![]() |
Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz selamun aleyküm medineweb ailesi :):) bu haftaki konuğumuz zilzal kardeşimiz öncelikle tebrik ediyorum kendisini..hayırlı olsun konukluğunuz inşaAllah :):) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] değerli üyemize hafta içerisinde sormak istediğiniz sorularınızı sorabilirsiniz..(özele girmemeye dikkat edelim lütfen) sayın üyemiz cevaplamak istemediğiniz özel sorular yöneltilirse pas deme hakkına sahipsiniz.. öncelikle tanıyalım sizi kimdir zilzal :):) kolaylıklar dilerim :):) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz aleyküm selam hoşbulduk akşam sorularınızı cevaplıycam inşallah |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğiniz hayırlı olsun kardeşim..Hoşsefalar getirdiniz :) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğiniz hyrlı olsun h.g niz:) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz misafirliğin hayırlı olsun zilzal seni tanımak çok güzelc* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz öncelikle kendimden bahsediyim biraz doğma büyüme Ankaralıyım,aslen göçmeniz, yalnız bi 3 yılımı değişik illerde geçirdim onun dışında Ankarada yaşadım. Evliyim 8 yılı bitirdik 9 yılımıza girdik :). iki çocuğum var ilk kız 2. sınıfa gidiyor Elanur,2 buçuk yaşında oğlum var Muhammed Ali Ev hanımıyım,aöf öğrencisiyim,okulumu bitirip kuran öğreticisi olmak istiyorum ve 4 yıla tamamlamak istiyorum Rabbim nasip ederse. şimdilik aklıma gelenler bunlar güzel bir hafta olası dileğiyle... |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz misafirliginiz hayirli olsun ablam.) |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğin hayırlı olsun ablam :) |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğiniz hayırlı olsun abla...:) Herkes için Faydalı bir hafta olur inşaallah.. c* |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğin hayırlı olsun diyorum... Ve birkaç soru 1- Problemler karşısında nasıl çözüm buluyorsun? 2-Çocuk eğitiminde nasıl bir metod uyguluyorsun? 3-Keşke dediğin birşey var mı? |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz c*.. aramıza hoşgldnz.. hayrlı uğrlu olsun inşş:) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğin hayırlı olsun.Allah ilahiyatta ve hayatta yardımcınız olsun. |
|
1- a)karşımdakini anlamaya çalışıyorum, anlarsam ( ki her zaman olmuyor) ortak bir nokta buluyoruz. b) kendi isteklerimden taviz veriyorum problem yaşadığım kişi bencil ve ben ne yaparsam yapıyım çözüm bulamıyorsam he değip geçiyorum :) 2-Çocuklar , hayatım da bana anlam kazandıran, mutlu eden en önemli şeyler ben 19 uma girdiğimde anne oldum ama hiç zorlanmadım onların ahlaklı bir birey olarak büyümeleri benim için en önemli şey.Ben genelde otoriteci bir anneyim ,genelde babalar otoriterdir ama bizim evde ben tabi bununda bir dozu var çocuğu sıkmadan yapıcaksın anne olduğunu hissettireceksin ama yeri geldiğinde anneden daha yakın dost bulamıyacak kendine. yalnız şu program olayını hayatıma yerliştiremedim gerek kendimde gerek çocuklarımda kızımın derslerinide onun oyun oynamaktan hevesini aldığı zaman yapıyoruz bilmiyorum doğrumu yapıyorum diğer annelerden de fikir almak isterim. 3-keşke dediğim çok şey var... |
Alıntı:
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğiniz Hayırlı olsn inş...;) |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Değerli üyemize ikramlık sorulrmzz.. gelsinn bakalım :) :):)insanlarla iletişiminiz nasıldır? güler yüzlü müsünüz? ağlar mısınız? ağlarsanız neden? hiç unutamadığınız en kötü gününüz? hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? mutluluk sizin için ne ifade ediyor? kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? hayat felsefeniz nedir? iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? yaptığınız en büyük çılgınlık? Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? size göre sevgi size göre macera size göre hayal size göre kardes size göre dost size göre aile size göre eş size göre hayat.. size göre insan size göre özlem sizegöre hasret size göre beklemek size göre gitmek size göre mutluluk size göre endişe size göre özgürlük bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? (-) ler (+) ları hep götürür mü? sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? ne tarz müzikler dinlersiniz? forumda sizi en mutlu eden olay? forumda sizi en çok üzen olay? forumda en çok ilginizi çeken konular? hayat size ne öğretti? hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? kolay gelsin... |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Misafirliğiniz Hayırlı Olsun Selametle kalın. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz insanlarla iletişiminiz nasıldır? genel de iyidir güler yüzlü müsünüz? orta diyelim ne çok güler yüzlüyüm nede suratsızım ağlar mısınız? ağlarsanız neden? Rabbime layıkıyla kul olamadım diye ağlarım,birde sevdiklerimin üzüntüsüne ağlarım. hiç unutamadığınız en kötü gününüz? var bir kaç tane de bende kalsın hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? anne olduğum gün mutluluk sizin için ne ifade ediyor? sevdiklerimin yanımda olduğu her an kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? ailem için ,ama herşeyden taviz vermem,beni ben yapan şeylerden ve dinimden hayat felsefeniz nedir? belli bir felsefem yok :) olduğu gibi yaşıyorum hayatı iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? aşkı seçtim yine olsa yine seçerim yaptığınız en büyük çılgınlık? tehlikeli oyunlarla işim yok :) Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? izledim, korkunun ecele faydası yok Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? tabiki ailem bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? yorulunca :) size göre sevgi yüzünde neden olduğunu bilmediğin bir tebessüm size göre macera adrenalin size göre hayal olmazsa olmaz hayal kurmayı severim size göre kardes oo canlarım size göre dost sırdaş,dertdaş ... size göre aile fedakarlık size göre eş :) herşey size göre hayat.. sınav yeri size göre insan eşrefi mahlukat size göre özlem annem,babam,abilerim sizegöre hasret Allah kimseye çektirmesin size göre beklemek hiç sevmem size göre gitmek Bazen gitmek gerek, Yağmura gitmek, yollara gitmek, susmaya gitmek. Gitmenin en büyüğü de gitmelere gitmek, Beden gitmese de ruha gitmek, Ama gitmek gerek, Hem bedenen hem ruhen, Mesela karanlığa gitmek ya da gökyüzünün mavisine, Ya da yalnızlığın kendisine, ama gitmek gerek, yağmur dinmeden. size göre mutluluk yüzümün güldüğü her an size göre endişe iç kemirgeni size göre özgürlük özgürlük başkalrın sınırlarını cinemedigin sürece özgürsün bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? öyle bir şeyin imkanı yok (-) ler (+) ları hep götürür mü? götürmez sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? sonuna kadar olmasa da gücümün yettiği kadar dayanırım ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? en çok istediğim Allahın rızasına kavuşmadan ölmemek ne tarz müzikler dinlersiniz? pek dinlememekle birlikte slow,türk halk müziği forumda sizi en mutlu eden olay? foruma her girdiğim an mutluyum bağımlılık yaptı :) forumda sizi en çok üzen olay? olmadı henüz forumda en çok ilginizi çeken konular? istişare bölümleri,dersler hayat size ne öğretti? herkese güvenmemeyi hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? herkes kendine güvenmeli,yere sağlam basmalı,kendininde bir insan olduğunu unutmamalı (özellikle şiddete maruz kalan kadınlar için söylüyorum uzgn kolay gelsin...[/COLOR][/B][/CENTER] :):)[/QUOTE] teşekkürler |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Hoşgeldiniz hayırlı olsun misafirliğiniz (^_^) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz Medineweb misafirliğiniz size ve medinevebe faydalı olur inşaallah.. soru hakkımı sonra kullanırım inşaallah... |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz yine görkemli ve hoş bir karşılama olmuş huzeyfe kardeşim ellerine sağlık, demeden geçemicem(: hoş geldin zilzal,misafirliğin hayırlı olsun,c*c* kuran öğreticisi olmak istediğinizi yazmışsınız,saçma gelebilir ama bunu neden istediğinizi merak ediyorum,yanlış anlasılmasın lütfen,kuru bir meraktan dolayı sormuyorum, genelin ,hafızlık yap,ilahıyat bitir ,kuran kursu hocalığı mis gibi...garenti iş.. anlayışından yola çıkarak bunu sana soruyorum,katılıyormusun,malum ekmek aslanın midesinde , güzelde iş ne dersin |
|
