mesaj No:44 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek Alıntı:
Alemlerin rabbi olan Rabbimiz,islamı iki temel ilkeye dayandırmıştır.. 1.Dinde ayrılığa düşmeyin.. 2.Topluca dinime sarılın ki kurtulasınız..[bunlar ayetlerle sabit].. meshebe gelince şu ayetler ışığında meshebe bakışım şöyle, RUM SÜRESİ.. 32- Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır. ZUHRUF SÜRESİ..37- Gerçekten bunlar (bu şeytanlar), onları yoldan alıkoyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette olduklarını sanırlar. ENAM SÜRESİ..159- Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiç bir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir. Mubarek bey,benim için İmam,hanifi,maliki,şafii,hanbel Allah bunlardan razı olsun sevdiğim saydığım baş tacım alimlerdir,ve bu alimler kendi dönemlerindeki Allahın hükmüyle hükmetmeyen sultan [halifelerle] vefat edinceye kadardamücadele etmişlerdir ve ben bunların arasınıda ayırmıyorum,hepsininde fikirlerine baş vuruyorum TEKLİT DEĞİL TAHKİK ediyorum,ve aynısınıda muhammed bin abdul vehhab içinde düşünüyordum ...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |