|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 06 Ocak 2013 (18:27), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2013 (15:03). Konuya 111 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Ocak 2013, 19:52 | Mesaj No:91 |
Durumu: Medine No : 21933 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz
peki anladım tşkler
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
11 Ocak 2013, 20:58 | Mesaj No:92 |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz
S.A. degerli kardeslerim ben Zübeyr. Almanya´dan Yarin sinavlarim var sizlerden dua bekliyorum. Insaallah tanismak icin vaktimiz olacak. | |
12 Ocak 2013, 15:35 | Mesaj No:93 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz Alıntı:
Sınavlarında başarılar ve ahiret sınavındanda en az dünyadaki sınavlara yaptığımız hazırlık kadar bizler adım atıp hazırlanalım ,Allah ta bu emeklerimize binaen yardım etsin size ve bize inşaallah............
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
12 Ocak 2013, 16:13 | Mesaj No:94 |
Durumu: Medine No : 16614 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz
İnsanların kalplerini mi görebiliyorsunuz da insanlar hakkında net yorum yapabiliyorsunuz ? Allah istediğini yapmaya kadirdir. Dilediğine imanı sonradan verir, dilediğini imanlı yaşatıp imansız öldürür. Bunların her biri anlamamız için birer örnektir. Dinin sahibi gibi kimin imanlı olup kimin imansız olduğunu karar vermek kimsenin haddine değildir. Allah hem gönderdiği dinin gerçek sahibi, hem de yarattığı insanların sahibidir. Dilediğine dilediğini yapmak yalnızca Allah'ın elindedir. Bu şekilde insanlar hakkında sahip olmadığınız bir yetki üzerinden konuşmamak en doğrusu olacaktır. |
12 Ocak 2013, 16:20 | Mesaj No:95 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz
hem imam ebu hanifeyi tavsiye ediyorsunuz hem de yeri geldiğinde kaza namazı diye bir namaz yok diyorsunuz(dört fıkhi mezhebin kabuline rağmen)..nasıl bir bakış açısıdır hala anlamış değilim???..acaba onlar(imam ebu hanife vb...) kurani bir bakış açısıyla bakamadı mı?
|
12 Ocak 2013, 16:30 | Mesaj No:96 | |
örneğin bir ülkenin islama göre müslüman ülke olması için ANAYASASI VE YÜRÜRLÜĞÜNDE YANİ SOSYAL HAYATTADA kuranı kerim olması lazım,anayasası kuran olmayan ülkeler kafir ülkelerdir. Bi insanın yaptığı bi işi şirk se zahiren bu kişi müşriktir ve bişin şirkmi değilmi olduğuda KURAN İLE SABİT OLMASI LAZIM...Örneğin Allahtan başka hüküm koyucular seçmek şirktir sebebide,yusuf 40,araf 54 bakmanız yaterli olacaktır..bunun gibi bir çok ayette kuranda var...bunlarad zahirendir,KALBİ DURUMU İLE ZAHİRİ AYNI OLMAYANDA MUNAFIKTIR ZATEN...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
12 Ocak 2013, 16:37 | Mesaj No:97 | |
O görüş ebu hanife gibi bi alime ait olamaz ve bu günki ebuhanife patenli görüşlerin üçte ikisinden fazlası ebuhanifeye ihanet eden talebeleri olan ebuyusuf ve muhammed adındaki öğrencilerinindir..ve bu öğrencileri zaten ebuhanifeye muhalefet eden sultanların menfaatininde kadılık yapan şahsiyetlerdir...
12 Ocak 2013, 16:59 | Mesaj No:98 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz
Tamam da onu nerden anladınız? Yani bu sözlerin onun talebelerine Ait olduğunu? Hadi öyle olsun diyelim ya şafii maliki hanbeli imamların sözleri?
|
12 Ocak 2013, 17:07 | Mesaj No:99 | |
mesheplered bilerek namaz kılmayanın kafir veya ölüm gelinceye kadar hapis gibi fetvalar olacak,bide bunun yanında KAZA olacak,sizce bunlar çelişki değil mi...Kaza namazını söylemek çok basit bi fikir olur,bu fikir öyle hayatlarını islam ilmiyle geçiren bu şahsiyetleer ancak mal edile bilinir ben bu hüsnüzandayım.. Peygamberden kaza namazı gibi bi pratik yok savaş esnasında olsa bile,[yukarad bi arkadaş SAVAŞ ESNASINDA KAZA VAR DEMİŞTİ VE PEYGAMBERED KAZA ETMİŞ FALAN,BEN AYETİ VERDİM ARKADAŞ DAHA SONRA KONUDA GALİBA TATMİN OLDU]. Onun için bu tür fikirler,fetvalar kimin işine gelmişse onlar tarafından ortaya atılmış... not.basit fikir derken,masum bi fikir olmayışıdır,böyle bi fetvanın kayanağı kuran ve sünnet merkezli değildir,çünkü kuranda savaş esnasında bile namazın kılınması var,bu işi yapanlar insanlara karşı sanki ALLAHTAN DHA MERHAMETLİYMİŞ gibi bi yol izlemye gidmeye seyir almış olurlar,buda sakıncalıdır islam açısında..nasıl olsa böyle bi fetva var bende kazaya bırakay bilirim falan,örneğin savaşta kazaya bırakılmayan namaz HANGİ DURUMDA KAZAYA BIRAKILMIŞ OLABİLİR...
12 Ocak 2013, 17:32 | Mesaj No:100 | |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz Alıntı:
peygamber efendimiz hendek savaşında namazını kılamamış daha sonra kılmıştır.İlgili hadisler: Cabir b. Abdullah (r.a.) 'den yapılan rivayette, demiştir ki: "Hendek savaşı günü güneş battıktan sonra Hz. Ömer (r.a.) gelip Kureyş kâfirlerini ağır bir ifadeyle yerdi ve: "Ya Resûlellah! Güneş batmak üzere ve ben de neredeyse ikindi namazını kılamadım" dedi. Bunun üzerine Peygamber (a.s.) şöyle buyurdu: "Vallahi ikindi namazını ben de kılamadım." Sonra hemen abdest aldı ve güneş battıktan sonra ikindi namazını kıldı (kaza etti), ondan sonra da akşam namazını kıldı."[199] Ebû Saîd (r.a.)'den yapılan rivayette, demiştir ki: "Hendek günü namazdan alıkonduk; o kadar ki, akşamdan sonra gecenin bir bölümü girmiş oldu. İşte Aziz ve Celil olan ALLAH'ın "ALLAH savaşta (yardımcı olarak) müzminlere yetti. ALLAH çok güçlüdür, çok üstündür." sözü bu idi. Resûlüllah (a.s.) Efendimiz Bilâl'ı çağırdı, öğle namazı için ikamet etti, Peygamber de öğle namazını vaktinde nasıl kılıyorsa öylece güzel kıldı. Sonra ikindi için ikamet etmesini emretti. O da ikamet getirdi ve Peygamberimiz (a.s.), ikindi namazını vaktinde nasıl güzel kılıyorsa, öyle kıldı. Sonra akşam namazı için ikamet etmesini emretti. O da ikamet edince, Peygamber (a.s.) onu da öylece kıldı.
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. | |
Konuyu Toplam 12 Kişi okuyor. (0 Üye ve 12 Misafir) | |