benim annemde kuran kursu hocasıydı birde onlar bu hizmeti ücret karşılığında yapmıyorlardı,ben annemim talebelerinin içinde büyüdüm haliyle bulaşmış bizede :) önce iyi bir talebe olmaya çalıştım ama insan oğlu hiç birşeye doymuyor bende bilgiye doymadım hoca olmak istedim diyeceksiniz ki illa devletin kursunda mı öğreteceksin ücret almada ücreti tamamen Allah rızası olan tarafı da seçebilirsin hala var öyle ilahiyat yada imam hatip okumamış ama devletin izni dışında kuran öğretiyorlar. kısaca şöyle söyleyim ilk nedenim hizmet ehli olmak Rabbimin Rızasını kazanmak ikinci nedenim maddi tarafını düşününce tesettürümü koruyabileceğim ,evime çocuklarıma da zaman ayırabileceğim, ev hanımına en yakışır meslek olarak düşünüyorum. düşüncem hakkında fikrinizi almak isterim |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz sarularım şunlar..ve kolay kabul ettim dediğimiz kuran ile alakalı...şimdiden cevaplar için teşekkürler... 1.Kuranı mealinden okuyunca anlıyormusunuz,anlamıyormusunuz..anlamadığım yerlerde var diyorsanız örnek verebilirmisiniz hangi ayetlerdir.. 2.kuranı günümüzde her müslüman olmak isteyen anlar mı,yoksa sadece şunlar anlar diyebileceğiniz bi kaç isim verebilirmisiniz.. 3.kuran anlaşılır bi kitap mıdır,yoksa anlaşılamaz bi kitap mıdır.. 4.Sizce kuran yaşadığımız yüzyılda tamamen anlaşılmışmıdır,yoksa anlamı halen meçhul mudur.. 6.Mahşerde hesap gününde Kuranın dışında bi kitapta açılacak mı,sorulacağımız. 7.mahşerde yarabbi bize anlamını tek başına anlayacağımız bi kitap gönderdin ,bizde tam anlayamadığımız için hata yaptık desek bu mazeret kabul olur mu sizce... 8.insanların kuranı anlamalarının önündeki engeller sizce nelerdir... 9.Anlamadan okunan kitabın rehberliği ne kadar fayda verir.. |
|
Bu soruların cevabına sertifika falan verirsiniz artık:) |
1-Ancak ilmim mertebesince anlıyorum ama sadece mealinden değil tefsirini de okuyorum kuran sadece mealinden okunarak anlaşılmaz öyle olsaydı, İnsanlara açıkla diye Kur’anı sana indirdik.( Nahl 44) demez Peygamberine, sana vahy olunanları tebliğ et derdi. ,ha kuranı anlamak yeter mi? Yetmez onu hayata geçirebilmek önemli.Rabbim bizi kuranı anlayan ve anladığını hayatına taşıyan kullardan eylesin.Amin 2-Kuran-ı herkes anlasaydı çeşitli guruplar çıkar mıidi ve allahu teala peygamber gönderirmiydi,herkes anlayamaz anlasaydı sizin anladığınızla benim anladığım aynı olurdu. (Kur’anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur.) [Deylemi, M.Rabbani] alim ile cahil, bilenle bilmeyen bir değildir Allahü teala alimleri övüyor, onlara sorun buyuruyor. Allah’tan en çok korkan alimlerdir. Fatır 28 Bilmiyorsanız âlimlere sorun. Nahl 43 Eğer onun hükmünü Resule veya ülül-emre (alimlere) sorsalardı, öğrenirlerdi.Nisa 83 Her ilim sahibinin üstünde bir âlim vardır.Yusuf 76 Bu ayetlere rağmen, alimlere, mezhep imamlarına düşmanlık niye işi ehline bırakmalıdır. Diğer sorularınıza da cevap vereceğim inşallah |
teşekkür ederim abla :):) zilzal abla sizede cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim..kolaylıklar diliyorum :):) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz [QUOTE=bilinmez;205118]sarularım şunlar..ve kolay kabul ettim dediğimiz kuran ile alakalı...şimdiden cevaplar için teşekkürler... 7.mahşerde yarabbi bize anlamını tek başına anlayacağımız bi kitap gönderdin ,bizde tam anlayamadığımız için hata yaptık desek bu mazeret kabul olur mu sizce... 7- Anlamıyorsanız anlayana sorcaksınız sizin böyle bir soru sormanız tamamen yalnış tek başına anlasaydınız peygambere ne hacet vardı demi. |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz [QUOTE=bilinmez;205118][SIZE=3] 6.Mahşerde hesap gününde Kuranın dışında bi kitapta açılacak mı,sorulacağımız. kuranda böyle bir bilgi yok ,son din islam ve kitabımız kuranı kerim olduğuna göre kıyamate kadar da böyle süreceğine göre başka bir kitap açılmıyacak soru anladığımıda pek sanmıyorum nerden buluyorsunuz bu soruları :)acaba kitabı sağdan ve soldan verilenlerimi kasdettiniz etmediğseniz cevap yukardadır. |
Birincisi taklitdir insanı o hale getirir ki bağlandığı şahsın görüşünden dolayı kuranın hükmünü terk eder. İkincisi günahlar üçüncüsü dünyayı ahirete tercih etme dördüncüsü okuduğunu anlayamama 9-Kimi alimler de anlamadan Kur'an okuyanın durumunu sarhoşlara benzetmişlerdir. Ey iman edenler, siz sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın. Ayette yasaklanan durum, ne dediğini bilmeden namaz kılanın durumudur ki, sarhoşa benzetilmiştir. Zira sarhoş ne dediğini bilmediği gibi, Kuranı anlamadan okuyan da ne dediğini bilmemektedir. Netice,Kuranı anlamak, önündeki engellerin yok edilmesiyle mümkün olur. Ya rabbi, kavmim Kuran’ı terk edilmiş bıraktı.(25/30) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz [QUOTE=bilinmez;205118]sarularım şunlar..ve kolay kabul ettim dediğimiz kuran ile alakalı...şimdiden cevaplar için teşekkürler... 3.kuran anlaşılır bi kitap mıdır,yoksa anlaşılamaz bi kitap mıdır.. 1-öncelikle kuranın türkçesini okuyacağız 2-tevsire bakacağız ,hadislere bakacağız 3-sonrada alimlerin görüşlerini alacağız sıralamaya dikkat etmek gerekir |
SAAT: 15:23 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.